Hirdetés
XXIV. Jogász Kupa
- kupa -
Írta: Futó Balázs   
2009. november 10. kedd, 13:16

Címvédés a XXIV. Jogász Kupán

 

'A' CSOPORT

Az 'A' jelű kvartettbe egy-egy A – és B- Ligás veterán csapat mellett egy-egy kimondottan a kupára összeállt csapat nyert besorolást, a Hamza Rostock mellett a B-Liga idei egyik 'erősembere' a Spárta Praha küzdött a BennFika-Tequila gerincű, beszédes nevű Túlacsúcson nevezetű formációval, valamint a tavaly a B-Ligában kipróbált Erasmus csapattal, a gárda mindenható urának, Antonio Minghellának szülővárosáról elnevezett Frosinonéval. Az előzetes esélylatolgatás természetszerűleg a csúcsontúliak és a kelet-németek sikerét sejtette, ugyanakkor a két papíron esélytelenebbnek kikiáltott csapat is tartogatott meglepetéseket.

 

Az első mérkőzést a Spárta Praha vívta a Túlacsúcsonnal. A Spárta idén a 'visszaeső' Ultima mellett a feljutás egyik első számú esélyese, elvégre a játékosállománya 100%-ban sajátja, azaz nem fenyegeti egy esetleges feljutás esetén A-Ligás fenoménjainak elvesztése., ennek megfelelően a csapat úgy döntött kipróbálja magát a kupán komolyabb ellenfelekkel szemben is. A csapat első elismerésére nem kellett sokáig várni, az első meccsre igyekvő ellenfél egyik, személyazonossága titokban tartását kérő játékosa (aki nem mellesleg a BennFika csapatkapitányi tisztét is betölti) a pályára érkezvén, látván az ellenfelet melegíteni, egyből számonkérőleg protestálni kezdett a szervezők felé, mondván nem rendeltek komoly játékerőt képviselő B-Ligás alakulatot ellenfelüknek. A mérkőzést aztán kissé szundikálva kezdték Futó Gergőék, hiszen a bölcsészbajnokságból átcsábított Ács Dani révén a Spárta szerzett vezetést, alaposan ráijesztve ellenfelére. A folytatásban aztán nagyobb sebességfokozatba kapcsolt a T-A-CS és főleg az ihletett formában ágyúzó Nagy Dani vezetésével aztán sikerült is a maga javára fordítani az ütközetet. A Spárta mindenesetre megtapasztalhatta, hogy taktikailag és koncentrációban van még helye előrelépésnek, ugyanakkor éppen emiatt mindenképpen hasznos tapasztalat a gárda számára a jövő tervezését tekintve. A T-A-CS pedig a végére magabiztos győzelmet aratva megkezdte hódító útját a serleg és a kupagyőzelem irányába.

Túlacsúcson – Spárta Praha 4-1

Gsz: Nagy D. (2), Bozóki, Huszár ill. Ács

 

A második mérkőzésen a B-Liga tavalyi latinos színfoltja a Frosinone csapott össze az állandó kupszereplő Hamza Rostock csapatával. A két gárda összecsapásán két futballfilozófia is összecsapott egymással, elvégre míg a Hamza amolyan svájci óramű precizitásával működő gépezet, ahol mindenki a dolgát végezve küzd mindent alárendelve a csapat érdekeinek, addig az ellenfél tavaly a latin futball majd összes negatívumát felsorakoztató csapataként  jelent meg a nagyközönség előtt, okozva egy-két szép pillanatot a BEAC népének, (volt pályáról egymásra történő megsértődés okán történő levonulás, fél órás késés a meccsről, de megesett az is, hogy a csapat magját alkotó argentin-spanyol trió a fogdán volt kénytelen tölteni a pénteket esti kis bulizásuk okán...) amikor viszont teljes vértezetben jelent meg a csapat, akkor bizony a futballpályán is bárkire veszélyes tudott lenni. A kupára persze a tavalyi csapat hazatértével erősen átalakított kerettel vágott neki a Frosinone, az összeveszést megelőzendő csere nélkül. A meccsen mindenesetre tisztesen állta a sarat Erasmusia, hiszen a Hamza igencsak megszenvedett ellenük, a rutin és az évek ugyanakkor meghozták a Hamza sikerét, mintegy előrevetítve az A-Ligás csapatok versengését a csoport domináns szerepéért.

