Hirdetés
Aranylólabda 2007. - riport a győztes kampányfőnökkel
- egyéb -
Írta: jogaszfoci.hu   
2008. március 19. szerda, 15:25

Kedves Olvasók!

A húsvéti uborkaszezont kihasználva mikrofonvégre kaptuk az Árendás-híveket, nevezetesen a kampánycsapat inkognitóját megőrizni kívánó vezetőjét. Íme a riport!

jogászfoci: Kedves Kampányfőnök! Néhány mondatban értékelnéd az elmúlt hetek eseményeit, és Árendás Tamás világraszóló győzelmét?

Kampányfőnök: Először is hadd legyen szabad gratulálnom magam és a Tonyó & Co. nevében a szavazás összes résztvevőjének, külön kiemelve a nagy rivális Nagy Ádámot, illetve a szervezőknek, a kezdetekkor aligha várt nagy sikerhez. A szavazás elején mi magunk sem láttuk előre a verseny komolyságát (mind a presztízst, mind a díjazást tekintve), s ebből eredően elég hamar tetemes hátrányba kerültünk a kezdetektől igen aktív, erőit remekül koncentráló Nagy-gárdával szemben. (Mi több, maga Árendás Tomi kizárólag ellenfeleire szavazott, minden erejét beleadva önmaga helyezésének "letornázásába".) S bár ekkor baráttól-barátnőtől, NSZKstól-NDKstól, Celtéstől-ELTÉstől, jogásztól-bölcsésztől jöttek a szavazatok, az egy fő által leadott napi 1-2 szavazat kevésnek bizonyult a férfias küzdelemben.

jf: Mikor éreztétek át először a megmérettetés komolyságát? 

K: Be kell valljuk, igazi arculcsapásként ért minket az Ádámra leadott 500 szavazat, ugyanakkor ez a táborunk összetörése helyett sokkal inkább a csapat összefogásához vezetett. Strukturális átszervezésre került sor a szavazóbázisban is: az egy pár virsilért megvásárolható "kocaszavazókat" felváltották a keményvonalas fanatikusok, akiket a honlap csak az Illyés futballakadémia növendékeinek emlegetett. Nos, a szavazók és szavazatok megfelelő koncentrálására megalakult az első triumvitárus, akik az addigra 350 szavazat környékén lévő Árendás szavazatait egy nap leforgása alatt mintegy megduplázva élre röpítették a B-Liga tavalyi bronzcipősét. Itt meg kell hagyni, a csapat nem átallott majd egy teljes város lakosságát szavazásra bírni, kit szép szóval, ígérgetéssel, kit fenyegetéssel, fenyítéssel. S bár ekkor sejtettük a száz szavazatnyi előny nem lesz elég, jó szájízzel békésen tértünk nyugovóra.

jf: Csakhogy Nagyék sem kispályáztak...

K: Nos, igen, ahogy teltek múltak a napok várakozásainkat igazolva Nagy Ádám mintegy ötszáz szavazatnyi előnyre tett szert, s bár a szavazatok rendületlenül özönlöttek nagy riválisunkra, igyekeztünk mindezt javunkra fordítani, taktikánk részévé alakítani. Reméltük a "Makacs" ügyvédi irodai látván lelkesedésünk és leadott szavazataink elapadását, újból elkényelmesedik s a tetemes előnyt látva megnyugszik. Ennek megfelelően a végső offenzíva idejét péntekre időzítettük, remélve a hétvégére illetve az aznapi focira való tekintettel, korábban végeznek az iroda munkatársai, s mire hétfőre észbe kapnak, behozhatatlan előnyre tehetünk szert. Így is történt minden: péntek tíz órakor a triumvírekből decemvirek lettek, s fekete kapucniban sállal az arcuk előtt "beszivárogtak" az általuk látogatni nem jogosult számítástechnikai órára. A hadművelet - mely a Silent Thunder nevet kapta - megnégyszerezte az egyébként méltatlanul mellőzött óra "népességét", nagy megrökönyödést kiváltva, az óra rendkívül joviális tanárából. Itt azonban olyan váratlan fordulat következett be, amelyre senki sem számíthatott. Történt ekkor, ugyanis, hogy az egyik legvehemensebben szavazó diák, az egy perces szintidő kivárása helyett, korábban kattintott, lavinát indítva el ezáltal, s bár ekkorra is jelentősen csökkent a hátrányunk, a másodperc alapú szavazás (melynek okát máig találgatjuk; végül az a feltételezés nyert teret, miszerint a központi számítógép az IP-címeket frissítésenként újragenerálta, s ezért tudtunk ily gyakorisággal szavazni) új dimeziókba repítette a fegyverkezést. Mi magunk abban a hitben voltunk, hogy az adminisztrátor kívánta még véresebbé tenni a harcot, s a Nagy-hívek úgyszint másodpercenként szavaz(hat)tak volna, így kénytelenek voltunk a korábban éppen a Csurgay által kieszelt taktikát alkalmazni, nevezetesen az elrettentés fegyveréhez nyúlni. Mintegy 1000 szavazatnyi különbség elég hamar összejött, ugyanakkor mi magunk sem számítottunk rá, hogy ezzel elrettennek az Apol-Harcosok-FEB-Mellbedobás-stb. hívek. S bár a győzelem (mely azért áldozatokkal is járt: több tagunkat ínhüvely-gyulladással még most is az intenzíven kezelik) a véletlenül elénk táruló kiskapun történő belépéssel végül nem forgott veszélyben, el kell mondani, hogy több gyors reagálású hadtestünk is bevetésre készen állott, hogy akár hétfő éjfélkor is szavazzon, s elhódítsa Tamás számára az Aranylovat!

jf: Végül tehát megérdemelten szereztétek meg a győzelmet...?

K: Úgy gondolom, hogy bár hivatalosan győztesnek kiálthatjuk ki magunkat, (s az azt követő ünneplésünkből még ma sem tértünk teljesen magunkhoz) az erkölcsi győzelem legalább ilyen részben legnagyobb riválisunkat és csapatát illeti meg. (Hogy ez aztán a sör milyen arányú megosztásában manifesztálódik, az további tárgyalások kérdése..)

Tisztelettel, s a Nagy-pártiak előtt külön is kalapot emelve,

Tonyó Fanatics Cool

 
vl.jpg
csapatkep (12).jpg
Oldalainkat 25 vendég böngészi