Hirdetés
ELTE SE - futsal
- ELTE SE -
Írta: Gabay Balázs   
2010. március 05. péntek, 12:25

ELTE SE - Gödöllői Fortuna 5-4Egy perccel a lefújás előtt a Balatonfüred elleni meccs villant be mindenkinek az ELTE SE - Gödöllői Fortuna II férfi futsal meccsen. Többszöri vezetés után megint iksz a vége? Aztán 20 másodperccel a vége előtt Siklós Özsébhez került a labda...

 

Tulajdonképpen senki sem számított könnyű mérkőzésre. A papírforma alapján 16-szoros odsz-sza lehetett volna a Gödöllői Fortunának, hiszen a vendégek hat ponttal a Nyugati-csoport utolsó helyén szerénykedtek a meccs előtt. A mieink ezzel szemben holtversenyben az elsők 22 kredittel. Ilyenkor szokott közbelépni Fortuna, és naná, hogy közbe is lépett.

 

Tóth Károlynak, a hazaiak edzőjének hálátlan feladat jutott a mérkőzés előtt: ki kellett jelölnie azt  a játékost, aki ezúttal kimarad a keretből. A választás Tollas Csabára esett. A tréner másik szeme viszont nevethetett, hiszen a jegyzőkönyv játékoslistája csurig telt: 12 játékosunk állt bevetésre készen.

 

Vörös László sérülése miatt az utóbbi meccseken Nagy Gábor állt a gólvonalon, Süke távollétében viszont Pétervári Jani került a kapuba, aki először kezdett a 2009/2010-es szezonban.

 

A Balatonfüred elleni nézőcsúcs után ezúttal is sokan állták-ülték körül a BEAC-parkettet. A majd' száz szurkoló jelenlétével újra hazai katlant varázsolt aranylábú fiainknak! Köszönjük, hogy eljöttetek!

 

Zúgott a hajrá, ELTE!

(forrás: ELTE Online)

 

Sajnos a hazai pálya néha görcsössé teszi a játékosokat, a tézis ezúttal teljes mértékben beigazolódott. Az első öt perc kiegyenlített játékát követően Pétervári Jani hatalmas védésére volt szükség (három az egyben vezették rá a labdát) a hazai oldalon.

 

Három minutummal később Visegrádi szép kontra végén ugyan az oldalhálóba bombázott, a sérült ELTE-kapus, Vörös Laci már ekkor úgy vélte: csapatunk rendkívül statikusan, önmagához képest igen gyengén játszik.

 

Sajnos a megállapítást hamar az eredmény is alátámasztotta: Ternyák Miki eladott labdájából a gödöllőiek villámgyors kontrát vezettek, és kíméletlenül bevágták a ziccert.

0-1!

 

Az ELTE továbbra sem lelte a játék ritmusát, Tóth Károly így még jókor kért időt.

 

A mester elmondta: sokkal több labda nélküli mozgásra van szükség, és most már el kellene kezdeni játszani a saját játékunkat.

 

A Fortuna nem várta meg, míg a kék-sárgák végrehajtják a taktikai utasításokat. Továbbra is ők tartották a labdát, és egy oldalról, kötényben középre passzolt labdára jól érkezett csatáruk a hosszú saroknál...0-2!

 

Ekkor voltunk a legmélyebben!

(forrás: ELTE Online)

 

Rögtön a bekapott gól után közelről jutottunk szabadrúgáshoz, de ezt még elhibáztuk.

A következőt azonban már nem, ehhez viszont szükség volt az ellen segítségére is. Visegrádi labdát kapott középen, és némi gondolkodást követően körömpasszal akarta helyzetbe hozni kapu előtt álldogáló társát. Az egyik menteni igyekvő vendég védő szerencsétlenül ért bele a labdába, mely saját lábáról a hálóba vágódótt: végre sikerült a szépítés!

 

Mintha áttörte volna a képzeletbeli gátakat a gól, futószalagon érkeztek a hazai helyzetek. Előbb Eőri, majd Simon lövésénél kellett nagyot védenie a gödöllői kapusnak. A félidő lefújása előtt 4 perccel viszont már ő sem segíthetett. Siklós Özséb remekül száguldott el a vonal mellett, és tökéletes passzát Eőri János értékesítette! Egyenlített az ELTE SE: 2-2!

 

Végre megnyugodhattunk, csak azt sajnálhattuk, hogy a feltámadást megszakította a félidőt jelző kettős sípszó.

 

Azt viszont nem, hogy gyönyörű cheerleader lányaink újra elkápráztattak bennünket. A Balatonfüred elleni meccshez képest sokkal egységesebb, látványosabb produkciót láthattunk, a közönség egy része tátott szájjal figyelte a csajokat.