Frosinone – Hamza Rostock 0-2

Gsz: Kovács Z, Várhomoki G.

 

A Hamza aztán szünet nélkül volt kénytelen nekivágni a Spárta elleni meccsnek, akik ezzel szemben frissen várhatták ellenfelüket. A Praha számára egyértelmű volt a helyzet, hiszen egy esetleges vereséggel elszállhattak Babusék továbbjutási reményei. A Spárta egyébként igen tartalékosan érkezett a tornára, elvégre többek között hiányzott a csapatból a védelem stabilitásáért felelős Kemény, a góloktermésből jókora szeletet magáénak tudható Falussy, valamint az idény egyik felfedezettje Seres is. Ennek fényében dupla teher hárult a már korábban említett Ácsra, valamint a szintén újonc Kulcsár Ádámra, akik igyekeztek is megfelelni az elvárásoknak, Ács újfent vezetéshez juttatta csapatát, lépéskényszerbe hozva a Rostockot. Az A-Ligás veterán persze nem hagyta magát, nem kezdett el kapkodni, s a tőlük szokott tudatos játéknak köszönhetően előbb az egyenlítés, majd a fordítás is sikerült Balázs Gáboréknak. A Spárta hátrányban támadni kényszerült, ami elhozta a Hamza számára a Kánaánt, kétgólos győzelmével bebiztosítva helyét az elődöntőben.

Hamza Rostock – Spárta Praha 3-1

Gsz: Balázs (2), Kovács Z. ill. Ács

 

Hogy a T-A-CS is csatlakozzon a Hamzához nem volt más hátra, minthogy a Frosinone ellen érvényesítse a papírformát, s készülhessen a csoportelsőségről döntő ütközetre a Hamza ellen. A Frosinone nem ijedt meg jónevű ellenfelétől, feltehetőleg nekik nem szólt senki a skandináv kinézetű Huszár Gábor chilei-uruguay-ba hajló temperamentumáról, így amikor két támadáson belül ötször sikerült jó két ütemet késve 'csomagot kézbesíteni' a BF-cséká combjára-vádlijára a legnagyobb ínyencek is jóízűen csettintve mutathatták fel a 9.5-ös táblát a csatár bukfencei előtt tisztelegve. Szándékosságról persze egyik esetben sem lehetett szó, amit túl a támadó szokatlanul békülékeny hozzáállásán a Frosinone egyetlen magyart törő játékosának vallomása („Bocsi, bocsi!!! Nem tudok mit csinálni túl gyorsan szaladsz...) is alátámasztott. A Frosinone tisztes vereségét így sem kerülhette el azonban, igaz a T-A-CS ellen gyakran hősiesbe csapó védekezése egy meccsel később komoly következményekkel járt. A T-A-CS pedig négygólos győzelmének hála úgy várhatta a Hamza elleni derbit, hogy a döntetlen már elegendő lehetett a csoportelsőség megszerzéséhez.

Túlacsúcson – Frosinone 4-0

Gsz: Nagy D. (2), Huszár, Szoboszlai

 

