Hirdetés
Jogászválogatott: Újabb letaglózó diadal
- válogatott -
Írta: Kelemen Miklós   
2007. december 10. hétfő, 20:17
Újabb fölényes győzelmet aratott a jogi kari labdarúgó válogatott. A mérkőzés üde színfoltja az újoncként két gólt szerző Ghete Péter volt. Az ellenfél arrogáns játéka ellenére végig higgadtan játszó csapatunk először hozta le kapott gól nélkül a mérkőzését.

ELTE ÁJK – Élesztőgyár 7-0 (3-0)

ELTE ÁJK: Fischer- Bódai, Szabó B.- Gubík, Lehoczky- Orbán, Csere: Huszár, Palojtay, Ghete
Gólszerzők: Ghete (2), Orbán (2), Palojtay (2), Huszár

Tovább folytatódott a fiatalítás és a jó szereplés a jogi kari fociválogatott soros mérkőzésén. Azt sajnos kénytelenek voltunk megállapítani, hogy az elmúlt évekhez képest szokatlan módon idén védőhiánnyal fog küzdeni a válogatott. Bozóki és Lassú külföldi tartózkodása, Szentirmay távolmaradása mellett Futó Balázs is hetekre kidőlt egy makacs (de a válogatottban sajnos elég gyakori, azonban nem nemi jellegű!!) vírusfertőzés miatt. Bódai és Palojtay maradt igazi védőnek, remélhetően rájuk már tavaszig számíthatunk. Az új kiszemeltek is (talán Szabó kivételével) inkább csatárok, így rendszerint 4 támadóval játszunk. Mindez idáig nem jelentett hátrányt, a lőtt gólok számát tekintve pedig határozottan előnyösnek bizonyult.

A mérkőzés újonca ezúttal Ghete Péter volt. Meghívásával a szakvezetés bizonyította, hogy kész a B-ligából is meghívni játékosokat. Ghete Hegedőssel és Lehoczkyval a Tripper aranyháromszögét alkotja, ők hárman idén már rengeteg gólt termeltek. A ballábas támadó (a többi újonchoz hasonlóan) igen bíztató játékot nyújtott. Az első félidő ezúttal is döcögősre sikeredett. Bódai közvetlenül, fellőtt, egyenes passzokkal kívánta az akciókat megjátszani, nem járattuk eleget a labdát hátul, Szabó Béci is ahelyett, hogy ezt tette volna hátul Bódaival, Robbenként szaladgált föl a szélen. Ha a meccsemberek nem akartak volna nyerőemberek lenni, talán már ekkor elhúztunk volna. Az esetlegesen fellőtt labdák nem jó ütemben találták meg az elöl álló embereket, akik háttal a kapunak, az ellenfél kiaggott játékosainak folyamatos rugdalása közepette, nem tudtak akciókat megjátszani. Csak egy esetleges akció révén, egy bedobás után tudott Palojtay fejjel(!!) vezetést szerezni, amely vezetést Orbán növelte, majd Ghete tette megnyugtatóvá.

A labda hátul való, türelmes járatása a második játékrészre sem sikerült elsősorban Bódai hibájából, a szakvezetés meg is próbálkozott a Palojtay Gubík hátvéd-párossal, de a Koffein VIP-ja nélkül mégsem válogatott a válogatott, ezért az „örök 2-es” visszajött. A félreértések elkerülése végett: Bódai a védőmunkáját ismét tökéletesen oldotta meg, elsősorban miatta tudott először a csapat kapott gól nélkül zárni. Az ellenfél egyre artikulátlatlanabbul játszó favágói a mérkőzés végén már lényegében mindegyik, mellettük cselt csináló játékosba belerúgtak, egy idősebb, leginkább december 5-ei antimikulásra emlékeztető úriembernek még a Gubíkba is sikerült belekötnie. Tényleg érdekes volt látni, hogy az összjátékot csak nagyon ritkán produkáló játékosaink milyen könnyedséggel szerezték a gólokat. A védő Palojtay például szlalomcseleket csinált, duplázott, az újonc Ghete is két gólt szerzett. Összességében nagyon egyszerű meccs volt. A csapat tagjai közül Bódai és Orbán hozta a tőlük hálátlan módon „megszokott” nagyon jót, Palojtay és Ghete nyújtott kiemelkedőt. Messze még az aranylabda, de azért megjegyzem, nem sok tétmérkőzés volt ősszel (bajnoki, kupa, válogatott) amelyen Orbán ne szerzett volna gólt (én a BennFika-Apolitikusokra emlékszem egyedül). Ebben a félévben egészen kimagasló a BennFika új csatárának teljesítménye.

 
rosszm.jpg
csapatkep.JPG
Oldalainkat 80 vendég böngészi