Hirdetés
Power Ranking 7-1
- B-Liga -
Írta: Adminisztrátor   
2015. november 05. csütörtök, 18:14

A B Liga erősorrendjében már csak az élmezőny van hátra, velük foglalkozunk most.


7. Szlamb (7.)
A tavalyi bronzérmes idén is meggyőzően kezdett, hiszen a világi bulikát két kötelező mérkőzés magabiztos behúzásával indították (Mezey Virágok /4-1/, HSV Hangover /11-0/). A rutinos „áligás” játékosokat és kirobbanóan tehetséges kapust is soraiban tudó csapat kilincsét a Soproni Ászok kente be fogkrémmel (2-4), ami egyértelműen olyan helyzet volt, ami a Jogászliga „véneurópája”, László előtt nem tetsző, ezért gyorsan javításra adták a fejüket. Nagy kérdés, hogy mit dob a gép, ha Bene kiszellőzteti a lábát a góllövő cipőjéből, hiszen egymaga a csapat góljainak több, mint felét termelte eddig.

6. Athletic Bibó (5.)

A hagyományosan (majdnem mindig) csak bibósokat szerepeltető Athletic villámrajtot vett idén, hiszen a cseppet sem szerény, de tagadhatatlanul öntelt Atlantiszra gyújtották rá a nyitófordulót (1-0). Ezzel annyira megelégedtek, hogy a Barbárok megbecstelenítették a koleszosokat, asszonyaikat és állataikat (3-4), aminek a hatása kitartott a következő fordulóig, amikor a Mezey Virágok büntette meg őket egy 3-3-mal. A csapatnál azonban nem kezdődött meg a csaholás a rossz eredmények miatt, helyette menten cementet reggeliztek, hogy bekeményedjenek a Hangover és a MÁV ellen (4-3, 7-2). A Bibónál eddig jól eloszlanak a gólok, kérdés, hogy Bíró és Varga tud-e még nagyobb szerepet vállalni, mert valakinek vállaira kell venni a csapatot, ha komoly célok vannak és nem akarnak eltűnni, mint a közmondásos szamár a ködben.

5. Borussia Manökengladbach (4.)

A tavaly elég kraftos szezon végén második helyre csúszó Manöken idén Emri hiányát nyögi, mert a géppuskalábú fickó egyelőre csak a bulikban tud vehemensebb mozgást végezni, „szteptáncolás” néven. A Receptio ellen még berántották a motort a többiek (6-1), a Soproni azonban beköltöztette a nyomort Mozsolitsékhoz (1-2). A Puzdra ellen elég volt a hírnév a játék nélküli 5-0-hoz, de az igazi javítás a FEB ellen következett, akiket nem nagyon, de éppen annyira cipőztek meg, hogy kilábaljanak a bajból (2-0). Az Apol ellen azonban megint pocsolyába léptek a manökenek (2-2), mondhatjuk, hogy jóval változékonyabb a formájuk, mint az éjszakai pózok. Meg mint a tavalyi formájuk.  Kincses négy góllal vezeti a házi góllövőlistát, de ennél azért többre lesz szükség tőle és a társaktól is.

4. Júdea Népe Front (3.)

Felfoghatatlan, ami a Júdeával történt, hiszen a tavaly utolsó csapat idén a dobogón áll öt kör után.  Idén azonban nem akarják vállalni a farmotoros giliszta szerepét és a nyitófordulóban ugyan az Ajax ellen még várták a sült galambot (2-3), onnantól azonban meggyőző négymeccses veretlenséggel olvasztják a többi csapatot. Az első lépés a Receptio sóval bedörgölése volt (10-0), ezt követte a Barbárok elleni hibátlan döntetlen (2-2), hogy a szünetben két győzelemmel oltsák le a villanyt (Puzdra /3-1/, FEB /4-0/). Egyelőre Barna igyekszik felvenni az alfahím szerepét, egyedül a Barbárok ellen nem talált be, ha kitartóan nyomja a kopipésztet, akkor szép szezonja lehet a Frontnak.

3. Atlantisz (8.)

A kékek arcpirító eredménnyel nyitottak a Bibó ellen, nagynak hitték a szerszámot, de egy vékony 0-1-el kellett leballagniuk. A rettenetesen szimpatikus Béndek megvonta a cigarettát, az alkoholt és a kaját a csapattól, amivel vágányra állította a szentéletű bandát. Az Antarktisz ellen sikeresen vásárolták meg a mérkőzést (4-2), majd a tavaly még A ligás Ratio ellen rendeztek arconpörgést (6-4), hogy végezetül az Ajax ellen ontották magukból a szeretetet (9-2). Gólok terén továbbra is Béndek és Gombkötő cibálja a csapatot (5 illetve 6 gól), és a csapat összességében nem is áll rosszul, hiszen van elmaradt meccsük is (amit még nem fizettek ki). A Bibó ellen félreértették a feladatot, de ebben az idényben is a tabella tetejét célozzák.

2. Hamza Rostock (1.)

A Hamza elégedetten dőlhetett hátra a szünetben, hiszen az öt forduló alatt a tabella tetejére deportálták magukat. Az egyetlen csapat, aki meg tudta őket karcolni, az a Szesz Kazany volt a második fordulóban (1-2). Az AmbiValenciát viszont egy szégyentelen 1-0-al győzték le, majd az Antarktiszon faragtak egy keveset (4-2). Az Apolitikusokat egy 2-0-val vigasztalták, hogy végül a Mezey ellen adjanak műsort (8-0). Ugyan nem találkoztak még a közvetlen élmezőny csapataival, a többiek ellen magabiztosan pofozkodnak, ami viszont önt marcangolhatnak (ha mindenképpen akarnak egy ilyet), az az, hogy nincs egy igazán gólérzékeny ember jelenleg a csapatban, a találatok nagyon megoszlanak a csapaton belül. Végülis ez még jól is elsülhet. Meg rosszul is. Titokzatos csapat ez a Hamza.

1. Soproni Ászok (2.)

Az újonc csapat a FEB ellen még udvariaskodott egy sort (0-2), hogy aztán heavy módba kapcsoljon és szépen beleüvöltse a Jogászliga arcába, hogy „megjöttünk b*meg és céljaink vannak!”. Az élcsapatok közül a Manökent és a Szlambot is sikeresen megszegecselték (2-1, 4-2), majd befűzték a filmet „Hogyan nyerjünk 3-1-re?” címmel (AmbiValencia, Szesz Kazany). Kérdés, hogy meddig nem esnek össze, mert a négymeccses győzelmi széria elég meggyőzőnek hat. Ha erre a négy meccsre tettek fel mindent, akkor nem beszélhetünk egy hatalmas stratégiáról, de ha folytatódik a vadászat, akkor kimondhatjuk, hogy igen jó kis csapattal bővült a Jogászfoci-család.

 
nszk.jpg
3csapatkep (6).jpg
Oldalainkat 86 vendég böngészi