Mondhatnánk, hogy a csalódott csapatok összecsapása volt a Spárta – Frosinone, ugyanakkor mivel mindkét csapat alapvetően a tagjai fanatizmusának igent mondva a játék kedvéért jöttek ki a borongós idő dacára, így jó mérkőzésre volt kilátás a csoport harmadik helyéért menő derbin. A meccsre alaposan rányomta a bélyegét, hogy a csere nélkül érkező Frosinone szünet nélkül volt kénytelen kiállni összességében egyébként is nagyobb játékerőt képviselő ellenfelével szemben, a Spárta ennek megfelelően a torna bronzcipősének, Ács Daninak a vezetésével neki is veselkedett ellenfelének, s a megtört ellennel szemben valódi gálát rendezett. Külön megjegyzendő, hogy a végén betalált apa és fia is, hiszen előbb Kulcsár Ádám szerzett gólt, a meccs végéhez érve pedig dr. Kulcsár is feliratkozott az eredményjelzőre. (Nem mellesleg néminemű kupatörténeti érdekesség, hogy nem első alkalommal tapasztalhatunk apa-fia kooperációt a történelemben, elvégre négy évvel ezelőtt három Ballát is id. Balla Zoltánt (oktatói státuszában), ifj. Balla Zoltánt, valamint Balla Tamást egyszerre tudhatta keretében, s egyszersmind a pályán az NSZK, amelyben egyébként ugyanazon kupán további családi szálként a Futó-testvérpár mellett a nevezési lapon szintén szerepet kapott az apa, a szintén tanári státusszal rendelkező id. Futó Gábor -  igaz ő végül nem lépett pályára...) A Spárta ezen győzelmével a csoport harmadik helyén túl plusz egy meccset is nyert, elvégre az 5-6. helyért küzdhetett a B-csoport harmadikjával.

Spárta Praha – Frosinone 9-0

Gsz: Ács (4), Babus (2), Horváth, Kulcsár Á., Kulcsár L.

 

A Hamza és a Túlacsúcson csapata ki-ki mérkőzést vívhatott a csoport első helyéért, s a másik csoport megrövidülése okán ekkorra világossá vált, a győztes fél a Necseszdellel a vesztes pedig az NSZK-val lesz kénytelen mérkőzni a döntőbe jutásért. A meccs álomszerűen kezdődött a T-A-CS számára, elvégre alig két perc kellett a habfehér mezbe bújt csapatnak ahhoz, hogy rögtön két góllal elhúzzon ellenfelétől. A biztos vezetés talán némiképp el is altatta a csapatot, aminek ékes jele volt, az innen már csak nem kapunk ki felkiáltás mely a T-A-CS kispadról elhangozva ütötte meg az arra járók fülét. A Hamza persze ennek megfelelően nemcsak hogy talpra állt, de fordítani is tudott (csakhogy egy újabb családi vállalkozásról számolhassunk be, ezúttal a Várhomoki-fivérek, Ambrus és Gergő jóvoltából...) A T-A-CS ezek után egy utolsó nagy rohamra indult, s erőfeszítéseit végül siker, egyenlítés és csoportelsőség koronázta, egyszersmind a papíron könnyebb ellenfélnek ígérkező Necseszdel elleni esetleges sikerrel a döntő ígérete is felcsillant Bozóki Bencéék szeme előtt. A Hamza számára pedig nem volt más hátra, mintsem bosszút állni a testvércsapat Necseszdelért a címvédő NSZK-val szemben.

Hamza Rostock – Túlacsúcson 3-3

Gsz: Várhomoki G. (2) Várhomoki A. ill. Horváth P. (2), Nagy D.

 

Az 'A' Csoport végederménye

1.

Túlacsúcson

3

2

1

0

11

4

7

7

2.

Hamza Rostock

3

2

1

0

8

4

4

7

3.

Spárta Praha

3

1

0

2

11

7

4

3

4.

Frosinone

3

0

0

3

0

15

-15

0

 

