Hirdetés
V. Jogász-Bölcsész Kupa
- kupa -
Írta: Futó Balázs   
2010. április 19. hétfő, 23:56

Jó hangulatú rendezvényen NSZK-siker

 

 A-CSOPORT

Az A-Csoportban igen komoly mezőny gyűlt össze, elvégre ebben a kvintettben szerepelt a jogászliga egyik fő esélyese a JogÁSZ, a TTK-s bajnokság kiemelkedő csapata a Paksi Halászlé, a Hamzával és R. Horváth Zsolttal turbózott Necseszdel, a jogász B-Liga bölcsészesített Spárta Prahája, valamint a téli sátras bajnokságból megismert, egyre jobb teljesítményt nyújtó, később a mérleg nyelvének bizonyuló Football Studies.

 

A futball tanoncoknak első ránézésre sem volt könnyű a helyzetük, ugyanis négy bivalyerős csapat mellé sodorta őket a jószerencse, ráadásul rögtön a nyitómeccset is nekik kellett megvívniuk a talán legjobb összeállításában érkező JogÁSZ ellenében. A Studies dolgát tovább nehezítette, hogy a korai kezdésnek köszönhetően eléggé foghíjasan voltak kénytelenek szembenézni a téli sátras bajnokság végső győztesével, s az eredmény ennek megfelelően nem is lehetett más, mint könnyed JogÁSZ győzelem. Az FS számára persze szomorkodásra nem volt ok, hiszen az ilyen kaliberű ellenfelekkel szemben fejlődhet igazán az ember, ráadásul ha azt vesszük, hogy a csapat egymaga annyi gólt rúgott ellenfelének, mint a jogászliga felsőházas Necseszdel, a TTK-s bajnokság egyik fő esélyese, a Paksi Halászlé, valamint a későbbi továbbjutó Spárta, akkor külön megsüvegelendő a csapat teljesítménye, míg a végső esélyesnek tartott JogÁSZ számára pedig ennél kellemesebb felhozó meccset nem hozhatott volna a sors.

 

JogÁSZ-Football Studies 12-1

Gsz: Pálffy (3), Szabó Gy. (3), Faludi (2), Szádeczky (2), Csepregi (2) ill. Timkó


S előzetesen úgy tűnt a Paksi számára sem jelenthet gondot, az utóbbi időben a jogász B-Ligában is botladozó Spárta, ugyanakkor a Babusék igencsak megerősített kerettel léptek pályára ezen a tornán, s bizony az első meccsen már jelezték, nem a pofozógép szerepét jöttek betölteni. A Paksi nem találta a ritmust Korponayékkal szemben, úgy tűnt nem vették még fel az 'utazó sebességet' a pirosmezesek, s ha a gárda első számú gólfelelőse, Dóczi nem húzza ki övéit a csávából, úgy könnyen bajba kerülhettek volna Béni Zoliék. A döntetlen mindenesetre ekkor még a Paksi számára tűnt kedvezőtlennek, a későbbi fejlemények tükrében kiderült ezen X a csapat számára aranyat ért.

 

Spárta Praha – Paksi Halászlé 2-2

Gsz: Kulcsár, Nyitrai ill. Dóczi (2)

 

A JogÁSZ amennyire jó ritmusban, a kupába belerázódva vághatott neki a meccsnek, a két perccel a kezdő sípszó előtt mindössze Dohány Gábor által reprezentált Necseszdel annyira leeresztve vágott neki a meccsnek. A csapat kapujában a sérült Csurgayt a kétszeres jogászliga aranykesztyűs R. Horváth Zsolt pótolta, s ha már arra járt mindent védve lenullázta a Muhi vezette JogÁSZ-támadósort, s ha szerencsésebb, akár győzelmet is arathatott volna. Ezzel a döntetlennel mindenesetre körvonalazódni látszottak az erőviszonyok, azaz világossá vált, ezen négy csapat bármelyikének reális esélye lehet a továbbjutás kiharcolására.

