Hirdetés
Hasonmásverseny
- egyéb -
Írta: FutBal86   
2008. május 24. szombat, 22:24

Véget értek a jogászliga küzdelmei, a győztesek már szép lassan kijózanodnak, a vesztesek sem búslakodnak már tovább, a vizsgaidőszak beköszöntével mindenki homlokán mélyülnek a ráncok. A feszes tempó közepette nem árt néha egy kis kikapcsolódás, s ennek jegyében mi is igyekszünk olvasóink arcára mosolyt csalni. Az alábbiakban a BEAC-on felbukkanó sztárhasonmásokat vesszük górcső alá:

Bár Onder Peti játéka sokkal inkább a portugál szélsőhagyományokat (C. Ronaldo, Nani, Quaresma) idézi, külsejével mégis inkább a rakkolós, utolsó pillanatilag küzdő német vonalat örökíti, azon belül is a Werder Bremen fáradhatatlan jobbhátvédjét Clemens Fritz-et.

{mosimage} {mosimage}

(Clemens Fritz és Onder Péter)

Másodikként a sorban következik a 'Hamza hangja'-ként iseretes Horváth Balu következik. Vele párban az Espanyolnak védője Alberto Lopo áll, aki Baluval szemben mindössze a védelmet dirgálja hasonló sikerrel (őszi szárnyalás, tavaszi bukdácsolás). Íme a katalán-kelet-német kettős:

{mosimage} {mosimage}

(Alberto Lopo és Horváth Balázs)

A Hamza hátsó szekciójának vezére, a csapatkapitány Várhomoki Ambrus Baluval ellentétes irányt jár be: Védőként találtunk neki csatár-párt. Ő azonban legalább felerészben a német vonalat követi: Íme az Arsenal és a Bayern által is csábított Mario Gomez illetve Hombre:

{mosimage} {mosimage}

(Mario Gomez és Várhomoki Ambrus)

A germán vonalat követi minden szempontból az NSZK támadója, Balla Tamás is: A csatár csapata felállásában gyakorta a szélsőhátvéd szerepében tetszeleghet, így újabb hasonlósági alapot ad a Bayern hátvédjével Philiph Lahm-mal. Íme az ő páros gyakorlatuk:

{mosimage} {mosimage}

(Philiph Lahm és Balla Tamás)

Bár mindketten a visszavonulás határán, vagy után járnak, alighanem sokunknak sok szép emléket idéz Tore Andre Flo (a Leeds másodosztályú tagságáért küzd) és Nagy Tamás (korábban a BennFika, jelenleg az Újlaki Tomi-féle szuperválogatottak sikeréért küzd) neve. Reméljük az összehasonlítás mindkét részről nosztalgiát okoz.

{mosimage} {mosimage}

(Tore Andre Flo és Nagy Tamás)

A BennFika jelenlegi játékosánál, Barabás Lacinál jóval egyértelműbb a helyzet, hisz beceneveinek egyike épp említendő hasonmása. Épp ebből kifolyólag nem baradhat ki a Barcelona-szomorító Scholes-Barabás duó sem:

{mosimage} {mosimage}

(Paul Scholes és Barabás László)

Bár játékával, erőnlétével, testalkatával kapcsolatosan is megállná a helyét az összehasonlítás, mi mégis külsejével hozzuk össze Zlatan Ibrahimoviccsal. Egyes híresztelések szerint nevelőegyesületük is azonos (FC Balkan), s most újra összeállhat az Ibrahimovics-Medvedovszkij csatárduó:

{mosimage} {mosimage}

(Zlatan Ibrahimovics és Medvedovszky Béla)

A Tripper a jogászfoci Palermoja: A csapat játékosai iránt hatalmas a kereslet (többeket kölcsönbe már télen elengedett a klubvezetés), s úgy tűnik, ahogy Andrea Barzagli is új klub után nézhet, amennyiben a Tripper nem vállalja az első osztályt Ghete Peti sem maradhat A-Ligás kérő nélkül.

{mosimage} {mosimage}

(Andrea Barzagli és Ghete Péter)

S ha már Tripper, akkor álljék itt a csapat védelmébe mind jobban beépülő Sepsi Tibi is, aki a Barca által csábított David Silvával áll párban:

{mosimage} {mosimage}

(David Silva és Sepsi Tibor)

S ha már a B-liga vizeire eveztünk, akkor illik a bajnokról is szólni: Azt hiszem az alábbi képek magukért beszélnek: Bobo Vieri és Dohány Gábor

{mosimage} {mosimage}

(Christian Vieri és Dohány Gábor - vagy fordítva)

*amennyiben Ön is hasonlít valamely (futball)sztárra, úgy írja meg bátran nekünk, bővítjük kínálatunk! Az Önről és hasonmás-sztárjáról készült (félakt) fotókat a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címre várjuk.

ÖNÖK KÉRTÉK:

És akkor a beígérteknek megfelelően, olvasóink kívánságai: "Azt hiszem, a kép önmagáért beszél...játékstílusban, szellemi bútorozottságban és külcsínben is tökéletes az egyezés... Kiváló tisztelettel: Melák"

{mosimage} {mosimage}

(Trifon Ivanov és Huszár Gábor)

 
ambi.jpg
csapatkep (14).jpg
Oldalainkat 95 vendég böngészi