Hirdetés
Power Ranking 15-8
- B-Liga -
Írta: Adminisztrátor   
2015. november 02. hétfő, 09:43

Ezúttal az erősorrend középmezőnyét vesszük górcső alá, a 15. és 8. hely között!


A B-Liga hátsó régiói után kapaszkodjunk feljebb, ezúttal az erősorrend középmezőnyét vesszük górcső alá,  a 15. és 8. hely között. Ezúttal mindez nem 7, hanem 8 csapatot jelent, tehát kényeztetés vagyon, tessék hálálkodni!

15. Sharknado (tabellán elfoglalt helyezés: 12.)

A Cápák/Tornádók ugyan nem néznek ki rosszul, pláne a tavaly év végi 17. hely fényében, mégis romlik a formájuk. A kezdeti lendület után (Puzdra/7-2/, FEB/2-2/, Maciknál Ágyú Van /5-0 játék nélkül/) úgy érezték, hogy már beépült a tápérték az izomba, így a Szlamb (3-10) és az AmbiValencia (2-3) ellen egy nap alatt kaptak több, mint háromszor annyi gólt, mint előtte. Az igazolások nem sikerültek rosszul, hiszen az eredetileg védőnek szerződtetett Pálvölgyi Jr. már négy gólnál jár (csúnyán el van nézve a posztja ennek a gyereknek) és Püski is minőséget képvisel, mégis meg kell állapítanunk, hogy az nem elég, ha fenyegető tekintettel mennek az ellennek, többet is kellene rúgni náluk.

14. Szemérem Ajax (16.)

Az Ajax papíron talán a legnagyobb üzletet kötötte meg a szezon elején Zimermann leigazolásával, ám a tavalyi Aranylabdás egyelőre ritkán tette tiszteletét a szemérmetlenek meccsein. Igaz, ha megjelent, mint az első fordulóban, el is döntötte a meccset (Júdea/3-2/). A távolmaradása azért is drámai, mert Czilli Ricsi már annyira régen le akarta igazolni a csabai robotgépet, hogy pavlovi módon már attól is beindul, ha meghallja a lépteit a folyosón. Az első forduló dicső győzelmét két vereség követte (Szesz /2-3/, Atlantisz /2-9/). Mielőtt a nép, az istenadta nép megállapíthatta volna, hogy a csapat ennyit tud, de ezt stabilan, érkezett az eddig meglepően virgonc tenyészbikaként viselkedő Barbárok, akiket meglepetésre megütött a Szemérem. Zimmerman hiányát Németh Roli szeretné enyhíteni, egyelőre otthonosan mozog a feladatban, 7 góljával magasabban jegyzett csapatokban is megállná a helyét.

13. SS Ratio (14.)

Az A-Liga kiesője felemás teljesítménnyel csenget: a kötelezőket hozta, a jobb csapatoktól kikapott. Nyitottak az Apol elleni szűkös győzelemmel (2-1), hogy aztán az Atlantisz vágja őket szájon (4-6), ez pedig annyira megtántorítsa Ecsedyéket, hogy a Barbároktól is megkapják a maguk pofonját (3-4). Nekem amúgy tetszik a Ratio lelke, szép dolog, ahogyan lehetőséget teremtettek Bodnár Gerinek, hogy egészpályás gólt lőjön és ezzel nyerje meg a Barbároknak a meccset. A Puzdra jobban kedveli  „nagycsapatok elleni Ratio”-t, mint „kiscsapatok elleni Ratio”-t, mert ő nem olyan erőszakos állat a magukfajtákkal, de sajnos a Puzdra idén kiscsapatnak számít 5 forduló után és ennek az ellenkezőjéről nem sikerült meggyőzni a Tóth Márton góljai által kormányzott SS-t.

12. Antarktisz (11.)

Az Antarktisz úgy tűnt, hogy még a tavalyi Szesz Kazannyal találkozott az első fordulóban, könnyed gurigázás végén lett meg a győzelem (4-1). Mielőtt azonban Mikó koronázási ceremóniát tartott volna magának, gyors egymásutánban jött a az Atlantisz elleni vérfertőzés (2-4), a Hamza elleni, ugyanilyen arányú égés (2-4) és a Mezey elleni hercegien udvarias döntetlen (2-2). Amikor már azt lehetett gondolni, hogy a déli félteke szamurájai beleállnak a földbe, következett a Hangover elleni meccs, ahol a learatott babérok egyértelműen Pálvölgyi Gábort illetik, aki a kapuban sem vallott szégyent, az egyetlen kapott gól nyilvánvalóan a védelem hibája volt (12-1). A középmezőnybeli helyezés ellenére Lendvai Viktor versenyben a gólkirályi címért (a csapat góljainak felét ő lőtte), szervezkedik Bene Szabi szobrának ledöntése érdekében.