JogÁSZ - Necseszdel United 0-0

Gsz: -

 

A Spárta Praha ugyanakkor látva az eredmények ilyeténképpen történő alakulását, levonta a konklúziót, itt bizony még komoly jelentősége lehet a gólaránynak, ez pedig nem sok jót ígért a Football Studies számára. A cseh-görögök ennek megfelelően az utolsó pillanatig küzdöttek, s ennek eredményeképpen az egyaránt mesternégyest vállaló Babus Gábor-Nyitrai Zsolt duó vezetésével újfent komoly pofont osztott ki bölcsész B-Ligás ellenfelének.

 

Spárta Praha – Football Studies 13-0

Gsz: Nyitrai (4), Babus (4), Kulcsár (2), Ács, Bíró, Korponay


A Paksi ekkor nyilvánvalóvá vált a spártai fenyegetés, azaz amennyiben nem kívánták túlontúl megnehezíteni maguk számára a továbbjutást, úgy nem kerülhettek a JogÁSZ sorsára, azaz meg kellett verniük a Necseszdel Unitedet. Ezen a meccsen aztán már igazán ellenállhatatlanul játszottak Nagy Gergőék, s kétséget nem hagyva verték ellenfelüket, a későbbiek szempontjából döntő jelentőségű meccsen.

 

Paksi Halászlé – Necseszdel United 4-0

Gsz: Ambrus (2), Dóczi, Nagy G.


A Spárta ekkorra már a csoport titkos favoritjából a JogÁSZ riválisává előlépve várhatta a Reinitz Gabiék elleni derbit. A JogÁSZ számára ekkora majdhogynem létkérdés volt a győzelem, a Paksi elleni győzelmi kényszer ugyanis nem kecsegtetett túl sok jóval. A csapat mindenesetre nem tudott igazán kibontakozni, a Spárta remekül játszva újabb értékes skalpot gyűjtött be, a JogÁSZ háza táján pedig eljött az idő az aggódás megkezdődtének, elvégre a csapat immáron második meccsén maradt gól nélkül, így pediglen a Paksi Halászlé ellenében radikális változásra volt szüksége Csepregiéknek. A Spárta számára ekkorra világossá vált, amennyiben verik a Necseszdelt, úgy továbbjutásuk biztosra vehető.

 

Spárta Praha – JogÁSZ 0-0

Gsz: -


A Necseszdel számára egyértelmű volt a képlet meg kellett nyerni mindkét hátralévő mérkőzésüket a továbbjutás reményében. A csapat játéka ennek ellenére nem kezdett túl biztatóan, elvégre a végig roppant lelkes FS kétszer is vezetést szerzett ellenük, s csak a második félidő elejére tudták végleg eldönteni a találkozó sorsát. Az ellenfél mindenesetre egy fair-play díjat mindenképpen megérdemel, elvégre a komoly vereségek dacára is minden meccsen az utolsó percig küzdve olykor megnehezítette aktuális ellenfele helyzetét, s készülhetett a Paksi ellen a kupától való búcsújára.

 

Football Studies – Necseszdel United 2-9

Gsz: Fehér (2) ill. Dunai (2), Horváth P. (2), Nagy Á., Várhomoki G., Dohány, Kollai, öngól


A Paksi Halászlé – JogÁSZ derbi nem új keletű derbi, elvégre a két csapat az ELTE téli sátras bajnokságának utolsó fordulójában a bajnoki címért vívott mindent eldöntő meccset. Akkor 2-2-es döntetlent értek el a felek, mely drámai körülmények között ugyan, de a JogÁSZ végső sikerét eredményezte, egy esetleges remi esetén most a Paksi lett volna a kedvezményezett. A meccsen eképpen a JogÁSZ volt támadásra kárhoztatva, s meg is szerezték a vezetést a kékek, csapatkapitányuk Szádeczky révén, ugyanakkor a Paksit sem olyan fából faragták, hogy feladja, s ha már a túloldalon a cséká sietett csapata segítségére, úgy stílszerűen a Paksit is saját kapitánya hozta vissza a meccsbe, a jogászberkekben hihetetlen népszerűségnek örvendő Béni Zoli gólja a JogÁSZ kiesését, a Paksi továbbjutását eredményezte.

