Hirdetés
Jogászválogatott: kialakult az új keret
- válogatott -
Írta: Kelemen Miklós   
2007. december 19. szerda, 17:44

A bajnoki idény lezárultával, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is a válogatott programja kerül előtérbe az uborkaszezon heteiben. A kari gárda minden szempontból eredményes évet tudhat maga mögött. Tavasszal bejutott a Borsodi Egyetemi Kupa országos döntőjébe, idén száz százalékosan vezeti a Mérnök utcai bajnokság küzdelmeit, és soha ennyi lelkes és tehetséges játékos nem állt a szervezők rendelkezésére, mint most az év végén.

 

Az új szezont november végén kezdő kari labdarúgó csapat felkészülésének első fele a december 19-ei szerdai mérkőzéssel lezárul. A kék-piros mezes elit tagjai úgy mehetnek haza bejglit lakmározni és pezsgőket durrogtatni, hogy teljesítették a kitűzött célokat. Az eredményesség mellett az idei év fő célja a csapat megfiatalítása, az új emberek válogatottba szervezése volt. A Bódai-Szentirmai-Huszár-Barabás-Németh féle nagy generáció már ötödik egyetemi évében jár és az őket követő Orbán-Palojtai-Bozóki-Szombati-Lassu tandem is negyedik évét tapossa. Bár a diploma elérése a nevezett játékosok többségénél még „csillagidőt ígér”, a mostani másod- és harmadéves hallgatóknak biztosítani kell a folyamatos szereplési lehetőséget. Különösen a magát Lehoczky révén egyetlen fővel képviselő harmadik évfolyam figyelemmel kísérése volt kiemelt jelentőségű. Szerencsére a Trippertitum remeklése, Hegedős és Ghete gólerős játéka megmutatta, hogy innen is lehet bátran válogatni. A második évfolyam eddig sem szűkölködött tehetségekben: az NSZK alapemberei: Gubik és Futó Balázs a válogatottban is törzstagok lehetnek. Rajtuk kívül a kapus Fischer Ádám és a gólya Bánk Levente is egyre jobban beilleszkedik.

A gárda gerincét természetesen továbbra is az öregek jelentik, de azért megnyugatató, hogy a nagy generációk esetleges kifutásával sem keletkezik vákuum, nem kell tartani attól, ami az előző években (2003 és 2005 között) már bekövetkezett, hogy (minőségi) emberhiány miatt szünetel a csapat működése. A válogatott magja tehát egyelőre szűk és „öreg”, az alaptagságot bizonyító válogatott mezzel csak kevesen rendelkeznek, a tágabb keretet jelentő tartalékok számára azonban folyamatosan van a lehetőség a szereplésre és a szűk keretbe való (mezzel járó) bekerülésre.

A válogatott személyi állományához hivatalosan hozzátartoznak az Örökös Tagok is, akik a válogatottban tanúsított lelkes és megbízható szereplésükért kapták meg ezt a címet. Az Örökös Tag visszavonulása után is kerettag marad, mezszámát viszavonultatják, bármikor joga van válogatott mérkőzésen kezdőként szerepelni (ha nincsenek ezt kizáró nevezési feltételek), e célból tájékoztatást kapnak a csapat éves menetrendjéről. Eddig háromszor került kiosztásra az Örökös Tag díj. 2001-ben Csire Balázs (7-es mezszám), 2003-ban Futó Gábor (9-es) lett díjazva. 2002-ben a díjat a Szpartak Vodka csapata kollektíven kapta meg, az „örökös tagi jogok” gyakorlója Baticz Csaba (10-es). A válogatott „ősködi” történetéről az Archívum anyagaiban részletesen is olvashattok.

A válogatott év végére kialakult csapatát a következő játékosok alkotják:

kapus: Fischer Ádám (1-es mezszám, Jogász)

védők: Bódai Balázs (2, BennFika), Futó Balázs (12, NSZK), Palojtai Máté (4, BennFika)

támadók: Orbán Balázs (11, BennFika), Huszár Gábor (5, BennFika), Barabás László (13, BennFika), Lehoczky Péter (14, BennFika),

Örökös Tagok: Csire Balázs (7, Csontbrigád), Futó Gábor (9, BennFika-NSZK), Baticz Csaba (10, Macsó Bojz)

További kerettagok

kapusok: Németh Márton (Rosszmájúak), Szombati Zoltán (BennFika-külföldön tartózkodik)

védők: Szentirmai Márton (BennFika), Lassu Péter (Jogász-külföldön tartózkodik), Bozóki Bence (BennFika-külföldön tartózkodik), Szabó Béla (NSZK)

támadók: Ghete Péter (Trippertitum), Hegedős Soma (Trippertitum), Szádeczky-Kardos István (Jogász), Gubik László (NSZK), Bánk Levente (NSZK)

 

 
celte.jpg
csapatkep (51).JPG
Oldalainkat 16 vendég böngészi