Hirdetés
III. Jogász-bölcsész Kupa (2007. április 29.)
- kupa -
Írta: Adminisztrátor   
2007. május 03. csütörtök, 18:30

Minden idők egyik legizgalmasabb és legkiegyenlítettebb kupáján a BennFika megvédte címét és harmadszor is elhódította a két kar közös serlegét. Mindkét elődöntőben büntetők döntöttek; a B-ligás NSZK hajszál híján kiverte a későbbi győztest, és négyet-négyet rúgott a Hamzának ill. a Harcosoknak; a Hamza kiverte a csoportmeccsek során a BennFikát is legyőző Dutch-ia/Tequila közös csapatot, ám végül a döntőben egy icipici (és csúnya) góllal kikapott a BennFikától.

{mosimage}{mosimage}{mosimage}

Az A-csoportban a JB kupa címvédője, a BennFika, a Tequilával felturbózott Dutch-ia a Csontbrigád-Jogász közöcscsapat, a Fekete Pallos és a Godány Balázs vezérelte Veres Team csapott össze.

A Fekete Pallos - Dutch-ia mérkőzésen két lekészített labda után Kovács és Szilágyi lőtt gólt. A meccset végig kézben tartotta a narancs alakulat  (Horváth Zsolt, Futó Gergő, Kovács Róbert, Lassú Péter, Nagy Dániel, Orbán Balázs, Reinitz Gábor, Szentirmay Ákos, Szilágyi István), győzelmük egy pillanatig sem forgott veszélyben. Nem csupán a támadások zárultak eredményesen, de a védőmunka tökéletesen működött: a gólkirály-jelölt Muhinak momentumai sem voltak, miképpen a utóbb a BennFika játékosai sem tudták bevenni az aranylabdás Horváth kapuját. (Fekete Pallos - Dutch-ia extrákkal 0-2)A Tequilával tunningolt dácsia második meccsén a bölcsész Veres Teamet győzte le könnyedén. Szilágyi ismét villogott, (2 gólt lőtt) s a gyönyörű Lassú kapáslövés már csak hab volt a tortán. (Dutch-ia extrákkal - Veres Team 3-0)

Mivel a BennFika is két sima győzelmet aratott (BennFika - Veres Team 2-0, BennFika Fekete Pallos 3-0), az utolsó csoportmeccsen az egyaránt száz százalékosan, 5-0 -ás gólkülönbséggel álló két csapat rangadóján dőlt el a csoportelsőség. Orbánék végig kontroll alatt tartották a meccset. Horváth Zsolt több kritikus helyzetben védett, igaz, Szombatinak is volt egy-két zseniális védése (lásd Orbán lövése 1-0 -nál). A BennFikában átütőerő nem volt: távoli próbálkozásaikat a hollandok blokkolták, egyérintős játékuk nem tudott kibontakozni, mivel a Dutch-ia okos, taktikus játéka, és a folyamatos, játékot tördelő piciny szabálytalanságok sora kizökkentette a őket a ritmusból. Nagy Dani távoli bombájával a vegyes csapat szerzett vezetést, mely ezt követően csak az eredmény tartására törekedett. Horváth védései ellenére a BennFikában nem volt benne az egyenlítés. (Dutch-ia extrákkal - BennFika 1-0) A másik csoportot magabiztosan nyerő NSZK így már az elődöntőben összekerült a BennFikával, így a "családi döntő" elmaradt.

A B-csoportban a bajnoki ezüstre hajtó Hamza és a bentmaradásért küzdő Harcosok, a B-ligás bajnok NSZK és a bölcsészeket képviselő Pokémon állt rajthoz. Az NSZK négyet-négyet gurított jogász riválisainak, és a Pokémon elleni meccs eredményétől lényegében függetlenül megnyerte a csoportot. A Pokémon végül 2-1 -re nyert a lazító németek ellen, így az utolsó csoportmeccsen mind a Hamza, mind a Harcosok továbbjuthatott, de még a Pokémon is reménykedhetett. (Pokémon - NSZK 2-1)

{mosimage} {mosimage} {mosimage}

A Zavacsán - Ambrus, Sándor, Kollai, Nagy Á., Szabó O., Orbán Cs., Miklós kerettel felálló Harcosok megbontott védelme önmagát meghazudtoló módon rengeteg gólt kapott, míg a csapat a kimaradt helyzetek tekintetében a "szokásos" formáját hozta. A Harcosok - Pokémon meccsen a jogász csapat magabiztosan kezdett, és a megszokott posztokat tartva Orbán Cs. gólja mellett elpuskázott vagy négy tuti ziccert. Később lazult a harcos fegyelem, és mindenki a "bárhol bevethető" pozíciókra váltott, így nem sokkal a vége előtt a Pokémon is betalált. (Pokémon - Harcosok Klubja 1-1)