 

Paksi Halászlé – JogÁSZ 1-1

Gsz: Béni ill. Szádeczky

 

Hogy egy körrel a vége előtt még négy csapatnak legyen reális esélye a továbbjutás kiharcolására arra aligha számíthattunk, márpedig a JogÁSZ és a Paksi Halászlé ki-ki meccse után, egy újabb ilyetén elosztású derbinek lehettünk szemtanúi a Spárta és a Necseszdel előadásában. A papírforma ugyan előzetesen a Necseszdel sikerét ígérte, ám a Praha kupán nyújtott játéka alapján ez korántsem volt egyértelmű. A meccsen a Spárta akarata érvényesült jobban, az egész tornán remekül irányító Kulcsár Ádám vezetésével felülkerekedtek A-Ligás ellenfelükön, így a továbbjutás mellett a csoportelsőség is karnyújtásnyira került Montiéktól, ehhez mindössze annyi kellett, hogy a Paksi 11 gólnál kevesebbel verje a Football Studiest.

 

Spárta Praha – Necseszdel United 2-0

Gsz: Bíró, Kulcsár


A Paksi ennek tudatában persze azonnal nekiment ellenfelének, ám ahogy az ilyenkor lenni szokott, a nagy akarásnak eleinte inkább csak nyögés volt a vége. Az első nyolc perc után mindössze 2-1 volt a Halászlé fórja, s bár a félidőre négygólos előnnyel vonulhattak, az eredmény korántsem volt megnyugtató Vacsiék számára. A folytatásban ahogy egyre higgadtabbá vált a nagy favorit játéka, úgy jöttek sorra a gólok is, s bár négy perccel a vége előtt már megvolt a tíz közte, az utolsó gól nagyon nem akart összejönni a csapat számára. Az utolsó percben aztán csak bedarálta a tizenkettediket is a Paksi, ezzel csoportelsőként jutott tovább, s régi jó ismerősével a TTK-ból ismert és elismert FC Fehérvárral vívhatta az elődöntőt.


Paksi Halászlé – Football Studies 12-1

Gsz: Béni (3), Forró (3), Ambrus (2), Dóczi (2), Imreh, Nagy G. ill. Palóki

 

 

1.

Paksi Halászlé*

4

2

2

0

19

4

15

8

2.

Spárta Praha

4

2

2

0

17

2

15

8

3.

JogÁSZ

4

1

3

0

13

2

11

6

4.

Necseszdel United

4

1

1

2

9

8

1

4

5.

Football Studies

4

0

0

4

4

46

-42

0


* A Paksi Halászlé és a Spárta Praha között lévén az egymás elleni eredmény és a gólkülönbség nem döntött, a több lőtt gól rangsorolt.


B-CSOPORT

 

A másik ötösben sem tűnt könnyebbnek az érintettek helyzete, elvégre a jogász listavezető NSZK, a BennFika-Tequila közösre építő Túl-A-Csúcson-2, és a TTK-ban szebb napjaiban éremesélyes FC Fehérvár mellé a bölcsész B-Ligából ismert, ám a kupára bitang erős csapattal érkező Lafayette is csatlakozott az esélyesek közé, s ha három nap alatt nem veszti el hét játékosát is az SS Ratio, úgy ők is komoly tényezőt jelenthettek volna a csoportban. A fentebb említett problémából, valamint az egyes játékosok rossz időérzékének hála az NSZK az első meccsét játék nélkül hozta, a Ratio pedig a következő meccsekre összpontosította erejét.


NSZK – SS Ratio játék nélkül 5-0

Gsz: -


Így viszont a B-Csoport érdemben a Lafayette – FC Fehérvár meccsel kezdődött el, s így utólag elmondható az előzetesen fekete lónak ígérkező Lafayette igazi erejéről ezen a mérkőzésen győződhettek meg a felek. Káplárék, ugyanis nemcsak, hogy jobban kezdtek ellenfelüknél, de csakhamar kétgólos vezetésre is szert tettek, s ha az elnyomhatatlan Novák ne szépített volna fizikai erejét kihasználva pompás fejesével viszonylag időben, akkor ki tudja, hogy sikerült-é volna a remekbe szabott fordítás, ám a lendületbe jövő Fehérvár Varga Dani vezetésével végül győzelemnek és három pontnak örülhetett.

