Hirdetés
Jogászválogatott: megvan a második is
- válogatott -
Írta: Kelemen Miklós   
2007. november 26. hétfő, 17:06

Az első mérkőzés sikere után november 21-én találkoztak ismét a jogászválogatott tagjai. A szervezők a beígért fiatalítást talán még egy kicsit túlzásba is vitték, mivel ezúttal három újoncot is avatott a csapat.

A rotációs elveknek megfelelően a felerészben megújított gárda kapujában Fischer Ádám mutatkozott be, akit sajnos (a betonpályákkal szembeni ellenszenve miatt) a BEAC-on nem nagyon láthatunk védeni. Ő tehát a „Jogász jogász kapusa, aki azonban nem a jogász bajnokságban (hanem a közgáz ligában) véd a Jogász csapatában”. A többi játékos státusza és behatárolása már nem ennyire bonyolult. Az NSZK két fiatalja, a másodéves Szabó Béla és a gólya Bánk Levente jelentették a két további új arcot. Az németek támadója előző heti, Dutchiának lőtt négy góljával érdemelte ki a figyelmet és azzal, hogy így a góllövőlista élére ugrott. „Bánk bán” első válogatott találkozóján sem okozott csalódást.

Az első félidő elején többször is vezetést szerezhettünk volna, de mindkét csatárunk kihagyta helyzeteit. Az ellenfél erőszakos és sokszor alattomos (de hangsúlyozottan nem durva) csatárai teljesen felőrölték Bódai erejét hátul, a szélső védők pedig nem figyeltek eléggé a mögéjük belőtt labdákra. Az így megjátszott akciókból többször is helyzetbe került a Park, egy alkalmat értékesített is. Ezen a meccsen bizony nem jött be a korábban üdvözítő három csatáros megoldás, akkor voltunk a leggyengébbek, amikor Orbán, Huszár és Bánk is egyszerre volt a pályán. 

A második játékrészre rendeztük a sorokat, visszaálltunk az egyszerű három védős taktikára, így újra átvettük az irányítást. Meglepetésre a jól felfutó, támadásokba jó érzékkel belépő Palojtay és Szabó lettek az igazi nyerő emberek. Végre a csatárok is elkezdték a gólokat lőni, így 3-2, majd 4-2 lett a javunkra. Az amúgy kiváló formában lévő, ám szerdán meglehetősen gyenge napot kifogó Huszár az utolsó percre elkövette a csapat hetedik szabálytalanságát, amely a helyi szabályok értelmében büntetővel járt. Ezzel a hetessel szépítettek 4-3-ra.

Az új játékosok egészen jól megállták a helyüket, ráadásul a mérkőzés utáni közös meccsnézés a csapatépítés céljait is megfelelően szolgálta. A következő héten újabb kiszemelteket hívunk meg!  

 

Park - ELTE-ÁJK 3-4 (1-0)

ELTE ÁJK: Fischer- Palojtay, Bódai, Szabó - Orbán, Bánk. Csere: Huszár, Szádeczky

Gólszerzők: Orbán (2), Bánk (2)

 
rosszm.jpg
3csapatkep (19).JPG
Oldalainkat 87 vendég böngészi