Az NSZK könnyedén, játékosan verte a Hamzát (Hamza - NSZK 1-4), majd második meccsén gyors és ügyes csatárai hamar beköszöntek a Harcosoknak is, akik ez után hasztalan futottak az eredmény után. Mivel a Harcosok védelme eleve "defektes" volt, és a támadások építése (továbbra) is erősen akadozott, végül Ambrus Sanyi egyetlen gólja állt az NSZK négy találatával szemben. (Harcosok Klubja - NSZK 1-4)

A Hamza - Harcosok meccsen a felek nemigen késztették egymást kapkodásra. Az első félidő végén aztán Sándor Cs. szerzett vezetést, megcsillantva a reményt a HK előtt: újabb Harcosok találat esetén a kékek mentek volna tovább, iksznél a Hamza. Az 1-0-ás eredmény viszont Pokémon továbbjutását jelentette! A Hamza egyenlítő találata aztán mind a Pokémon, mind a Harcosok száját sírásra görbítette. A biztonság kedvéért a Hamza azért belőtte a győztes gólt is. (Harcosok Klubja - Hamza 1-2) Igaz, a Harcosok idejekorán távozott, ám a csapattagok egy príma halászlé is összerittyentése mellett már kora este kellően be voltak rúgva... A Hamza is örült: ősi riválisát legyőzve az NSZK mögött az elődöntőbe masírozott.

A Harcosok - Hamza örökrangadóhoz hasonlítható, igazi prémium mérkőzés döntött az első döntőbe jutott csapatról. A B-ligát száz százalékosan uraló NSZK és az első osztályt veretlenül vezető BennFika csatáját komoly személyi átfedések tarkították. Mindkét csapatot Kelemen Miklós alapította, a németek A-ligás játékosa Lehoczky Péter, külsős ásza pedig Balla II. Zoltán (a 2005-ös bajnok BennFika egyik utolsó mohikánja). Három év után feltűnt a zöldeket évekig erősítő Balla I. Zoltán is, aki ezúttal fehér mezben küzdött. Így tett Balla III. Tamás és Futó Balázs is, akik a BF ajánlatát visszautasítva önálló csapat alapításába fogtak. A csoportmeccsek során néhány helyezkedés erejéig a BF játékosedzője, Futó G. is beállt az NSZK-ba, így a kép meglehetősen kusza volt. A fura helyzetre Futó G. meghasonlással reagált, míg az erős Kelemen vállalta a játékot, s kevés híján kiejtette elsőszülött gyermekét... Történt ugyanis, hogy másfél félidőnyi BF mezőnyfölényt követően az élete meccsét játszó Balla II. Zoltán kicselezte, lefutotta, felöklelte a fél BF védelmet, majd kihagyhatatlan ziccerbe hozta Árendást, aki élt is a lehetőséggel. (1-0)

{mosimage} {mosimage} {mosimage}

A BF ezt követően mindent megtett az egyenlítésért, ám kizárólag távoli lövései kecsegtettek sikerrel. néhány perccel a vége előtt Balla III. Tamás kiállíttatta magát, s a megítélt szabadrúgást ill. az emberelőnyt az egyik nehéztüzér, Bozóki váltotta gólra. (1-1)

Utóbbi egy percen belül forintos labdával kedveskedett Huszárnak, aki nem is hibázta el a ziccert. (1-2) Ekkor mindenki azt gondolta, a meccs eldőlt, Anh Vu el is indult zuhanyozni. Árendás azonban másként gondolta, és Szentirmayt lefutva, kiszorított helyzetből óriási gólt ragasztott a hosszú alsóba. (2-2) Az NSZK szívósan tartotta magát a hosszabbítás során is, így hetesekre kertül sor. Két hibátlan kör után Bódai kapufát lőtt, ám Kelemennek nem volt szíve bevágni a sorsdöntő hetest. A bombameglepetés realizálását ifjú padavanjának, Balla III. Tamásnak engedte át, csakhogy Szombati hárított. Újabb három körrel később Palojtay gyatra gurítása bevánszorgott a kapuba, míg Vámosi lövését Szombati hárította, így hat drámai kört követően végül a BennFika ment tovább. Nem mellesleg, a zöldek először kaptak két gólt a szezonban, ráadásul attól az két kulcsjátékosát nélkülöző NSZK-tól, melynek egyik fele a BF játékosokhoz hasonlóan szintén fél napot töltött (csere nélkül!, a Borsodin, másik fele pedig harminchat éves átlagéletkorral büszkélkedhetett... (BennFika - NSZK 2-2, büntetőkkel 5-4)

