Hirdetés
Jogászválogatott: elkésett szépségtapasz
- válogatott -
Írta: Kelemen Miklós   
2008. január 17. csütörtök, 18:27

Megszerezte évi első győzelmét karunk labdarúgó válogatottja. A korábbiaknál lényegesen szerényebb képességű ellenféllel szemben aratott 10-1-es győzelem azt jelenti, hogy csapatunk a rájátszásban folytathatja. A két felsőház csapattal szembeni vereség miat azonban ez a nagyszerű siker valószínűleg csak az önbizalom erősítésére lesz elég.

 

ELTE ÁJK – Rolla S.C. 10-1 (4-0)

ELTE ÁJK: Fischer- Bódai, Palojtay- Bánk, Huszár- Orbán; Csere: Szádeczky, Barabás

Gólszerzők: Barabás3, Huszár2, Orbán2, Bánk2, Bódai

Az előző hét összeomlása után január 16-án végre sikerült ismét hadrafogni a válogatott legjobb embereit. Tanulva a korábbi tapasztalatokból, ezúttal két cserét is neveztünk. Ismét összeállt a Bódai-Palojtay hátvédpáros, elöl újra muzsikált a meccs végére már harminc gólos Huszár-Bánk-Orbán csatársor. Mint később kiderült „túlfegyverkeztük” magunkat, mivel ellenfelünk egy meglehetősen szerény képességű, csere nélkül kiálló csapat, akiknél csak a néha a hatosunkig is kifutó, kord nadrágos kapus keltett néha riadalmat. Az mindenesetre – az elenfél gyengeségét is figyelembe véve – kiderült, hogy az alapemberekkel teljesen más a válogatott játéka. Bódai mellé kell egy Palojtay vagy Futó szintű védő (utóbbi betegsége miatt mindössze egy meccset tudott játszani) és a távolmaradó Gubik pótlására kiszemelt Bánk Levi is akkor igazán hatékony, ha Orbánnal tud együtt játszani.

A gólgyártást az utóbbi idők legjobb formájában lévő játékosa, Huszár kezdte egy klasszikus jobb oldali felfutást követő kapufás góllal, majd Bódai talált védő léte ellenére a hálóba. Bánk tette megnyugtatóvá az előnyt, a kapus Fischer Ádám pedig első büntetőjét hárította válogatott pályafutása alatt. A második félidő az ellenfél fáradtsága miatt a várható örömjátékot hozta. Végre a gólkirályjelölt Orbánnal is sikerült gólt rúgatni és a válogatottba idén visszatérő Barabás is egy szép triplával jelezte: egyre jobban rendbe jön a súlyos bokasérülése.

A pillanatnyilag legerősebb jogász válogatott magabiztosan győzte le eddigi leggyengébb ellenfelét, nagy kár, hogy a mindig kritikus január eleji időszakban futottunk bele a legkomolyabb ellenlábasokba. A velük szemben elveszített két mérkőzés és az, hogy a csapat fele a rájátszás idején síelni fog, eléggé behatárolják a további lehetőségeket.  

 
rosszm.jpg
csapatkep (19).JPG
Oldalainkat 20 vendég böngészi