Hirdetés
Légióssors: Bozóki Bence
- válogatott -
Írta: FutBal86   
2007. október 18. csütörtök, 13:29

Most induló új sorozatunkban a pályafutását a BEAC-on kezdő, ám onnan neves nyugat-európai bajnokságokba igazoló játékosaink külhoni életét, karrier-ívét követjük nyomon. Első vendégünk a JogÁsz és a BennFika korábbi védője Bozóki Bence.

jogaszfoci.hu: Szia Bence! Először is szabadjon érdeklődnöm egészséged felől! A BennFikások nem épp kegyeltjei Fortunának a sérülések terén. (Orbán és Palojtay is a maródiak listáján van - a szerk.)

Bozóki Bence: Mindenekelőtt hadd ragadjam meg az alkalmat, hogy minden "jogászfocistát", szurkolót, játékvezetőt és honlaplátogatót üdvözöljek innen Konstanzból! Remélem, jól vagytok!!! Balázsnak innen is jobbulást! Palojtay kollega sérülése a legkevésbé sem lep meg, csoda lenne, ha egyszer makkegészségesen érkezne a BEAC-ra...

jf: A zuhanyhíradó szerint az FC Konstanz kedvéért hagytad el a BennFika csapatát. Anyagi okai voltak a döntésnek vagy a német Landesliga is nagyobb szakmai kihívást nyújt, mint a honi labdarúgás?

B.B.: Nincsenek anyagi okai a döntésnek, hiszen köztudott, hogy a BennFikánál a legmegbecsültebb játékosok közé tartozom ezen a téren (lásd Harcosok meccs utáni tábla csoki). Számomra külön motivációt jelent ez az ideiglenes német szerződés, hiszen mindig is szerettem volna kipróbálni magam külföldön. Az időpont is ideális, hiszen otthon mindent megnyertünk, amit csak lehetett, hazatéresem után pedig e címek megvédésében szeretnék majd segédkezni.

jf: Miben különböznek a kinti edzésmódszerek a hazaiaktól?

B.B.: Hasonlóan sok, ám talán valamivel jobb minőségű alkohol elfogyasztásával hangolódunk rá az adott mérkőzésre. 

jf:  Hogy viseled a híres német szigort? Nem lesz furcsa a rakkolósabb német után újra latinos focit játszani? Esetleg tervezed-e a Hamzába, esetleg NSZK-ba történő átigazolásod a fél év leteltével?

B.B.: Taktikai szigor terén a Futó-Kelemen duónak német földön sincs párja, úgyhogy nyugodtan mondhatom, hogy ehhez hozza vagyok szokva. Ellenben engem lep meg a legjobban, hogy itt valóban a technikásabb játékosok köze tartozom... A kérdés második fele abszolút nem aktuális, minden pletykát szeretnék eloszlatni.

jf: Ha már így szóba jött: figyelemmel követed volt csapatodat, illetve a BEAC történéseit?

B.B.: Igen, igyekszem informálódni mindig.

jf: Mit szólsz a BF eddigi szerepléséhez? (A csapat négy forduló elteltével három lejátszott meccsel is vezeti a tabellát - a szerk.)

B.B.: Örömmel latom, hogy jól megy a srácoknak, csak így tovább!!! (Mikor is veszítettünk utoljára bajnokit??? Laughing)

jf: Mi a véleményed Orbán Balázs zöld-fehérbe öltöztetéséről? Kritikusai szerint túlontúl sérülékeny ("Herendi")... Ezt igazolni látszik, hogy a múlt heti fordulót is kihagyni volt kénytelen a Rosszmájúak gárdája ellen.

B.B.: Mindenképp nagy erősítés, már rögtön az első fordulóban igazolta gólérzékenységét. A kocsmákban eddig is lehetett rá számítani, most BF-szinekben bizonyít majd.

jf: A magyar válogatott sorra aratja meghökkentőbbnél meghökkentőbb győzelmeit: Olaszország után Bosznia is fejet hajtott, majd Málta (és Lengyelország - a szerk.) ellen is sikerült a bosszú a válogatottnak! Milyen érzés Németországban magyarnak lenni most? Megveregetik a vállad?

B.B.: Jómagam is értesültem a Málta elleni sikerről, örömtáncot azonban azért nem jártam. Annak ellenére jó érzés itt magyarnak lenni, hogy a legtöbben Puskást követelik a jelenlegi (!) magyar válogatottba, gondolván, hogy meg ő is erősítést jelentene...

jf: Apropó válogatott: az ELTE-ÁJK csapata a nemzetközi porondon is remekel, ennek köszönhetően egyre több játékost csábítanak el külföldre. Szombati Zoli és Te Németországban kaptatok búsás szerződést, Anh Vu-t Skóciába csábították el. Nem félsz, hogy a következő szezonra széteshet a BennFika?

B.B.: Valóban nem én vagyok az egyetlen a csapatból, aki jelenleg külföldön keresi a kenyeret. Látható, hogy Európa-szerte felfigyeltek a Borsodi Egyetemi Kupán nyújtott teljesítményünkre. Ennek ellenére a BennFika szétesését kizártnak tartom. Ami pedig a válogatottat illeti, a vérfrissítés híve vagyok. Rengeteg nagyon jó játékos kergeti a labdát péntekenként a BEAC-on, érdemes körülnézni, hogy ne lehessen egyenlőségjelet tenni a BF és a válogatott köze.

jf: Végezetül, hazaérve minek örülnél jobban: tízpontos BennFika előnynek és biztos bajnoki címnek, avagy szoros, kiélezett élmezőnynek, hisztiző Huszárnak, csapkodó Bódainak, ahol Te magad is szerves része tudsz lenni egy végén kiharcolt bajnoki címnek?

B.B.: Nehéz kérdés, ám ha a tavalyi szezonra visszagondolok, akkor viszonylag hamar eldőlt a bajnoki cím sorsa. Talán ezúttal jobban örülnek egy kiélezett végjátéknak, a meccs alatt hisztiző-csapkodó, ám a szezon végen újabb bajnoki címet ünneplő Huszár-Bódai párosnak. Laughing

 

 
rosszm.jpg
2csapatkep (13).JPG
Oldalainkat 68 vendég böngészi