'B' CSOPORT

Az 'B' jelű csoport a Trippertitum kései kiszállásának hála három főre fogyatkozott, avagy ahogy a Pia-Ratio csapatkapitánya, Horváth Balázs (aki nem azonos a Hamzás Horváth Baluval) félig viccesen megjegyezte: „Egy biztos győzelemmel kevesebb” várt a felekre. Ennek megfelelően az esetleges sérelmeket (úgyismind kiesett játékidő, kevésbé fáradt csapatok az elődöntőre, kevesebb játékidő a gólkirályi címre) kompenzálandó meghosszabbított játékidővel játszották ezen összecsapásokat a felek. A maradék három résztvevőt a B-Ligás mix, a Pia-Cenza és az SS Ratio vegyes (olaszfelvágott),  valamint a két A-Ligában érdekelt csapat, a Necseszdel United és az NSZK jelentette. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a Necseszdel nélkülözni kényszerült többek között kapusát Csurgay Andrást (akit tavalyi portása, Sándor Balázs helyettesített), a BEAC legnagyobb Gosztonyi-fanját Kollai Csörszöt, valamint az örökös idolt, Nagy Ádámot, míg az NSZK csatárduója (Bánk-Lehoczky), mellett az utóbbi időben a fontos gólok mesterévé előlépő Szűcs Zoltán hiányát is szenvedni kényszerült, ugyanakkor a pótlásukra érkezett a Sebestyén Dávid-Schuszter Ádám-duóra aligha lehetett bárkinek panasza.

 

Az első mérkőzés a megváltozott feltételek dacára az NSZK – Pia-Ratio mérkőzés volt, amely előzetesen amolyan Dávid és Góliát harcnak tűnt, s melyet végül az NSZK egyértelmű dominanciája jellemzett. A meccs elején a PR mezőnyben méltó ellenfelévé tudott avanzsálni a címvédőnek, zárt védekezésének köszönhetően sokáig tartotta állásait, ám a reteszt feltörő Schuszter góljai után már könnyebb dolga volt a nyugat-németeknek, akik kontráik révén rendre eljutottak Berki kapujáig, további gólokat szerezve. A PR teljesítményére mindazonáltal nem lehetett panasz, elvégre Kiss parádés góljára minden bizonnyal sokáig emlékeznek majd a csapat háza tájékán, de az egész meccset végigrobotoló Ecsedy is góllal tudta megkoronázni csupaszív játékát. Az NSZK-ban Schuszter idei ütemben termelte a gólokat, ám mindemellett a védekezésben és az összjátékban is remekül kivette a részét, rendkívül alázatosan téve meg mindent a csapat sikeréért. A nyugat-németek ezzel megtették első lépésüket a hőn áhított végső siker felé, s a gyakorlatban a továbbjutást ezzel be is biztosították maguknak, már az első meccsen.

NSZK – Pia-Ratio 10-2

Gsz: Schuszter (5), Sebestyén (2), Árendás, Futó B., Bagdi ill. Kiss, Ecsedy

 

A Pia-Rationak azonban nem szegte kedvét a nagyarányú vereség, a csapat végig töretlen lelkesedéssel, abszolút megsüvegelendő hozzáállással viseltetett a kupán, s minden apró részsiker igazán felvillanyozta  a B-Ligás csapatot. A Necseszdel ellen ugyanakkor újfent csak komoly fába vágták az ominózus fejszét Horváth Balázsék, hiszen túl azon, hogy ellenfelük az A-Ligában pallérozódik hétről-hétre, s mint ilyen egyértelműen nagyobb játékerőt képvisel, az NSZK nagyarányú győzelmének hála lépéskényszerben is van, hiszen legalább 8-cal kellett volna vernie a kiscsapatot a Unitednek ahhoz, hogy az NSZK ellen egy döntetlen is elég legyen a csoportelsőség megszerzéséhez. A meccsen ennek megfelelően hajtott is a NU, főleg Dunai volt elemében; négy góllal terhelve meg az ellenfél kapuját. A Necseszdelnek végül nem sikerült többel vernie ellenfelét, mint nyugat-német riválisának, eképpen győzelemre volt kárhoztatva a csoportelsőség kihívásáért, a továbbjutást azonban így is ünnepelhették Dohány Gáborék. A Pia-Ratio számára pedig a nap igazi fénypontja még csak ezután következett...

