Hirdetés
Átigazolási körkép vol.1
- A-Liga -
Írta: Adminisztrátor   
2015. szeptember 15. kedd, 18:02

Átigazolási körkép első felvonás: Necseszdel United,  West Ham And Eggs, Lawzio, SayNotoA-Liga, Rosszmájúak, Tequila


Most következő két részes cikksorozatunkban igyekszünk áttekinteni a nyári átigazolási piac legérdekesebb történéseit az A-Ligában.
A sorozat első részéből megtudhatjuk, hogy milyen játékosmozgások voltak a Necseszdel United, a West Ham And Eggs, a Lawzio, a SayNotoA-Liga, a Rosszmájúak és a Tequila háza táján.

West Ham And Eggs

A West Ham and Eggs háza táján elég nagy volt a játékos mozgás a nyár folyamán. A feljutási jogot szerző csapat erős átalakuláson ment keresztül, távozók és érkezők is szép számmal akadnak. Szabó Ákos a Ködös Albionba távozott, már Bajner Bálint utódjaként is emlegetik,de állítása szerint sajnos nem érdekli. Névrokona, Szabó Dávid pedig a PMFC-nél keresi az üdvözülést. A csapat megválni kényszerült Iván Mátétól is aki a Hypoel gólvágójaként okozhat nehéz perceket hajdani B-ligás csapatának. A szakvezetés elmondása szerint minőségi játékosokkal pótolták a veszteségeket: Tompa Dani a futsal NB1-ből érkezett, míg Varga Bence a Vác nevelése. Horváth Áron soproni gólyaként igyekszik beírni magát a West Ham történelemkönyvébe és az utolsó pillanatokban a Vis Maiorca ex-csapatkapitányát, a beton kemény hátvédet, Bajnok Dávidot is magukhoz csábították.

Érkező: Tompa Dániel(külsős), Varga Bence(külsős), Horváth Áron(újonc), Bajnok Dávid(Vis Maiorca)
Távozó:
Szabó Ákos(Erasmus), Szabó Dávid, Iván Máté(maradt Hypoel Tel-Aviv)

 

SayNotoA-Liga

„Jöttünk, láttunk, visszamennénk” – mondá a hajdani Galatahugyay csapatkapitánya Graszl Balázs és 1 éves kitérőt követően, valamint az utolsó pillanatokban egy B-Liga bajnoki címmel is gazdagodva máris újra az A-Ligában találták magukat. A csapat gazdasági osztálya ellenállhatatlan ajánlattal magához csábította a Vis Maiorca teljes támadósorát, ezzel a pirosmezesek vis maior megszűnését is elősegítve (Bocsánat…). Nem mellesleg a bajnokság felügyelő bizottsága vizsgálódik a szerződések pénzügyi hátterét illetően, hiszen a csapat hajdani manager-edző-befektető-játékosát, Berzétei Áront többször is a környékbeli lottózók környékén kapták lencsevégre.
A fekete-mezesek nem szeretnék megismételni Jean Reno híres filmszlogenjét, így várhatóan minden mérkőzésen keményen megizzasztják majd ellenfelüket.

Érkező: Gyulai Máté(Vis Maiorca), Seres Márk(Vis Maiorca), Németh Márk(Vis Maiorca)
Távozó: Fekete-Győr András

 

Lawzio (ex-Jogentus)

A Jogentus jogutódjánál nehéz esélyekről és érkezőkről illetve távozókról beszélni, hiszen a csapat nagy része kicserélődött és teljes fiatalításon esett át a zebracsíkosok egyesülete. A tavalyi felsőházba kerüléssel a csapat az eddigi legjobb eredményét érte el, így bátran gondolhatták a játékosok, hogy a csúcson kell abbahagyni és ideje szögre akasztani a hernyótalpas cipőket. Georgi Valér és Kelemen Andris lendülete azonban töretlen, az idei Orientációs Napok sikerét kihasználva a megüresedő helyeket tehetséges újoncokkal töltötték fel és a meglepetés erejével akarnak lecsapni az A-Liga már-már elkényelmesedő nagyjaira.

