Hirdetés
Jogászválogatott: szépségtavasz?
- válogatott -
Írta: r.o.b.i.e.-187   
2008. február 07. csütörtök, 21:14

Míg a legtöbb elte ájk-s a bulit teremtő vizsgatemető mámorából ébredezik, addig karunk futballválogatottja számára most szerdán kezdődött meg a Mérnök utcai focibajnokság rájátszása. Ellenfelünk a Dinamo Torpedo volt, melyet már az alapszakaszban sikerült egyszer két vállra fektetnünk (7:2 ide). Tehát bizakodva léphettünk volna fel ellenük a pályára. Csakhogy az élet most úgy hozta, hogy az álomkezdő ötösből ketten hiányoztak (Orbán, Huszár)-alkotói szabadságukat töltvén-illetve kapust sem tudtunk időben szerezni. Így a kezdők: Bódai, Palojtay, Gubik, Árendás, Bánk és kapuban Lehoczky. Természetesen csere nélkül...

Az összeszokottság illetve a kapus hiánya az első félidőben meg is látszott. Némi bírói segédlettel 0:2-vel fordult az ellenfél. Aztán a második félidőben az addig főként a bíró ténykedésével foglalkozó Bánk szerezte meg a szépítő gólunkat - egy felívelésből ütemtelenül gurított el a kapus lába mellett (1:2). Közben a kapunkban váltás történt, Lehoczky helyett Árendás Tamás állt be (utóbbi egyébként most debütált először a válogatottban). Sajnos hamar fölavatta az ellenfél őt is (1:3). Demoralizáló gól volt ez, hiszen csapatunk egyre- másra alakította ki a helyzeteit, csak hát az ellenfél kapusa megálljt parancsolt mindig. A meccsből már csak 10 perc maradt hátra, így muszáj volt az egyik védőnket „beáldozni” és beállítani a kapuba (Bódait), így négyen támadtunk és Palojtay maradt hátul. Ki hinné, vannak még csodák így +3 gólig meg sem álltunk. Először Gubik volt eredményes (2:3), majd Árendás Tamás (az NSZK büszkesége) szerzett egy meseszép gólt-három ember lába között találta meg a labda a hálót-(3:3), majd a győzelmet Lehoczky ballábas! két kapufás gólja jelentette. Meg kell említeni még azt, hogy a csapatban a lelket a védőből kapussá avanzsáló Bódai tartotta parádés védéseivel illetve jámborságával!!! (nem gondoltam volna, hogy megélem azt egyszer, hogy Bódai „Bulldog” Bazsi inti csöndre a magukból kivetkőző sporttársait).

Összegezve: egy irtóztatóan nehéz meccsen vagyunk túl. De a lényeg, hogy ezzel a győzelemmel kivívtuk azt, hogy jövő héten, szerdán játszunk a Mérnök utcai bajnokság első helyéért. Remélhetőleg akkor már kiegészülve 1 kapussal illetve a távollévőkkel.

r.o.b.i.e.-187

 
dredd.jpg
csapatkep (29).JPG
Oldalainkat 78 vendég böngészi