 

Lafayette – FC Fehérvár 2-3

Gsz: Káplár, Bíró L. ill. Varga D. (2), Novák


Az NSZK – TACS-2 igazi rangadója volt a csoportnak, elég ha azt vesszük, hogy az őszi jogászkupán ez a két csapat vívta a döntőt, valamint ha az NSZK-BennFika párharcra tekintünk vissza. A meccs eléggé döntetlenszagú volt az első félidőben, a másodikban aztán egy véleményes góllal vezetést szerzett az NSZK, s ezen vezetésükkel egészen másfél perccel a meccs vége előttig jól sáfárkodtak, Árendás révén ráadásul megnyugtató két gólos fórrá ért a tudatos játék. A meccs képét a legvégén Nagy Dani félpályás bombája borította fel, s a végén a mindent egy lapra feltévő TACS-2 egy szintén véleményes hetessel végül hozta is az egyik pontot, az A-csoporthoz hasonlóan éles, végletekig kiélezett továbbjutási harc vízióját tárva elénk.

 

TACS-2 – NSZK 2-2

Gsz: Nagy D. (2) ill. Futó B., Árendás


A Fehérvár a Lafayette megverése után viszonylag könnyebbnek tűnő feladat elé nézett, amikor az SS Ratiot hozta Magyar Laciék színe elé a sors. A Fehérvár számára nyilván akadtak már nehezebb próbatételek is aktuális csonka ellenfelüknél, így viszont komolyabb erőfeszítések nélkül helyenként pihenve is magabiztos győzelmet tudtak aratni Ecsedy Mikiék felett, s készülhettek a jogászliga komolyabb megpróbáltatásokat jelentő riválisai ellen.

 

FC Fehérvár – SS Ratio 10-2

Gsz: Varga D. (5), Novák (2), Sellei, Magyar, Katona ill. Kiss A. (2)


A TACS döntetlenje és a Lafayette veresége után eléggé egyértelművé vált a helyzet, egy újabb pontvesztés igen nehéz helyzetbe sodorhatta a csapatokat, így komoly téttel bírt az összecsapás. A meccs első gólját a TACS szerezte, a kiváló Huszár Gábor találata révén. A folytatásban gólhátrányban aztán lehozta kapusát a Lafayette, s tette mindezt olyan hatékonysággal, hogy volt hogy csak nyomozták a labdát Bozókiék. Az ezen taktikára felkészületlen TACS játékosai nem tudtak mit kezdeni a fórban remekül passzoló ellenféllel szemben s az óriási nyomást végül kétszer is gólra tudta váltani a Lafayette, s győzelmével rendesen átírta a papírformát a csoportban.

 

TACS-2 – Lafayette 1-2

Gsz: Huszár ill. Dohányos, Vadászi


Az NSZK számára a Fehérvár elleni derbi sorsfordítónak tűnt, elvégre egy esetleges vereség, az addig 100%os ellenféllel szemben könnyen a csapat korai búcsúját jelenthette volna. A Fehérvár teljesítménye az NSZK elleni meccsig ráadásul igencsak meggyőző volt, így joggal tarthatott a nyugat-német alakulat fejér megyei ellenfelétől. A mérkőzésen az NSZK igyekezett fizikálisan ellenfele fölé kerekedni, s az FCF egyébként kreatív játékát sikerült is megfojtania, akik igazából komoly helyzet nélkül tudták le a meccset, igaz túloldalon az NSZK sem parádézott elől, góljai is szerencsés meccsszituációk után születtek, ám a kétgólos vezetés birtokában már nagyon stabilan álltak a lábukon, s győzelmükkel átvették a vezetést a képzeletbeli tabellán.

 

NSZK – FC Fehérvár 2-0

Gsz: Bagdi (2)


A Túl-A-Csúcson számár nem maradt más út, mint mindkét hátralévő meccsét megnyerni, s ezen felül imádkozni, hogy a Lafayette és az NSZK ne hozza döntetlenre egymás elleni derbijét. A továbbiakban a Ratio ellen a gólkülönbségre is illő volt odafigyelniük Barabáséknak, elvégre az NSZK Lafayette elleni veresége esetén a gólkülönbség rangsorolt volna a két jogászgárda között. A TACS a Ratio ellen ennek megfelelően kíméletet nem tanúsítva verték ellenfelüket, míg a Ratio mindössze Kulcsár doktor remekbe szabott szabadrúgás góljával vigasztalhatta szurkolóit.

