Hirdetés
Jogászválogatott: megfiatalí­tva bár, de törve nem
- válogatott -
Írta: Kelemen Miklós   
2007. november 17. szombat, 10:49
A korábbi két évben újjászervezett és sikeresen működő kari kispályás labdarúgó válogatott is elkezdte az új idényt november 14-én a Mérnök utcai Bajnokság (Világliga) küzdelmeiben: Dinamo Torpedo - ELTE-ÁJK 2-7

Tekintetbe véve, hogy a csapat gerince már negyedik vagy ötödik egyetemi évében jár (ami közel sem jelenti azt, hogy fél vagy másfél évre lennének a diplomától…) a szervezők a fiatalítást tűzték ki az új év legfontosabb céljaként. Ennek megfelelően a közeljövőben előnyt élveznek majd az alsóbb évfolyamok (nagy önkritikával tegyük hozzá: nembennfikás és nemeneszkás) hallgatói, továbbá a „meccsenként egy újonc” elvének érvényesítésével minden találkozóra (legalább) egy, a válogatottban még nem szereplő játékost kívánnak meginvitálni. A csapat gerince adott, melléjük azonban nagy szeretettel várjuk a jövő csillagait, csiszolatlan gyémántjait, kijegecesedetlen kristályait, kioldatlan koralljait.

Az első mérkőzésre szokás szerint az utolsó pillanatokban szedtük össze az embereket, a sors fintora, hogy végül, véletlenül mégis a legerősebb összeállítású kezdőcsapatot tudtuk pályára küldeni. Egyedül a kapusposzton kellett némileg kapkodnunk, itt a válogatottságot lemondó Németh és a külföldön tartózkodó Szombati helyett a túlkoros (több, mint) nős Csurgay Andris ugrott be, de soha rosszabb kényszermegoldást! A Futó Balázs-Bódai védőpárossal és a Huszár-Orbán-Gubik csatársorral felálló válogatott igen látványos és eredményes támadójátékot produkált. A gólgyártást természetesen Orbán kezdte egy szép átemeléssel, majd Futó tudott első válogatott meccsén betalálni (ráadásul ballal!!). A csereként beálló Szádeczky minden poszton jól muzsikált, bizonyítva: nemcsak megszállott, hanem képzett focista is. A  második játékrészre folytatódott az örömjáték. Orbán duplázott, Huszár három hajszálra megegyező „jobbszélsős” gólt rúgott (a bajnokságtól tavaly előtt elköszönt Cseterics Krisztián után ő a második játékos, aki gólképesebb a válogatottban, mint klubcsapatában) és Gubik is betalált. A védőcsere hiánya és bekkjeink elfáradása miatt végül kaptunk kettőt, összességében azonban a 7-2-es eredmény biztató. A jövő héten ugyan nem lesz ilyen ütős a csatársorunk (elveinknek megfelelően teljesen új felállás következik), de az alapemberek mellé-mögé-helyett remélhetően találunk új válogatottakat is. 

Kérünk tehát mindenkit, aki hajlandó mást (vagy magát) ajánlani a válogatottba, keresse meg Futó Gábort, Futó Balázst (NSZK), Vámosi Róbertet (Celte Vigo), Kelemen Miklóst (EÁJT TSZ. 215-ös szoba) és szóljon, ajánlkozzon nyugodtan. A legrosszabb ami történhet, hogy nem jön el tízszer, csak mondjuk három alkalommal! Várunk mindenkit! A jogász válogatott vákuum szeretne lenni, mindenkit vár és örömmel lát. Amennyiben azonban nem záporoznak a megkeresések, akkor mi fogunk megkeresni embereket, azaz a következő hetekben egy sor első-másod-harmadéves számíthat meghívóra (a teljesség igénye nélkül: Bánk Levente, Hegedős Soma, Onder Péter, Regős Tamás, Szabó Béla, Kovács Péter, Fischer Ádám).
 
vl.jpg
3csapatkep.jpg
Oldalainkat 86 vendég böngészi