Hirdetés
Ő a gólkirály, király, király
- válogatott -
Írta: FutBal86   
2008. szeptember 10. szerda, 18:44

Ahogy azt korábban jeleztük, minden szerkesztőségünkhöz beérkező írást, fotoráfiát, cikket, bemutatkozást szívesen veszünk. Bárki, aki úgy érzi a továbbiakban is bármikor szívesen vesszük írásait. Ennek jegyében álljon itt az A-Liga gólkirályának Bánk Leventének interjúja... saját magával.

Szia Levente! Mozgalmas éved volt. Elsőévesként rögtön az A-Ligában találtad magad, mi több ott rögtön gólkirályi címig és ezüstéremig vitted. Számítottál ilyen kezdetre?


{mosimage}
A félszeg gólzsák

Szia Levi! Hogy őszinte legyek nem gondoltam volna, hogy ilyen jól alakulnak majd a dolgok. Bár az ezüst lehetett volna talán arany, de a Bennfika egyenlőre ebben az évben még jobb volt.

A gólyatáborban valósággal lenyűgözted a lelátón ülő játékosmegfigyelőket. Mi több miután egy rejtélyes megbetegedés végigsöpört a válogatotton (a játékosok döntő többsége hányingerre, szédülésre, fejfájásra panaszkodott...), a legjobbak között is kipróbálhattad magad. Nem vagy az az ijedős fajta!

Sosem voltam ijedős típus és valóban magamra ölthettem már ott a válogatott mezt, amit nagyon büszkén viselek azóta is mindig mikor hívnak. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Vámosi Robitól és Gubik Lacitól megkaptam azt a hátszelet már a gólyatáborban is ami nélkül nem hiszem, hogy ilyen jól sikerült volna az első évem. Ezúton is köszönöm nekik.

Igaz, hogy elsőre a B-liga hatodik Celte Vigonál jártál próbajátékon, ám az ottani szakmai stáb egyből az NSZK-hoz irányított?

Valóban először a Celte Vigonal voltam egy péntek délután próbajátékon és onnan irányították át az NSZK-hoz. Jól ment akkor a játék és sikerült meggyőznöm az illetékeseket, hogy az A-ligában is megállnám a helyem.  

Mindenesetre később kiderült nem volt korai a legmagasabb osztály sem, könnyedén beilleszkedtél az NSZK-ba, befogadtak a társak?  

A beilleszkedés zökkenőmentes volt, a csapat minden szempontból fantasztikus, az NSZK-ban egy olyan közösséget sikerült megismernem, ahol a pályán és azon kívül is remek az összhang. Szerintem ez a miliő is rejti a csapat erejét. Kezdetben elégedetlen voltam a játékommal mer igaz, hogy harcoltam küzdöttem, de a gólok valahogy nem jöttek. Egy csatár meg ugye a gólokkal tud segíteni a csapatának. Később ez a probléma is megoldódott.

Apropó NSZK játszottál már valaha akkora extraklasszis labdarúgóval mint Futó Balázs?

:-) Elég sok helyen játszottam nagypályán-kispályán egyaránt, de olyan profi szemléletű sportemberrel, mint a Futó testvérek nem nagyon találkoztam. És kiemelném a sportember szót! Mer akárhányszor mentem idén korábban meccsre, sose voltam első. Egyszer odamentem egy jó 2 órával a meccs előtt, gondolván, hogy én leszek az első, de a Futók már melegítettek és nagyban kapura rúgtak... Balázs játékában két dolog tetszik. Az egyik, hogy nagyon nagy a játékintelligenciája a másik, hogy a védőfeladatok elvégzésén túl nemegyszer góllal segítette a csapatot.

Az idei ezüstérem, valamint egy (jogász-bölcsész-TTK-s közös) kupasiker után mik a csapat tervei jövőre?

Egyértelműen minden téren elsőségre megyünk. Bajnokság, kupák és bármilyen más rendezésű tornán csakis a végső győzelem lehet elfogadható. Ezt az év végi meggyőző játékunk és a minőségi igazolások mondatják velem.

Mit gondolsz a csapat két új igazolásáról, a korábban a B-Ligában már a csapatnak besegítő Lehoczky Péterről és Szombati Zoliról?

Mindketten játszottak velünk már azon a bizonyos kupán,a mit megnyertünk. Zoli szerintem magasan a liga  legjobb kapusa, nem szeretek ellene játszani mer például tétmeccsen ő az egyetlen kapus a ligában akinek nem sikerült még gólt lőnöm... Lecsó is minőségi erősítés, szeretek vele játszani. Gubik Lacival középen a liga legjobb középpályája jön szerintem össze.

A gólkirályi cím már megvan jövőre szeretnéd az Aranylabdát is bezsebelni?

Hazudnék ha azt mondanám nem foglalkoztat, hogy megnyerjem az Aranylabdát, de most a csapat sikere a legfontosabb, hisz semmilyen játékos sem nyert még úgy, hogy előtte valamit nem nyert csapat szinten. (Orbán Balázs az üdítő kivétel ezalól - a szerk.)

{mosimage}

"amíg él el nem felejti, hogy a gallért fel kell hajtani, szívébőől!"

Ebben legnagyobb vetélytársad Orbán Balázs lehet. Mi a véleményed róla?

Balázsban a liga egyik legjobb játékosát és egy nagyon rendes srácot  ismertem meg. Nagyon jó játékos nemhiába nyerte meg az Aranylabdát. Szeretek vele játszani a válogatottban, szerintem jól is ment a közös játék, nagy könnyebbség ha a pályán van.

Legvégül melyik volt első éved legemlékezetesebb mérkőzése? Meséld el izibe.

Nagyon sok emlékezetes pillanatom volt. Talán amikor a Dutcia ellen rúgtam 4-et amivel nyetünk talán 4-1re. Akkor ledőlt egy fal és végre elindult a góllövés. Valamint még egy. Második félév elején Budakalászon játszottam nagypályán. 2meccsünk volt péntek délután valamint nekem egy edzésem. Az első meccs 3kor volt az edzés fél 5kor, a másik meccs meg este. Nem tudom, hogy, de mindenhova odaértem időbe és mindkét fronton remekül ment azon a délutánon, a meccseken például több góllal segítettem a csapatot, az egyetlen probléma az volt, hogy nem tudtam aludni az izomláztól...

 

U.I.: Az interjú készítője természetesen ezen sorok írója, s eme fentebbi kis tréfát csakis a csapatkapitányi, nevelő szándék, atyai útmutatás ihlette.

 
tequila.jpg
csapatkep (17).JPG
Oldalainkat 88 vendég böngészi