 

TACS-2 – SS Ratio 9-1

Gsz: Barabás (4), Bagó (2), Huszár, Bozóki, Nagy D. ill. id. Kulcsár

 

S hogy mennyire kiegyenlített volt a mezőny, arra mi sem szolgált jobban bizonyítékul, mintsem hogy a másik csoporthoz hasonlóan a B-jelzésű ötösben is egy körrel a vége előtt még négy csapat vívott harcot a továbbjutást illetően. Az első ki-ki meccset a Lafayette és az NSZK vívta, s bizony a bölcsészcsapat úgy nézett ki a TACS után újabb jogász-gigász skalpját óhajtja begyűjteni, ugyanis Dohányos megpattanó góljával vezetéshez jutott. A folytatásban aztán az NSZK rátett egy lapáttal, s egy távoli lövéssel és egy szabadrúgásgóllal fordítani tudott, ám a Lafayette ahogy tette azt a TACS ellen, úgy most is lehozta kapusát, s valósággal kapujához szegezte az utolsó öt percre ellenfelét. Az igencsak beszoruló ellenfél az utolsó perc környékén aztán egy labdaszerzés után Sebestyén révén mattolta a vészkapust, biztosítva ezzel csoportelsőségét, kiejtve ezzel a remek erőt képviselő Lafayette csapatát.

 

Lafayette – NSZK 1-3

Gsz: Dohányos ill. Bagdi, Bánk, Sebestyén


A Túl-A-Csúcson és a Fehérvár között dőlt el tehát a második hely sorsa, s bár ezen versenyfutásban a Fehérvár indult helyzeti előnnyel a számukra kedvező döntetlen állás azonban nem tartott soká, Barabás ugyanis viszonylag hamar vezetéshez juttatta csapatát. A Fehérvár aztán elkezdte felvenni a meccstempót, s előbb sikerült egyenlíteniük, majd az idő fogytával egyre idegesebbé váló TACS mentális áramszüneteinek, azaz Huszár és Barabás narancssárga belépői okozta emberelőnyöknek hála a vezetést is átvették. Kétgólos előnyük birtokában talán túlontúl is megnyugodtak Rehák Zsoltiék, s egy buta szabálytalanságnak hála ők is kipontozták magukat két percre, mintegy visszahozva a meccsbe ellenfelüket: Barabás előbb klasszikus emberelőnyös góllal szépített, majd Bozóki távoli, nem túl erős lövésével egyenlített. A továbbiakban ment volna tovább a Bagó-legénység, ám újabb gólra már nem volt idő, így bár majdnem kiengedett egy megnyert meccset a kezéből a Fehérvár, végül a csoport második helyén így is továbbmasíroztak a TTK-s fiúk.

 

TACS-2 – FC Fehérvár 3-3

Gsz: Barabás (2), Bozóki ill. Rehák, Varga D., Novák


Az utolsó meccsen az igencsak csalódott Lafayette és a jót focizni vágyó SS Ratio csapott össze, s bár előbbi nem tudott igazán felpörögni a tét nélküli összecsapásra, azért szép jeleneteknek így sem voltunk híján, a két csapat tisztességgel, és kilenc góllal búcsúzott a jogász-bölcsésztől, ugyanakkor remélhetőleg jövőre ugyanitt, ugyanilyen lelkesedéssel vesznek részt. A Lafayette mindenesetre győzelmével nemcsak a pályán, de a minitabellán is verte a TACS-ot, a Ratio pedig utolsó meccsén annyi gólt szerzett, mint azt megelőző három összecsapásán, így a rómaiak szájíze is édesebb lehetett a torna végeztével.

 

Lafayette – SS Ratio 6-3

Gsz: Bíró (2), Horváth, Kömény, Dohányos, Káplár ill. Blank, Virág, Kiss A.

 


1.

NSZK

4

3

1

0

12

3

9

10

2.

FC Fehérvár

4

2

1

1

16

9

7

7

3.

Lafayette

4

2

0

2

11

10

1

6

4.