 

Bravó, lányok!

(forrás: ELTE Online)

 

Az előadás végén vastaps kísérte az öltözőbe Magyarország első egyetemi pom-pom csapatát!

 

Nem tudni pontosan, mi hangozhatott el a hazai öltözőben, de, aki valaha focizott, talán van egy-két tippje. Ami biztos, hogy merőben új felfogású csapat futott ki a második játékrészre, ami rögvest az eredményben is megmutatta magát.

 

Piacsek Máté nagy erejű bombáját még hárítani tudta a gödöllői kapus, Godány Balázs kipattanóját viszont már nem. 0-2-ről 3-2-re fordított az ELTE!

 

Hiába azonban a koncentráció, a futsalban elég egy másodpercnyi kihagyás, és....

...a Gödöllő szögletből egyenlített. A hosszú saroknál üresen érkező passzolt nemes egyszerűséggel Pétervári kapujába. Újra egál.

 

Siklós Özséb nem sokkal később lemásolta első félidei gólpasszát. Elviharzott a szélen, de hosszan szöktette magát, és már mindenki kirúgáshoz készülődött. Özsi becsúszva azonban elérte a zsugát, középre kanalazta, ahol Simon érkezett, és bevágta a negyediket. Megint nálunk az előny: 4-3!

 

A félidő feléhez érve a Gödöllő majdnem újra egyenlített: legjobb játékosuk egy csellel elküldte egyik védőnket, majd egy lövőcsellel elfektette Ternyákot és Pétervárit is, kapusunk azonban saját védője alól is ki tudott nyúlni, és földöntúli bravúrral kitornázta a gólba tartó labdát.

 

Sajnos, ahogy mondani szokták: ami késik nem múlik. Egy gyors vendég-kontra végén Siklós még menteni tudott volna a gólvonalról, a kivágott labdába azonban beleállt egy gödöllői, 4:4! Ilyen nincs, és mégis van..

 

Ha valaki ekkor érkezik a csarnokba, nem tudta volna eldönteni, melyik csapat áll (holtversenyben) az első, és melyik az utolsó helyen a tabellán. Mindkét együttes hatalmas iramot diktált, látványos küzdelmet láthatott a közönség.

 

Tóth Károly az utolsó 10 percre rendet szeretett volna rakni a fejekben, ki is kérte idejét. Az egy perces pihenő alatt megnyugtatta övéit, higadtabb játékot kért, és sokkal több labdabirtoklást.

 

Gyerekek, nyugi! Játsszunk!

(forrás: ELTE Online)

 

A folytatásban maradt az óriási iram, mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek. Itt Siklós csőrözött az oldalhálóba, ott Pétervári Janinak kellett nagyot mentenie.

 

Az utolsó percben Ternyák-Eőri-Ternyák volt a labda útja, és miután Miki a nehezét megcsinálta, a kapu mellé gurított. Úgy gondolta, a vége így nem is lenne túl izgalmas. Igaza volt.

 

20 másodperccel a vége előtt Siklós Özsihez került a labda, aki a szélen elvitte egy ember mellett, majd csak úgy Zidane módra két védőt is elküldött kenyérért...

 

 

...végül elfektette a kapust, és 19 minutummal a lefújás előtt eldöntötte a mérkőzést! Hatalmas hangrobbanás rázta meg a csarnokot: 5-4 az ELTE-nek!

 

Góóóóóóóóóól!!!

(forrás: ELTE Online)

 

A nézők a felhők között, a játékosok Özsi nyakában.

 

Mindenki egy kupacban!

(forrás: ELTE Online)

 

A hátralévő játékidőben még kivédekeztünk egy szabadrúgás-kombinációt, többre azonban már nem futotta a remekül küzdő ellenféltől.

 

A lényeg itt áll: ELTE SE - Gödöllői Fortuna: 5-4!

 

A hazaiak trénere lelkesen, a vendégek mestere érthetően letörten nyilatkozott kamerásunknak a lefújást követően (a felvétel már készül, nemsokára videón élvezhetitek a meccs legszebb momentumaival együtt).

 

Az egyetemisták fél órával a mérkőzés után már nyugodtabban szürcsölhették jól megérdemelt italukat a felújított ELTE-büfében.

 

Hétfőn, ugyanezzel az odaadással, és egységgel elhozhatjuk a három pontot az acélvárosból!

 

Hajrá, ELTE!

 

Gabay Balázs

ELTE Online

forrás: www.elteonline.hu

 
celte.jpg
csapatkep (65).jpg
Oldalainkat 29 vendég böngészi