Pia-Ratio – Necseszdel United 2-7

Gsz: Hartinger, Kökényesi ill. Dunai (4), Farkas, Szabó, Varga

 

De csak miután a Necseszdel és az NSZK döntött egymás között az első hely sorsáról. A két csapat már összecsapott egymással az A-Liga idei küzdelmeiben, akkor roppant szoros meccsen az NSZK végül 4-2-es győzelmével véget vetett a United 100%-osságának, így most készülhettek a bosszúra Varga Istvánkáék. A meccs puhatolózással kezdődött, érződött egyik csapat sem szeretne fejvesztve támadásokat vezetni, mintegy teret hagyva a másik ellencsapásainak, így főként távoli kísérleteket regisztrálhattak a nézők a meccs első harmadában. A jeget Árendás kipattanóból szerzett gólja törte meg, a csenevész szélső az elpusztíthatatlan Bagdi(szaurusz) lökete után passzolt a kapuba. A folytatásban vezetése birtokában kézben tartotta a meccsen az NSZK, mely ezután Futó szólója után duplázta az előnyét, majd az előbb még sikertelen Bagdi ezúttal már nem bízott lesipuskás társaiban, maga vette be Sándor Balázs kapuját, pontot téve a mondat végére, továbblőve csapatát a 'B' Csoport első helyén. A kupa kiegyensúlyozott voltát tekintve azonban a gyakorlatban sok jelentősége később nem mutatkozott a dolognak, elvégre a leendő ellenfél kérdése így is csak nüanszokon múlott, s nem lehetett megmondani, melyik csapat jár majd jobban leendő elődöntőbeli ellenfelével.

Necseszdel United – NSZK 0-3

Gsz: Bagdi, Futó B., Árendás

 

A 'B' Csoport végeredménye

1.

NSZK

2

2

0

0

13

2

11

6

2.

Necseszdel United

2

1

0

1

7

5

2

3

3.

Pia-Ratio

2

0

0

2

4

17

-13

0

 

5-6.helyért

 

Az 5-6.helyért vívott összecsapásra két felpörgött, lelkes csapat érkezett meg, ugyanakkor az eredménysor, az összeszokottság előzetesen a Spárta sikerét sejttette. A Praha ennek megfelelően kezdett: magához ragadva a kezdeményezést ötletes focival 4-1-re elhúzott ellenfelétől, gyakorlatilag teljességgel elaltatva ezzel saját magát. A PR ugyanis nem hagyta annyiban a dolgot, összeszorítva fogát talpraállt, s 4-4-re hozta a meccset (a második PR-gólt jegyző Horváth Balázs gólörömének híre a büfében üldögélők fülébe is eljutott két idős – egyébként a BLASZ meccset megtekintő - úriember áldozatos hírnöki tevékenységének hála...). A Spárta ezek után még egyszer kezébe vette a marsallbotot ám 5-4 után sem tudta megőrizni előnyét, sőt a PR fordítani is tudott. A Spárta ezek után mindent megtett, de nem tudott újra meccs eleji hangulatba hergelődni, így pedig stílszerűen az 5-6.helyért vívott összecsapáson 5-6-os eredménnyel dőlt el helyosztó sorsa; a Pia-Ratio pedig mindenkit meglepve hatalmas diadalt aratva verte esélyesebb riválisát, megkoronázva aznapi teljesítményét. A Spárta pedig elkényelmesedve elvesztette a mérkőzést, amely szintén pont az i-re, már ami a csapat tanulságlistáját illeti, ilyen kihagyásokat ugyanis nem engedhet meg magának a csapat, ha valóban villantani akar idén.

Spárta Praha – Pia-Ratio 5-6

 

