Hirdetés
Jogászválogatott: Újabb fájó zakó
- válogatott -
Írta: Kelemen Miklós   
2008. január 16. szerda, 18:03

Az erejét és ambíciói tekintve a vizsgaidőszaktól egyre jobban lefáradó válogatottunk ismételten vereséget szenvedett egy, a korábbi ellenfelénél lényegesen szerényebb képességű gárdától. A csapat lehetőségeit jól mutatja, hogy a számba vehető hét védőből mindössze egyet lehetett hadra fogni és az első kaput eltaláló lövést az utolsó, negyvenedik percben sikerült összehozni.

A felsőházi rájátszás szempontjából újabb roppant fontosságú találkozó előtt tovább apadt a válogatott kerete. Az elmúlt hetekben Budapesten portyázó Salamon vírus elkapta a gárda két alapemberét: Orbánt és Palojtayt, így a gerincet jelentő játékosokból mindössze Bódait és Huszárt lehetett meghívni. Az “újkori” válogatott történetében először fordult elő, hogy mindössze egy védőt tudunk nevezni, mert bármilyen hihetetlen de 5 bekkünk is hiányzott különböző okokból. Valaki külföldi tartózkodás (Lassú, Bozóky), más betegség (Futó, Palojtay) miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni. Bódai mellett kényszerből balhátvédet játszó Szabó Béci (NSZK) éppúgy nem tudta megszűrni az ellenfél támadásait, mint a “Makalele-poszton” cserélgetett Barabás-Lehoczky páros.

Bár egyetlen védőnk a rá jellemző alapossággal próbálta harcképtelenné tenni az ellenfél futó-embereit, labdaszerzések, szerelések hiányában nem tudtunk támadásokat indítani. Az Orbán-poszton játszó Bánk Levi elöl csak vergődött, egyedül a jobb szélen bevetett Huszár tudott képességeinek megfelelően futballozni (ez jót jelent). Egy teljesen verhető csapat ellen, döntetlen félidő után első gólunkat egy eladott labdából, a második-harmadikat pedig emberhátrányból kaptuk. A meccsről mindent elárul, hogy az utolsó percekben is még “levegővel” fociztak ellenfeleink, kondícióban alaposan felülmúlva megtépázott csapatunkat. Az első kapura menő lövést az utolsó percben sikerült elkövetnünk, ekkor egy szabadrúgás-kombináció után a nap legjobb jogász játékosa (vakok közt félszemű..) Huszár talált a kapuba. Az elmúlt hetekben érzékelhetően elfogyott és elfáradt csapat emberi és játékosi hozzáállását nem érheti kritika, főleg azokat az embereket, akiknek a vizsgaidőszak nehézségei között is a válogatott az első. Egyszerűen ezen a napon ennyire tellett.

 
tequila.jpg
3csapatkep (11).JPG
Oldalainkat 18 vendég böngészi