Hirdetés
BTK-TTK-ÁJK Kupa: ÁJK-s győzelem
- kupa -
Írta: FutBal86   
2008. május 13. kedd, 21:10

Bár lassan több mint két hete történt, azért így is karunk fociéletének újabb sikere, hogy az ELTE három legfociőrültebb, s labdarúgás terén legkomolyabb játékerőt képviselő karának, a BTK-nak, a TTK-nak és az ÁJK-nak közös kupáján egy jogász csapat végzett az élen, valamint a megosztott bronz egyik fele is jogász körökben talált gazdára. A szervezőktől sajnos máig nem sikerült megkaparintani a jegyzőkönyvet, így tudósításunk a Júdea Népe Front, az NSZK és a nagy visszatérő Anal Terror kalandjairól némiképpen hiányos, ám azért igyekszünk így is hű képet festeni a remek szervezésű viadalról.

A tornán 8 csapat vett részt köztük a TTK-s bajnokság egyik élcsapata, az Igénytelenek gárdája, a bölcsészektől a korábbi Borsodi Egyetemisták Kupája (BEK) országos győztese az Elhagyott Tanegység, a jogászok közül pedig a kupákra mindig összeálló Júdea Népe Front, a régi idők fociját újra megcsillogtató Anal, és a Lehoczkyval, Szombatival és Szádeczkyvel megerősített NSZK.  

Az ’A’ jelzésű csoportban az Anal rögtön hatalmas rangadóval kezdett a Tanegység ellen, mely alighanem a torna egyik, ha nem a legjobb meccsének bizonyult. Az idő múlását jelzendően, a terroristák közül többen már csemetéikkel érkeztek a mérkőzésre, kiváltva ezáltal az élesszemű menedzserek figyelmét és búsás előszerződési ajánlatok háborúját. Addig is azonban az apákra fókuszálhattak a kilátogatók, hisz remek mérkőzést vívott egymással a két gárda. A Tanegység hozta sokpasszos kombinatív játékát mellyen nehezen boldogult az Anal-védelem s bizony a félidőben 4-1-es állást regisztrálhattunk. Aki azonban azt gondolta, az Anal feladja, nagyot tévedett. A fiúk csodálatos mérkőzésen végül 4-4-re tudták menteni a meccset, s mivel a Tanegységgel karöltve nem hibáztak többet, végül közösen masíroztak az elődöntőbe. A Júdea bár szívósan küzdött, s az Anal ellen ha szerencsésebb akár nyerhetett volna, azonban így búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől.

A másik csoportban az NSZK a bölcsész AS Kómával, és Bozsik-Programmal és a TTK-s Igénytelenekkel került egy csoportba, és végig magabiztosan játszva, csoportelsőként kvalifikálta magát az elődöntőbe. Első mérkőzésükön a Kómát verték 2-0-ra a németek, a másodikon, szintén végig nagy fölényben játszva nyertek 3-1-re (az utolsó percben kapott gól egyben a remek napot kifogó és hibátlanul védő Szombati egyetlen kapott gólja volt a kupán), míg az Igénytelenek ellen már tartalékolva hozták újra a két gólos győzelmet (újfent 2-0 volt az eredmény) 

A csoportkörök után az Elhagyott Tanegység végül jobb gólkülönbségének köszönhetően csoportelsőként az AS Kómát kapta, míg az NSZK és az Anal meccsén a generációk csatáját tekinthette meg a publikum. Az első elődöntőn a Tanegység nagyon megszenvedett a Kómával szemben, mi több már 4-1-re is vezetett az ellenfél, amikor összeszedte magát a Godány-legénység, s alighanem az Anal-formulát ellesve előbb egyenlített, majd közvetlenül a lefújás előtt a győztes gólt is begyötörte, így 5-4-gyel a finálé résztvevőjének mondhatta magát.

A másik elődöntő nagy küzdelmet ígért, azonban az évek nemcsak a gyerekek számában de az edzettségi szintben is megmutatkoztak, így az Anal nem bírta tartani a lépést a teljesen friss NSZK-val, akik végül 5-0 arányban is megérdemelten nyertek, az azonban örök talány, hogy mi lett volna az eredmény, ha az első mérkőzésen megcsodált Anallal kell összemérje a tudását a nyugat-német alakulat. A labdarúgásban azonban a ’ha’-val kezdődő mondatok nem léteznek ugyebár, így összejöhetett az Elhagyott Tanegység – NSZK döntő.

A harmadik helyért a csalódott csapatok mérkőzését végül nem játszották le, így megosztoztak a csapatok a dobogó legalsó fokán.  

Az álomdöntőt aztán álomteljesítménnyel nyerte meg az NSZK, végig irányította a játékot, már az első félidőben is előnyt szerezhetett volna, ám ekkor még csak kapufákig jutottak Gubíkék. A második félidőben aztán a végére csere nélkül maradó Tanegység ellen, iskolajátékkal állt elő a tavalyi B-ligás bajnok, s Lehoczky vezetésével (két gól, gólpassz) végül simán 3-0-ra verte a BTK-aranyesélyesét, így a jogászok számára elhódítva a díszes serleget, s a dicsőséget.  

A kupagyőztes csapat névsora: Szombati Zoltán (kapus), Árendás Tamás, Bánk Levente, Futó Balázs, Futó Gábor, Gubík László, Lehoczky Péter, Szádeczky-Kardos István. 

Gratulálunk a győzteseknek.

 
dredd.jpg
csapatkep (24).jpg
Oldalainkat 22 vendég böngészi