A másik elődöntőn egy rögzített szituációt követően Horváth első hibájából hamar vezetést szerzett a Hamza: Várhomoki G. alapvonalról visszafejelt, lagymatag labdája talált utat a hálóba. (1-0) Ezt követően a Hamza játszotta "megszokott felívelős, megtartós, lerakós, seggel betolós játékát", váltakozó eredményességgel. A Dutch-ia rohamozott, aminek még az első félidőben meg is lett az eredménye: Reinitz eltört szagú, rövidbe becsúszó góljával sikerült az egyenlítés. (1-1)Ettől kezdve mezőnyjáték folyt, számos elszalasztott meccslabdával... Maradt 1-1, s mivel a hosszabbítás nem volt elég arra, hogy helyzetek alakuljanak ki, ezen az ágon is jöttek a büntetők. A Hamza mindhárom hetest kíméletlenül bevágta, míg a hollandusok kettőt rontottak (a csoportelsőséget eldöntő Nagy D. és a késve érkező, makacs sérüléssel és masszív másnapossággal bajlódó Orbán), így - az NSZK-tól elszenvedett sima vereséget és az alig kicsikart továbbjutást követően némileg váratlanul - az előbbi csapat  lett a BennFika ellenfele. (Hamza - Dutch-ia extrákkal 1-1, büntetőkkel 3-0) Az egész nap remekül játszó, veretlen Dácsia végül a bronzéremmel vigasztalódhatott, mivel az elődöntőt követően az NSZK szétszéledt, így nem tudott kiállni a bronzmeccsre.

Akárhogy is, hajszálon múlott, hogy nem az NSZK és a dácsiavegyes került a döntőbe, s a csapatok közti minimális különbség az utolsó meccsen sem nőtt. Bár mindkét csapat rendkívül fáradt volt, azért izgalmas, feszült döntőt láthatott a szépszámú nagyérdemű. Noha leginkább a szenzációsan (borsodis-formában) játszó Barabásban, és az életveszélyes Horváthban volt benne a meccset eldöntő villanás, végül mégis az utóbbival kitartóan aszfaltbirkózó Szentirmay tett pontot az i-re. Szenzációs kapáslövése előbb bár a kapufán (egyes pletykák szerint először Varga I. kezén...) csattant, siralmas, nyakfájdító csúsztatása utóbb utat talált a Hamza kapujába. Ezután a Hamza már nem tudott támadást építeni, így a BF megvédte a tavaly tavassal megszerzett Jogász-bölcsész vándorserleget, s története során (a hat jogászkupagyőzelem mellett) harmadszor bizonyult a legjobb csapatnak a két kar közös rendezvényén. (BennFika - Hamza 1-0) Minden idők legkiegyenlítettebb kupáját tehát a bajnokaspiráns nyerte, ám a négy elődöntős csapat lényegében azonos erőt képviselt, és a végső sorrend kialakulásában a szerencsének is óriási szerepe volt.

{mosimage} {mosimage} {mosimage}

 

JEGYZŐKÖNYV

A csoport:

 

BennFika-Veres Team 2-0

Gsz.: Szentirmay, Lehoczky 

 

Dutch-ia extrákkal-Fekete Pallos 2-0

Gsz.: Kovács, Szilágyi 

 

BennFika-Fekete Pallos 3-0

Gsz.: Barabás, Lehoczky, ? 

 

Dutch-ia extrákkal-Veres Team 3-0

Gsz.: Szilágyi2, Lassú 

 

Fekete Pallos-Veres Team 3-4

Gsz.:  Muhi, Nagy, Csire ill. Veres, Godány, Hegyes, öngól 

 

BennFika-Dutch-ia extrákkal 0-1

Gsz.:  Nagy D. 

 

Végeredmény:

1.     Dutch-ia extrákkal 3, 3 0 0 6-0 9 pont

2.     BennFika 3, 2 0 1 5-1 6 pont

3.     Veres Team 3, 1 0 2 4-8 3 pont

4.     Fekete Pallos 3, 0 0 3 3-9, 0 pont  

 

B csoport: 

 

Harcosok klubja-Pokémon 1-1

Gsz.: Orbán Cs. ill. Banu  

 

Hamza Rostock-NSZK 1-4

Gsz.: Horváth B. ill. Máté, Balla T., Balla Z, Futó B. 

 

Harcosok klubja-NSZK 1-4

Gsz.: Ambrus ill. Máté, Futó G., Árendás, Balla Z. 

 

Hamza Rostock-Pokémon 2-0

Gsz.: Kovács Z., Horváth B. 

 

Pokémon-NSZK 2-1

Gsz.: Banu 2 ill. Balla T. 

 

Hamza Rostock-Harcosok klubja 2-1

Gsz.: Kovács Z., Balázs G. ill. Sándor 

 

Végeredmény:

1.     NSZK 3, 2 0 1 9-4 6 pont

2.     Hamza Rostock 3, 2 0 1 5-5 6 pont

3.     Pokémon 3, 1 0 2 3-4 4 pont

4.     Harcosok klubja 3, 0 1 2 3-7 1 pont  

 

Elődöntő: 

Dutch-ia extrákkal-Hamza Rostock 1-1, hetesekkel 0-3

Gsz.: Reinitz ill. Várhomoki G.  

 

 

NSZK-BennFika 2-2, hetesekkel 4-5

Gsz.: Árendás (2), Bozóki, Huszár

 

3. helyért:

Dutch-ia extrákkal-NSZK játék nélkül 5-0

 

Döntő:

BennFika-Hamza Rostock 1-0

Gsz.: Szentirmay  

 

KÉPGALÉRIA

 
pussycat.jpg
2csapatkep (17).JPG
Oldalainkat 22 vendég böngészi