Hirdetés
Átigazolási körkép vol.2
- A-Liga -
Írta: Adminisztrátor   
2015. szeptember 17. csütörtök, 14:27

Átigazolási körkép vol 2. - Hypoel Tel-Aviv, NSZK, BennFika, JogÁSZ, Pia Causa TC, Vidéki Rutin


Hypoel Tel-Aviv

A kellemetlenül rózsaszínmezes társulat a B – Liga megnyerése után, feljutó évében meglepetésre rögtön a második helyet szerezte meg felsőbb ligában. Ezen felbuzdulva az alakulat saját magát is komolyabban véve új mezgarnitúrával tér vissza a nyári szünetről és a szakvezetés is komoly erőfeszítéseket tett a keret megerősítése érdekében. Sokolowski tavalyi leigazolása akkora siker volt, hogy a család többi tagját is elkezdte magához édesgetni az együttes, így a többszörös Pázmány Liga gólkirály báttyal erősítettek. Meggyes is a Sokolowski – vonalat erősíti, a Pénzügyőr fáradhatatlan középpályása a Homa távozásával kialakult űrt igyekszik majd pótolni. A csapat továbbá megszerezte Madarászt, a Vis Maiorca támadóját, akinek hasznos játéka mellett marketingértéke is jelentős, hiszen szerepeltetésétől joggal remélheti a csapat a KCSSK-s lány szurkolósereg megjelenését a pénteki fordulókon. A csapat az átigazolási időszak utolsó másodperceiben nevezte a keretbe Gárdos Andrist, aki NBII-es kötelezettségei mellett igyekszik majd a csapat rendelkezésére állni.

Érkező: Sokolowski Marek(külsős), Meggyes Balázs(külsős), Madarász Péter(Vis Maiorca), Gárdos András (újonc)
Távozó: Homa András (BennFika), Gréczy Márton, Kertész Balázs

 

NSZK

Az utóbbi évek egyeduralkodójánál idén sem történtek nagy változások az átigazolási szezonban, az érkező Nagy és Kovács az NSZK-holdudvarból érkeztek meg a Jogászbajnokságba, mind kupákon, mind a vidéki összetartásokon már szerves és lelkes részei voltak az együttesnek. A legendás alakulat kerete továbbra is bivalyerős maradt, távozó játékos nincs, még Zimermann hosszú sérülésből illetve nyelvtanfolyamnak csúfolt nyaralásból való visszatérése sem tudja gyengíteni az Egyetemes Állam- és Jogtörténet Tanszék nevével fémjelzett gárdát. A csapat több tagja sikeres államvizsgák után megérkezett a munkaerőpiacra, valamint a szezon elején Nyitrai is a Herthánál szerepel még próbajátékon, így fejtörést okozhat a szakvezetésnek, hogy az utóbbi évek mindent elsöprő sikere után mennyire tudja mentálisan összekapni a csapatot a pénteki esti mérkőzésekre.

Érkező: Nagy Sándor(Dredd Bíró), Kovács Gergely(külsős)
Távozó:

BennFika

Az NSZK ősi ellenfele, a szintén sokszoros bajnok együttes erős vérfrissítésen esett át. Fiatal játékos-managerük, az őszi félévet kihagyni kényszerülő Emri nem tétlenkedett a nyár folyamán, látván a tavalyi-tavalyelőtti sikereket két Hypoel nevelést is magukhoz csábított: Kincses és Homa mind a pályán, mind a pályán kívül komoly erősítést jelentenek a csapatnak. A két külsős érkező játékához is nagy reményt fűz a szakvezetés, a négy új ember lendületet adhat a tavalyi évben halványabb teljesítményt nyújtó együttesnek. Emellett távozók is szép számmal akadnak: Jákó hűségéről tanúbizonyságot téve visszatér nevelőegyesületéhez, Baranyait pedig a Necseszdel United csapatösszetartásai győzték meg a váltásról. A csapat két régi motorosa Bozóki és Stefkovics kihagyja az őszi félévet, előbbi külföldi munkavállalás miatt, míg utóbbi hamarosan apai örömöknek néz elébe. (ezúton is gratulálunk az újabb „Jogászliga – csemetéhez”).