Érkező:
Távozó:

Necseszdel United

Ahogy azt megszokhattuk, a Necseszdeles srácok háza táján nem volt nagy a mozgás az átigazolási időszakban, elmondásuk szerint idén is inkább rutinjuktól, a csapategységüktől és főleg a meccsek utáni összetartásaiktól várják az előrelépést. Említésre méltó, hogy a csapat nagy része már akkor együtt focizott és csapategységet épített az éjszakában, amikor e cikk szerzője még a csattogós lepkét tologatta,a csapat rangidőse, Nagy Ádi 18. szezonját kezdi a Jogászligában, így végre teljes joggal közölheti a pimasz, szemtelenül sokat futó újoncokkal, hogy "én mar akkor itt játszottam, mikor Te még meg sem születtél....". Egyetlen érkezőjük is családban marad, hiszen ifjabb Baranyai csatlakozott a kerethez a BennFika együttesétől, a pletykalapok szerint pedig a fiatal titán beilleszkedése (túl) jól sikerült a nyári alapozás során, az első, este 7 órás edzőmeccsen gyomorbántalmakra hivatkozva nem jelent meg…A zöld asztal mellett fantasztikus hatékonysággal működnek a srácok, ha a Jogászliga új szervezőinek korrupciója ilyen tendenciát folytat, a Necseszdel United idén már a dobogón ünnepelhet.

Érkező: Baranyai Márk(BennFika)
Távozó
: -

Tequila

A zöldmezes csapat évek óta nagy reményekkel vág neki a Jogászliga küzdelmeinek, folyamatos volt a vérfrissítés, a tavalyi alsóházba kerülés szégyenét azonban elbocsájtásokkal hálálta meg a Futó-Béndek féle szakvezetés és inkább Budapest peremvidéke felé fordultak külső(s) segítségért. Idén Gergely Barna baráti köréhez tartozó budaörsi galaktikusokkal terveznek borsot törni az ellenfelek orra alá, amely Barnát ismerve még nem tudjuk, hogy a jót jelent –e… Mindenképp erősítésnek számít továbbá Gombkötő érkezése, aki remek szezont (19 gól) tudhat a háta mögött a narancsosok mezében. Az érkezők és az atlantiszi Béndek-Gombkötő-Gergely trió összeállásával bátran állíthatjuk, hogy a Tequila idén újra a dobogó közelébe férkőzhet, feledtetve a tavalyi kudarcokat.

Érkező: Gombkötő Balázs (Rosszmájúak), Pillmann Gergely (külsős), Panda Christopher (külsős), Oláh Norbert (külsős, Rosszmájúak)
Távozó: Szabó Zsolt(külsős), Marlok Róbert(külsős), Kovács Bálint(külsős)

 

Rosszmájúak

Az utóbbi időben már-már Tequila fiókcsapataként funkciónáló együttes jelentős változáson esett át az idei átigazolási időszakban. Béndek után Gombkötő és Oláh is a zöldmezesekhez távozott, lassan mi is kíváncsiak lennénk, hogy a Tequila szakvezetése mit ajánlhat a játékjogokért…
Érdemes megemlíteni, hogy az Asztalos-Szoboszlai-Medvedovszky-Nagy-Zsoldos tengely már akkor együtt rúgta a bőrt a Ligában amikor az érkező 3 újonc még az általános iskola padjait koptatta. Remek hír még a csapat számára, hogy kapusposztra rövid száműzetés után visszatért Kupi Dani, így Asztalos újra a mezőnyben riogathatja a kapu elé érkező támadókat.
A rutin és a fiatalos lendület remek keveréket alkothat, így a Rosszmájúak valószínűleg idén is minden csapat számára kellemetlen ellenfél lesz.

Érkező: Kupi Dániel(visszatérő-külsős), Dániel Béla(újonc), Máriás Bertalan(újonc), Dankai Péter(újonc), Nagy Gergely (visszatérő-külsős)
Távozó: Gombkötő Balázs(Rosszmájúak), Oláh Norbert(Rosszmájúak), Alberto Perez Hernandez(külsős), Fekete András(külsős), Tóth Máté

 

 
bf.jpg
csk.JPG
Oldalainkat 43 vendég böngészi