11. JÖSZ TK (15.)

A mezőny legkevesebb meccset lejátszó csapata, a halasztások királya, a JÖSZ vesztett pontok tekintetében igen jól áll. Viszonylag simán és tomboló nézősereg előtt kaptak ki a Barbároktól (1-4), Ezt követően azonban kiderült, hogy kultiválják a mezőny hátsó régióiban szereplő csapatok elleni egygólos győzelmeket (Hangover/3-2/, Maciknál Ágyú Van /4-3/). Három meccsből nehéz lényegi következtetést levonni, de akkor nagy problémájuk nem lehet, ha Orbán Gáspár tartja a meccsenkénti egygólos átlagot. A JÖSZ az a csapat, akiket igazán csak később ismerünk meg, eddig nagy zajt nem csaptak.

10. Szesz Kazany (10.)

A tavalyi szezont figyelembe véve, idén az egyik nagy meglepetés a Szesz Kazany csapata. Már 5 forduló után egy híján annyi győzelmet gyűjtöttek, mint tavaly egész évben, ami betyáros cselekedet. Mindent összevetve a tavalyi év egy aljas altatás volt részükről (nem ők az egyetlen ilyen csapat a mezőnyben). Az Antarktisztól még kikaptak (1-4), de utána a Hamzát, az Ajaxot és a Receptio-t is megfirkálták (2-1, 3-2, 5-4), ugyan mindet egy góllal, de azért is három pontot adnak. Az ötödik fordulóban a meglepően erős újonccsapat Soproni Ászoktól kikaptak, de egyelőre nagyon impozáns az eredménysor. Nem is rossz ötlet, ha egy csapat úgy dönt, hogy megpróbálkozik azzal, amivel mások és elkezdi játszani a focit. Nagy kérdés mi lesz velük, ha Bozónak (6 gól) elfogy a lendülete.

9. AmbiValencia (9.)

Az AmbiValencia taktikájának sarokköve, hogy csak azoktól a csapatoktól hajlandóak kikapni, akik a tabella elején állnak, a többieket szépen sorban megütögetik. Ez 5 forduló alatt még így is két vereséget jelentett (Hamza/0-1/, Soproni Ászok /1-3/), tehát kevésbé vagány statisztika, mint ahogy hangzik, mégis mondhatjuk, hogy ha tudják tartani ezt a mintát, akkor nem lesz sok gondjuk a szezonban. A Mezey (5-1), a Receptio(4-2) és a Sharknado (3-2) legyőzése nem renget falakat, de sok kis ponttal is lehet sokra menni, szorgosan kell dolgozni, mint a jó elvtársak. Góljaik egész jól megoszlanak, de Horváth Balu nem csak 4 találata miatt emelkedik ki, hanem illegálisan öblös hangszínével is, amivel erélyesen igazgatja a pártot.

8. Barbárok (6.)

A Barbárok épphogy lemaradnak az élmezőnytől az erősorrendben, amit könnyen lehet, hogy igazságtalannak éreznek, és valahol az is. A JÖSZ és a Bibó legyalulása után (4-1, 4-3) összejött egy káprázatos körülmények között összehozott botlás a Júdea ellen (2-2; nem voltam ott, de az elmondások alapján a legutolsó pillanatban egyenlített a JNF), hogy legyen mit retusálni a Ratio elleni, korábban említett, egész pályás góllal megnyert csörtével (4-3). Amikor már tinilányok bámulták őket kistányér méretű szemekkel a négymeccses veretlenség miatt, akkor onnan jött a pofon, ahonnan nem várták, Szemérem-tájékról. Az Ajax úgy húzta be a meccset, hogy emberhátrányban kezdett, ez nem polírozza a Bodnárék egóját (3-4). Németh Márk jó formája viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy az úri közönség táncoljon, eddig 9 góllal tolta meg a Barbár-kordét.

 

 
jogasz.jpg
csapatkep (39).JPG
Oldalainkat 80 vendég böngészi