Érkező: Horváth Ákos(külsős), Csillag András(külsős), Homa András (Hypoel), Kincses Dániel( JogÁSZ)
Távozó: Bozóki Bence, Stefkovics Ádám, Baranyai Márk, Jákó János (Vidéki Rutin)

 

JogÁSZ

A szebb időket is megélt kékmezesek igencsak megszenvedték a tavalyi sérüléshullámot, Csepregi és Muhi hiánya rányomta a bélyeget a csapat szezonjára. A jó hír, hogy előbbi felépülése jó úton halad így újra pályára léphet a BEAC zöld gyepén, míg a rossz, hogy a többszörös A-Liga gólkirály Muhi Andrisra idén ősszel sem számíthat a csapat. A JogÁSZ a Hypoelhez hasonlóan családbarát együttes így a két Kecskeméti mellett már a Kollai testvérek is együtt játszhatnak péntekenként. Kincses távozása az ősi rivális BennFikához nagy pofon a csapatnak, a vezetőség a külsős „Zubi” szerződtetésével igyekezett betölteni a szőke ifjú után keletkezett űrt mind a pályán, mind a hölgy JogÁSZ szurkolók szívében.

Érkező: Csepregi Balázs(sérülésből visszatérő), Zubi(külsős), Kollai Csörsz(Necseszdel)
Távozó:
Kincses Dániel(BennFika)

Pia Causa TC

A már tavaly is titkon bajnoki álmokat dédelgető együttest szintén érzékenyen érintette a folyamatos sérüléshullám, ennek megfelelően a szereplésük is igen hektikusra sikeredett az első szezonban. A Szendrei-testvérpár visszatérése újra visszaadhatja a soha el nem titkolt önbizalmát a csapatnak, valamint Takács Dani is kiérdemelte a kerettagságot nyári lenyűgöző teljesítményével, egyelőre kérdés hogy ennek a csapattársak vagy az ellenfelek örülhetnek –e majd jobban. A csapat gólvágója, Kelemen féléves külföldi kölcsönszerződését tölti, így az ő pótlása hétről – hétre fejfájást okozhat a játékos-szakvezető Benének.

Érkező: Takács Dániel (ELiTE), Völgyesi André (újonc)
Távozó: Kelemen Tibor(Erasmus félév), Gyárfás Adorján

 

Vidéki Rutin

A B-Liga legkonszolidáltabb együttese nagy várakozásokkal indul el a legmagasabb osztályban, Jákó elmondása szerint, ha minden poszton egyszerre játszhatna, akkor bizonyosan aranyérmet ünnepelhetne a csapat a szezon végén. Mindenki őszinte sajnálatára ez a ligaszabályzat szerint nem megengedett, így külsős erősítésekhez nyúlt a fiatalabbik zöldmezes gárda. A keret végül csak apróbb kozmetikázáson esett át, Erdős profi karrierje mellett végre egy igazán erős bajnokságban is kipróbálhatja magát, míg Halász pár év kihagyás után újra tiszteletét teszi a Bogdánfy úton. Távozók között csak az anyacsapatához visszatérő Nyitrai és Kulcsár fedezhető fel, kérdés hogy az NSZK-s fiúk nélkül milyen teljesítményre lesz képes a nagy reményekkel érkező együttes. A szereplésüket nagyban meghatározhatja a védekező szekció teljesítménye, hiszen a góllövéssel nem lehet problémája az együttesnek: a Bene – Jákó támadóduó együtt tavaly 87 gólt jegyzett a B-Ligában.

Érkező: Erdős Gábor(külsős), Halász Ádám(külsős-ex Dredd Bíró), Horányi Márton(Erasmusról visszatért)
Távozó: Nyitrai Tibor (maradt NSZK), Kulcsár Ádám (maradt NSZK)

 
 
dredd.jpg
csapatkep (57).jpg
Oldalainkat 57 vendég böngészi