Túl-A-Csúcson-2

4

1

2

1

15

8

7

5

5.

SS Ratio

4

0

0

4

6

30

-24

0


 

ELŐDÖNTŐK

 

 

A torna két elődöntője két háziderbi volt, elvégre a TTK-s Paksi Halászlé és Fehérvár, valamint a jogász NSZK és Spárta került egy ágra. Érdekesség, hogy a két csapat már összecsapott tavasszal a TTK-s bajnokságban, akkor a Paksi Halászlé viszonylag simán 9-4 arányban verte ellenfelét, s az előjelek ezúttal sem a Fehérvár sikerét vetítették előre. A Paksi Halászlé a csoportkörben ugyanis az utolsó mérkőzésen igazából könnyed meccset vívhatott a Football Studies csapatával, az idővel és a gólkülönbséggel, velük szemben a TACS ellen végsőkig kiélezett meccsen remiző Fehérvárból sérülés és egyéb elfoglaltságok miatt több ember kiesése is redőzte a sárgamezesek homlokát. Selleiék a meccs előtt mindenesetre megpróbáltak egy villámigazolást végrehajtani, ám a Paksi sem épp akkor jött le a falvédőről, így a fehérváriak kénytelenek voltak a csenevész Muhi szolgálatairól lemondani. A meccs egyébiránt a torna során mind jobb formába lendülő Dóczi vezette Paksi kedve szerint alakult, s végig kézben tartva a meccset könnyed győzelmet arattak riválisuk felett, akik így a kisdöntőre készülhettek, míg a Paksi különböző budapesti egyetemi rendezvényekről jól ismert módon az NSZK ellen fejezhette be a szezont.

 

Paksi Halászlé – FC Fehérvár 6-2

Gsz: Dóczi (3), Imreh (2), Vaczula ill. Rehák, Varga D.


A másik elődöntőben jogászpárharcnak örvendhetett a nagyérdemű, s bár a Spárta a B-Ligában szerepel, korántsem tűnt előre lefutott találkozónak a két csapat összecsapása. A meccs kezdetén elég óvatosan játszottak a csapatok, s csak egy vitatott szituáció végén szerzett góllal tudott előnyhöz jutni az A-ligás listavezető. A folytatásban aztán a Korponay vezette Spárta folyamatosan szorongatta ellenfelét, előbb megpattanó lövésből, utóbb tisztára játszott akció végén, legvégül magyar pályákon ritkán láthatóan nagy félpályás bombával borzolta a német kedélyeket, csak nem engedvén leszakadni ellenfelét, s ha Nyitrai büntetőjét nem hárítja az egész tornán remeklő Szombati, úgy még közelebb kerülhetett volna ellenfeléhez a Kulcsár és fia futballvállalkozás. A Spárta számára némileg morálromboló hatással bírhatott, hogy két gólja után is a középkezdésből válaszolt az NSZK, s a kapuslehozatalból sem jöttek ki jól Ácsék, ugyanis az elődöntőt eldöntő egészpályás Árendás-találat eképpen üres kapura esett. A döntőbe így az NSZK jutott, a Spárta a Fehérvárra készülhetett.

 

NSZK – Spárta Praha 5-3

Gsz: Árendás (2), Bagdi, Bánk, Sebestyén ill. Korponay (3)


3. HELYÉRT

 

A harmadik helyért két fáradt, ám korántsem csalódott csapat mérte össze tudását. A Spárta által a B-Liga 2007 óta először volt reprezentálva az aktuális kupák elődöntőjében s ez remélhetőleg komoly lökést ad a második vonal csapatainak a további rendszeres fellépésre, a Fehérvár pedig bár első alkalommal vett részt ilyen rendezvényen rögvest kivívta ellenfelei tiszteletét, egyrészt játszó futballjával, másrészt roppant szimpatikus hozzáállásával, mely sok csapat számára lehet példaértékű a jövőre nézve. A kisdöntőben mindenesetre a tapasztalat és az egységesség felülkerekedett a Spárta lendületén, s Rehák duplájának, valamint Sellei találatának köszönhetően érmekkel megrakodva, alighanem összességében elégedetten térhettek haza Magyarék, azzal a kikötéssel, hogy hét pont előnyről immáron egy újabb bronzcsomagnak aligha örülnének a sóstóiak. A Spárta számára pedig pozitív előjel lehet, hogy a fentebb említett 2007-es negyedik helyezése azon NSZK nevéhez fűződik, aki azóta négyszer is végső győzelmet ünnepelhetett, azaz a cél adott Babus Gabiék számára is.

