Hirdetés
Jogászválogatott: Park - ELTE-ÁJK 3-4 (2007. 11. 21.)
- válogatott -
Írta: Adminisztrátor   
2007. november 23. péntek, 02:00

Nemzeti válogatottunkkal ellentétben a kari csapat nagy győzelmet aratott egy szenzációs mérkőzésen: a Jogászválogatott a Park gárdája ellen 0-1 -ről ill. 1-2 -ről fordítva megszerezte második győzelmét.

A válogatott ezúttal három (!) újoncot is avatott, s a Szádeczkyvel kiegészülő rutinos Palojtay - Bódai - Orbán - Huszár tengely mellett Bánk Levente, Szabó Béla (NSZK) és Fischer Ádám (JogÁSZ) is magára ölthette a piros-kék mezt.

Az ellenfél gárdájával bár korábban nem találkozott csapatunk, az nagyon hamar nyilvánvalóvá vált, hogy rendkívül erős csapatról van szó. Pár perc ismerkedés után bár a Jogászválogatott vette át a mérkőzés irányítását, vezetést mégis az ellenfél szerzett. Ezt követően a kapuk felváltva forogtak veszélyben, ami köszönhető volt mindenekelőtt a ELTE-ÁJK által alkalmazott 2+3 -as felállásnak. Ebben a nyílt sisakos küzdelemben nagy feladat hárult az újonc kapusra, a Palojtay - Bódai védőpárosra, és nagy felelősség a támadó szekcióra, amennyiben egyetlen megingás, egyetlen elengedett ember vagy le nem követett kényszerítő azt eredményezte, hogy a Park három a kettő, négy a kettő ellen rohamozhatott. Sajnos az ellenfél rutinos és képzett csatárait sokszor csak szabálytalanság árán tudtuk megállítani. Ez annál is szomorúbb volt, mivel a csapat a félidő első felében elérte a hat faultot, s a következők után már az ellenfél jöhetett (volna) büntetőrúgással.

A csapatok egygólos Park vezetéssel fordultak, ám a szünetben bizakodóak voltak a kollégák: a csapat egyöntetű véleménye szerint "ugyanezt kell játszani, előbb-utóbb majd beakad!" És valóban, továbbra is a kari csapat irányította a mérkőzést, és Szabó remek gólpasszát Orbán pár perc alatt találatra is váltotta. Nem sokkal később - rossz emberfogás miatt - ismét a Parknál volt a vezetés. Így maradt ismét csak a "félidei taktika": a válogatott próbálta saját játékát játszani, s remélte, a mezőnyfölény gólokban is megmutatkozik. Meg is mutatkozott. Fischer magabiztosan védte a kaput, Szabó remek mezőnymunkát végzett, remekül részt vett a csapatjátékban, a harmadik újonc, Bánk pedig életveszélyesen játszott. Bánk és Orbán előzékenyen kiszolgálták egymást, így az nszk-s újonc két, illetve Orbán további egy találatával a második félidő közepére 4-2 -re elhúzott csapatunk. Utóbb csatártársa passzából mind Orbán, mind Bánk rúgott / fejelt egy kapufát. Ekkorra már nagyon magabiztossá vált a csapat, ám a vége mégis szorosra sikeredett. Amit az első félidőben megúsztunk, azt a másodikban nem sikerült: a hetedik (teljesesen feleslegesen, az ellenfél térfelén elkövetett) faultunk után a Park csapata büntetőhöt jutott, amit értékesített is. Így a semmiből ismét nyílt lett a mérkőzés, pontosabban nyílt lehetett volna, ha a hetest követő másfél-két percben nem jegeltük volna igen taktikusan a labdát... Az ellenfél azonban újabb támadást már nem tudott építeni, így maradt a 4-3. Az mindenesetre borítékolható, hogy a rájátszásban találkozik még a két gárda...

 
hk.jpg
2csapatkep (18).jpg
Oldalainkat 19 vendég böngészi