Elődöntők

Az első elődöntőn a T-A-CS a Necseszdellel mérkőzött meg, s bár csoportelsőként a kupára fabrikált csapat jutott tovább egyértelmű esélyest nem lehetett hirdetni meccs előtt. A T-A-CS a nap folyamán egyértelműen Nagy Dani játékára építette taktikáját (amely taktika olyannyira bonyolultnak azért nem volt nevezhető; nevezetesen teremtsünk lövőhelyzetet a bivalyerős löketeiről elhíresülő védő előtt.). A meccset mindenesetre a NU kezdte jobban, mi több épp ellenfele legfőbb fegyverével élve Varga Istvánka vágott hatalmas gólt távolról, s ha ez nem lett volna elég Dunai révén növelte is előnyét a Necseszdel csapata. A folytatásban aztán visszatért egy régi ismerős is; nevezetesen az anyázás következtében előbukkanó Huszár-kétperc, a T-A-CS-nak azonban nem volt mit tennie, ment előre, s amely ostrom egy Nagy-gól révén végül vissza is hozta a meccsbe az eredetileg Hulladékok néven induló csapatot. Az utolsó percekben mindent egy lapra feltéve rohamozott a T-A-CS, a kapust Fischer Ádámot is lehozta a szakmai stáb, s ennek végül eredménye is lett, hiszen ezen emberfóros szituáció végén a lefújás előtt Nagy vert egy hatalmas gólt Sándornak, döntetlenre hozva a mérkőzést. A folytatás eredetileg 2x5 perc hosszabbítással folytatódott volna, ám az esőre morcosodó felek végül egyből a hétméteresek mellett döntöttek, ez pedig mind később kiderült nem feküdt a NU-nek: az első hetesnél Fischer védett, a másodiknál pedig Dunai nem talált kaput, így a büntetőknél a többet erővel mint ésszel taktikát eredményesen alkalmazó Nagy, valamint az okosan helyezett hetessel jelentkező Huszár gólja döntőt, s nevüket meghazudtolóan a csúcsrajutás ígéretét érte. A Necseszdel pedig a rendkívül pechesen elbukott rendes játékidő után a bronzmeccsre készülhetett.

Túlacsúcson – Necseszdel United 2-2  - hétméteresekkel 2-0

Gsz: Nagy D. (2) ill. Dunai, Varga I.

 

A másik ágra a címvédő NSZK és a Hamza jutott be. Érdekesség, hogy a tavalyi kupán is összefutott a két csapat, akkor a csoportkörben 2-0-ra nyert az NSZK; a betaláló Árendás mellett akkor egy öngól jelentette a kettőt közte. Persze azóta sok víz folyt le a Dunán, a csapatok igencsak jól ismerik egymást, így egyik csapat sem vállalt túl nagy rizikót a mérkőzés korai szakaszában. A Hamza szokásához híven a mindenkori centerre feltett labdákkal operált, valamint bátran épített a rögzített játékszituációkra, melyek közül minden bedobást és szögletet helyzetig tudott játszani, ezzel szemben az NSZK a Schuszter által a szélsőknek tanárian lekészített labdákkal próbált meg érvényesülni. A meccset egyensúlyából a tavalyi kupához hasonlóan most is Árendás Tonyó törte meg, aki távoli lövésével vezetést szerzett Németország nyugati felének, de hogy a félidei szusszanásra mégis egállal vonulhattak a csapatok az Horváth Balázs sikeres lefordulásának és pontos lövésének volt köszönhető (annyi személyes megjegyzés engedtessék itt meg, hogy ezen gaztettéért a támadóval ez idő tájt épp birkózó tudósító azóta is neheztel ellenfelére :) ). A fordulás után aztán tovább éleződött a helyzet, a győztes tust végül a felrúghatatlan Schuszter egyéni akció végén vitte be, mert bár ezek után Kovács Róbert kapus is támadásba dobta magát, gólt nem sikerült elérnie (ebben elévülhetetlen érdemei vannak az ihletett formában, védő Szombatinak) a Hamzának (sőt a kalandozó Kovács kapuját előbb Sebestyén vette be majdnem, a kapufára emelt labdájánál a kipattanóból pedig Bagdi vízfakasztó erejű lövése riogatta a védőhálót...), így a címvédő bejutott a döntőbe, a tavalyi harmadik pedig újfent készülhetett a bronzmeccsre.