 

 

(Az FC Fehérvár joggal örülhetett a harmadik helynek)

 

Spárta Praha – FC Fehérvár 2-3

Gsz: Bíró, Nyitrai ill. Rehák (2), Sellei

 

DÖNTŐ

 (A Paksi Halászlé csapatképére, Béni Zoli magán kívül senkit nem engedett rákerülni...)

A döntőre eléggé megfáradva érkeztek a csapatok, ugyanakkor a presztízs és a két csapat múltja predesztinálta a végletekig kiélezett meccset. A két csapat a TTK-s bajnokságban rendre összeméri erejét, s bár az örökmérleg szerint az első két összecsapást a nyugat-német csapat nyerte, utóbbi két összecsapásából egyet sem veszített el a Halászlé, sőt idén tavasszal 2-1-es győtelmet ünnepelhettek Béni Zoliék. A meccs elején valamivel frissebbnek tűnt a hazai pályán játszó NSZK, a Paksi rutinból próbálta megfogni a meccset, s az első néhány perc a tapogatózás jegyében is telt el. A jeget az első félidő végén a rinocérosz küllemű és felépítésű Bagdi minden egyes kilójára külön taktikát építő NSZK törte meg. A második félidőre jóval támadóbban lépett fel a Paksi, ekkor gyakran szorultak saját kapujuk elé Schuszterék, s főleg gyors ellencsapásaik által igyekeztek veszélyt teremteni a Paksi kapuja előtt, ám a Paksi kapusa bravúrokat bemutatva tartotta meccsben csapatát. A félidő közepén aztán egy kontra után Futó B. indult falt-gyanúsan Béni mellől a Sebestyéntől visszakapott labdával pedig duplázta az előnyt. A folytatásban beszorult az NSZK, ám Szombati kollégájához hasonlóan többször is pazarul védett. A hajrát aztán a Paksi gólcsendjét megtörő Dóczi találata vezette be, más kérdés, hogy a folytatásban Bánk szinte postafordultával válaszolni tudott. A mérkőzés utolsó perceiben a Paksi is lehozta kapusát, ám a hősiesen védekező NSZK a végsőkig tudta húzni kapott gól nélkül az utolsó passzoknál rendre pontatlan Halászlé-nyomást. Néhány perccel a vége előtt aztán Dóczi pörgetett egy üresre játszott 5-4-es figurát, a folytatásban pedig nyomott ugyan a Paksi, ám egy kósza ellentámadás végén a leforduló Bagdi ballal ellőtte a vészkapus Béni mellett az NSZK kupagyőzelmét bebiztosító negyedik találatot, így az NSZK-é lett a végső siker, a Paksi az ezüstéremmel vigasztalódhatott. A torna gólkirálya a tíz góllal megkoronázott Dóczi Dániel lett, aki szemben fő vetélytársaival nem a csoportutolsó elleni teljesítményére alapozta meg címét, hanem az elődöntő és a döntő során szerzett öt góljával ugrott az élre, ezen egyéni díjat biztosítva magának.


Paksi Halászlé – NSZK 2-4

Gsz: Dóczi (2) ill. Bagdi (2), Bánk, Futó B.

 

(A kupagyőztes csapat: felül balról: Árendás Tamás, Sebestyén Dávid, Badgi Áron, Futó Balázs, Bánk Levente, Schuszter Ádám, térdel: Futó Gábor, Szombati Zoltán) 

 

GÓLLÖVŐLISTA


 

1.

Dóczi Dániel

Paksi Halászlé

10 gól

2.

Varga D.ániel

FC Fehérvár

9 gól

3.

Bagdi Áron

NSZK

6 gól

 

Barabás László

TACS-2

6 gól

 

Nyitrai Zsolt

Spárta Praha

6 gól

 


 

 
 
nszk.jpg
3csapatkep (4).JPG
Oldalainkat 64 vendég böngészi