Hirdetés
Jogászválogatott: száz százalék
- válogatott -
Írta: Kelemen Miklós   
2007. december 20. csütörtök, 10:04

Eredményesen zárta a 2007-es évet karunk labdarúgó válogatottja. A jurátus gárda utolsó két mérkőzését is megnyerte a mérnök utcai bajnokság küzdelmeiben, így száz százalékos mérleggel várhatja az új esztendőt.

A bajnokság idei küzdemeit záró utolsó két találkozó egyaránt nehéznek ígérkezett, ezért a „fiatalok” kicsivel kevesebb szerepet kaptak. A december 12-ei mérkőzésen kezdő „öreg” csapat a Fischer- Bódai, Palojtai- Lehoczky, Huszár- Orbán összetételben állt fel, csak a cserepadon jutott hely Ghete Petinek és Bánk Levinek. A Katéter néven futó ellenfelünk nem jelentett túl nagy játékerőt, durvaságával, erőszakosságával azonban már kezdettől nehézzé tette a küzdemet. Mindazonáltal, ha nem hagyunk ki annyi ziccert az elején, talán kevesebb izgalommal is megúszhattuk volna. Nagyon fontos volt, hogy Bánk Levi egy kiugrása után, a szerencsétől is támogatva (egy védő lábáról pattant be a labda) vezetést szerzett.

A második félidőre még inkább elszabadultak az indulatok, ráadásul az egyre alattomosabban játszó „csövesek” meg voltak róla győződve, hogy mi vagyunk a rosszfiúk. A láthatóan teljesen indiszponált bíró képtelen volt kezében tartani a mérkőzést, össze-vissza fújkált, több szabályos gólunkat nem adot meg. A megnyugodni képtelen ellenfelünk több játékosa még a mérkőzés után is odajött hozzánk reklamálni, nem tudták elviselni az egygólos vereséget.

A sorozat záró mérkőzése egy tudásban jobb, vérmérsékletében higadtabb ellenfelet ígért, de végül itt is döntött a már megszokott jó második félidő:

ELTE ÁJK – Geometria 5-1 (2-1)

ELTE ÁJK: Németh- Bódai, Palojtai- Bánk, Huszár- Orbán

Gólszerzők: Bánk (2), Orbán (2), Huszár

Amint látható, először álltunk csere nélkül fel egy mérkőzésre, a válogatott nagy része vizsgakötelezettségeire hivatkozva nem jött el. Csak csendben jegyzem meg, a jelen lévők is kivétel nélkül vizsgáztak másnap, az elsős Bánk Levi például egyetemi évei első nagy vizsgája, az eájt kollokvium előtt állt…Az mindenesetre megnyugtató, hogy a képességeiket tekitve legjobb játékosaink egyben a legmegbízhatóbbak is. A cserehiány ugyanis semmilyen problémát nem jelentett és az összetételből adódó esetleges bajoktól (három középcsatár volt egyszerre a pályán) is kár volt előzetesen tartani. Bánk és Huszár szenzációsan játszották át a középpályát és rengeteg labdát szereztek. Különösen Huszár jobbfelfutóként nyújtott teljesítménye lepte meg a csapatvezetést. Bánk Levente formája pedig egészen nagyszerű volt. Miután ellenfelünk egy szerencsétlen bedobás után vezetést szerzett „Bánk bán” egy percen belül kihagyhatatlan helyzetbe hozta Orbánt, majd a félidő vége előtt egy szép egyéni akció végén úgy lőtt a kapus feje fölött a kapuba, hogy az egyébként nagyon jól védő hálóőr fel sem tudta emelni a kezét.

A második félidőre elfogyott az ellenfél türelme, egyre arrogánsabban, idegesebben játszott, amivel persze saját magának ártott. A döntő ütést természetesen a csapat gólyája vitte be: egy jó labdaszerzés után kiugorva helyezett a kapus mellett a hálóba. A teljesen szétesett ellenfelünknek már nem volt nehéz újabb gólokat lőni, de azért Huszár találatának nagyon örültünk, a mai játékával megérdemelte a gólt. A Bódai-Palojtai hátvédsor harmadik mérkőzését hozta hiba (és majdnem kapott gól) nélkül, a kapuba visszatérő Németh Marci is egy hibáját leszámítva jól védett. Januárban remélhetőleg csatlakozik csapatunkhoz a megbízhatóság és játék szempontjából ugyancsak nagyon fontos Barabás Laci és Futó Balázs is. Velük remélhetőleg visszahódítjuk a Mérnök utcai bajnokság tavaly elveszített elsőségét.     

 
hamza.jpg
csapatkep (2).JPG
Oldalainkat 76 vendég böngészi