Hirdetés
Légióssors: Szombati Zoltán
- válogatott -
Írta: FutBal86   
2007. november 29. csütörtök, 19:05
Sorozatunkban a pályafutását a BEAC-on kezdő, ám onnan zsebében zsíros külföldi szerződéssel távozó játékosaink külhoni életébe nyerhetünk betekintést. A sorozat nyitó részében Bozóki Bence számolt be élményeiről, míg sorozatunk ezt követő  részében remélhetőleg az ex-Tequilás Lassú Petit szólaltatjuk meg. Most azonban következzék a válogatott egyese: Szombati Zoli
 
jogaszfoci.hu: Szia Zoli! Rég nem hallottunk felőled. Mi újság veled Tübingenben?

Szombati Zoltán: Köszönöm szépen, jól vagyok, már amikor nem sérülten kell játszanom, mert az sajnos előfordul.. :) Ugyanis heti 12 óra sporttal próbálom kompenzálni német jogi behatás káros eredményét.. :)

jf: Tübingen... Alighanem keveseknek hangzik ismerősen ez a név. Bemutatnád kicsit a várost?

Sz.Z.: Tübingen egy festő kisváros a Neckar folyó partján, kb 45 kmre Stuttgarttól. Tipikus egyetemi város, a lakosság majd' egyharmadát teszik ki a diákok, tanszünetben kicsit kihalt.. :) A tübingeni egyetem patinás intézmény, több mint 15 karral, teljes képzési palettát nyújtanak, amire itt nagyon büszkék.

jf: Nos úgy tűnik Bozóki Bencével elválaszthatatlanok vagytok. JogÁsz, BennFika, mononukleózis, Baden-Württenberg, mindezt rendszerint maximum egy-két hét eltéréssel...

Sz.Z.: Azt sem tudom, kiről van szó... :) Valami Bundesliga-sérós gyerek, nem? :)

jf: Tartjátok a kapcsolatot a sváboknál is?

Sz.Z.: Nem igazán, bár pont nemrég írtam neki. Azért nagy ez a tartomány.

jf: Védesz kinn valamilyen csapatban, vagy ez a fél év a pihenésé (és a tanulásé)?

Sz.Z.: Természetesen, a szerdai futsal edzésen-szabadjátékon mindig a leggyengébb csapatban. Mint otthon :) Dehát így fejlődik az ember...Emellett még van időm hat óra röplabdára, két óra floorball edzésre, a lacrosse-t viszont már abbahagytam, kezdett hideg lenni a szabadtéri edzésekhez..

jf: Figyelemmel követed a BEAC eseményeit Németországból is?

Sz.Z.: Természetesen, már nehezményeztem is a szerkesztőknél, hogy nem elég up-to-date az infóanyag, máshogy pedig nem tudom követni az eseményeket.

jf: Ha igen mi a véleményed az eddigi eseményekről?

Sz.Z.: Nem teljesen értem a Bennfika igazolásait, bár mindketten klasszis játékosok, de nem tudom, mi lesz a létszámmal, ha mindannyian otthon leszünk.(illetve tudom.. :) ) Nekem pusztán az eredmények alapján meglepetés a Harcosok szereplése, és még mindig várom a JogÁsztól az igazán kiemelkedő eredményt, az állományuk alapján nekik kellett volna idén a legnagyobb kihivónak lenni a bajnoki versenyfutásban. A B-ligára nincs rálátásom.

jf: A jogászválogatott is megkezdte idei szereplését (méghozzá győzelemmel). Az első fordulóban a reaktivált Csurgay András védte a válogatott kapuját, ugyanakkor rajta kívül Németh Márton, Fischer Ádám is jó eséllyel pályázik a válogatott egyes mezére, de a B-ligában is több tehetséges játékos bontogatja szárnyait! Nagy küzdelemre számítasz Németországból hazatérve?

Sz.Z.: Igen, de ez szerintem helyénvaló is, ugyanakkor csendben megjegyzem, hogy a mi posztunkon amúgy is gyakori a sérülés és emellett is váltogattuk eddig is a kapusokat, mi jól megvoltunk eddig is Marcival, nem baj, ha valaki új is bekapcsolódik a még mindig "csak" újjáéledő válogatott építésébe. Ezzel együtt a válogatott kialakítása nem demokrácia kérdése, a "szövetség" jelöli ki a keretet, a döntést mindenkinek el kell fogadni. Azért végezetül üzennék is a vetélytársaknak:Végre teljesen felépültem és mindenki tudja, hogy minden egyes meccsen meghalnék a győzelemért...

jf: Ha már Németországnál tartunk, hazatérve maradnál-e a germán stílusnál, azaz elképzelhetőnek tartod a Hamzába esetleg az NSZK-ba történő eligazolásod, vagy maradnál az ordítozós-latinos BennFikánál?  

Sz.Z.: Germán stílusról csak annyit, hogy az itteni csapattársaim általában brazilok és chileiek... :) nem rossz csapat, csak a nagy támadásban általában elfelejtenek védekezni, ezért vagyok itt.. :) Egyébként minden elképzelhető, jól érzem magam a Bennfikában, de kiváncsi lennék, mondjuk az NSZKval tudnánk-e bajnoki címet nyerni..?Azonban ha hazaérek, minden erőmmel azon leszek, hogy a következő naptári évben a lehető legkevesebb kapott góllal újabb két bajnoki címhez segíthessem a Bennfikát és talán az Aranylabda-szavazáson egyszer egy kapus is nyerhetne... :)

jf: Végezetül üzennél-e az itthonmaradottaknak valamit?

Sz.Z.: Azt, hogy hiányzik a légkör, a barátok és az ellenfelek is és alig várom, hogy újra pályára léphessek a hazai bajnokság(ok)ban. Ezúton is gratulálnék a Futó Gergő-féle közgázligás csapatnak, remélem megvárnak jövőre...
 
ultima.jpg
csapatkep (47).JPG
Oldalainkat 71 vendég böngészi