Hamza Rostock – NSZK 1-2

Gsz: Horváth B. ill. Árendás, Schuszter

 

3. helyért

Amely bronzmeccsen az a Necseszdel volt az ellenfél, akivel szintén szembekerültek az ominózus angyalföldi tornán, igaz ott az NSZK-val egy csoportba kerülve békés 0-0 lett a vége. Erre aligha számíthatott most a közönség, az érem ugyanis mindkét csapat számára gyógyír lehetett volna a bukott elődöntőért cserébe. A meccs végig kiélezett maradt, felváltva potyogtak a gólok, mi több a csapatok annyira belemelegedtek, hogy a saját kapujukat is megterhelték egy-egy góllal... A meccset végül a  Várhomoki-testvérek vezette, Elnök-támogatta Hamza nyerte, az elődöntő után a bronzról is egy apró paraszthajszállal lemaradó Necseszdellel szemben, ugyanakkor a United így is története legjobb kupaszereplését tudhatja maga mögött, s ezúttal is bizonyította, komolyan kell vele számolnia mindenkinek. A Hamze pedig a bajnoki bronz után ezúttal is érmet akaszthatott a nyakába!


Hamza Rostock – Necseszdel United 4-3

Gsz: Takáts, Várhomoki G., Várhomoki A., öngól ill. Béres (2), öngól

 

 

(A végül negyedik helyet szerző Necseszdel jókedvű maradt a vereség ellenére is)

(A bronzérem ugyanakkor - akárcsak tavaly - a Hamza csapatának nyakába került)

Döntő

A döntő hatalmas presztízsütközetnek indult, elvégre már a meccs előtt elkezdték egymást méregetni a felek; a Nagy Dani kontra Szombati Zoli szócsata a pályán is folytatódott, a Huszár-Futó G. zrika azonban az oldalvonalon kívül maradt... A meccset a T-A-CS kezdte veszélyesebben, Nagy próbálkozott rendületlen, Szombai azonban rendszerint útját állta a bombáknak, egy ízben pedig Horváth Peti nem torolta meg a kipattanóról elszundikáló NSZK-védelem figyelmetlenségét. Az NSZK a kezdeti megilletődöttségéből magához térve kezdte átvenni a játék irányítását, s a Futó B. előretörését nem kellő komolysággal kezelő védelem kihagyásának köszönhetően a csapatkapitány megpattanó lövésével vezetéshez is jutott a címvédő. Ezután kényelmes játékra állhatott be az NSZK csapata, s ellencsapásai rendre komoly gólveszélyt hordoztak megukban, Fischernek kellett többször is bravúrt bemutatnia, az egyik ilyen után azonban az egyedül hagyott Schuszter módosíthatta mottóját  „Inzaghi óta senki nem csinált ilyet”-re 2-0.-ás vezetéshez juttatva csapatát. A T-A-CS-ból a legnagyobb veszélyt Nagy 8-9 méterről eleresztett szabadrúgási jelentették, ám Szombati eszén a döntőben nem sikerült túljárnia a remek napot kifogó játékosnak sem,  így maradt félidőre a 2-0. A folytatásban aztán egyre letámadott a T-A-CS ugyanakkor ez kedvezett a kontrázgató NSZK-nak, aki a folytatásban többször is veszélyesen büntette a kitámadni kényszerülő ellenfél hibáit, az egyik ilyen végén Futó B. rúgatott gólt a későbbi gólkirállyal, majd Szombati előreívelésénél újfent csak a Dredd kiválósága szomorította az ellenfelet. A mérkőzés ezzel végleg eldőlt a továbbiakban már a szépítésért küzdött a Túlacsúcson, akik összeszokatlanságuk (elvégre négy különböző csapat tagjai alkották a gárdát...) ellenére is döntőig jutottak, ahol végül alulmaradtak ugyan, de összességében alighanem így is elégedettek lehetnek az elért ezüstéremmel. Az NSZK ezzel szemben megvédte a címét, s az egész nap fokozatosan javuló teljesítményével megérdemelten nyerte a XXIV Jogászkupát, s lassan igazi kupaspecialistának kiáltható ki.

Túlacsúcson – NSZK 0-4

Gsz: Schuszter (3), Futó B.

 (Az ezüstérmes T-A-CS tagjai elhomályosodnak a Necseszdel-füst mögött...)

(A győztes NSZK csapata, az értő fényképész, Bozóki Bence tolmácsolásában...)

 
apol.jpg
3csapatkep (16).jpg
Oldalainkat 50 vendég böngészi