Hirdetés
Beszámoló
- válogatott -
Írta: Adminisztrátor   
2011. október 18. kedd, 22:35

Az ÁJK delegáltja nyerte a BEFS döntőjét.


Beszámoló a Budapesti Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség Regionális futsal döntőjéről.

 

A Borsodi Egyetemi Kupa utódjának szánt, Budapest három legnagyobb egyetemi bajnokságának (Corvinus-liga, BME villanyfényes bajnokság valamint az ELTE bajnokságainak) 16 legjobb (aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemi hallgatókból álló) csapatát felvonultató BEFS regionális futsal döntőjére Október 7.-én került sor a Bogdánfy úton. A tornán részt vett többek között a közgázliga (e sorok írásakor) aktuális listavezetője, a BKV Hátra valamint a szintén elsőligás Retek FC, a BME részéről az élvonal meghatározó csapata a Bénakacsák, valamint egy osztállyal lejjebbről a Bizsda vagy az Eddzé’ Fehérvár, míg az ELTE részéről az NBII-es futsalcsapat alapjaira épülő ELTE-BEAC, vagy a lágymányosi bajnokság első osztályából ismert CSTB vagy (az egyébként szintén jogász-színekben induló Debreczeni-Pálffy duót alkalmazó) TFSL. Kari bajnokságunkról afféle jogászválogatottként az NSZK-t delegálta a szervezőbizottság, s a Tombor M.-Bagdi-Bánk-Futó B.-Kulcsár-Lehoczky-Schuszter-Szabó Gy. összetételű csapat a 2007-es (a jelen BennFikájára épülő) jogászválogatott sikerét megismételve, a budapesti egyetemi csapatok között elsőnek koronázva kijutott az országos döntőre.

 

Pedig nem úgy indult a nap, hogy sok örömre lesz oka a csapatnak, hiszen rögtön az első mérkőzésen kiábrándító pofonba szaladt bele az arany-fehér mezes gárda. A torna első meccsén ugyanis roppan enervált és fásult játékkal rukkoltak ki fiaink, ezt pedig kíméletlenül használta ki a torna egyik meglepetéscsapata a Bizsda, s laza ujjgyakorlatnak tetsző meccsen 2-0-ra simázta le csapatunkat.  A vereség a pofon puszta tényén felül a torna hátralévő részére állandó győzelmi kényszerbe hozta a csapatot, hiszen egy mindenkori újabb vereség a tornától való búcsút jelenthette volna. A folytatásban a csoportkörben összeszedte magát a csapat és érvényesítve a papírformát 6-1-re (Marek FC) és 7-2-re (Szépfiúk) hozva hátralévő két meccsét, így csoportmásodikként jutott tovább a negyeddöntőbe.

 

Az első fordulós betli azonban tovább éreztette hatását, elvégre a halálcsoport (BKV Hátra, Eddzé’ Fehérvár, ITK, ELTE-BEAC – a csoport erejét mutatja, hogy az ELTE BEAC győzelem nélkül csoportutolsóként esett ki ebből a kvartettből…) győztese, a BKV Hátra várt a csapatra. A korábbi futsalválogatott Bita Lászlóval megerősített BKV remek formában játszott az egész tornán, s a mérkőzésen is abszolút dominálni tudott. Már úgy tűnt, hogy 1-0-val be tudja húzni a meccset ’közlekedési’ csapat, amikor egy kezezést követő szerencsés, ám vitathatatlan jogosságú hetest a kötélidegekkel bíró Bánk értékesített, hogy a büntetőpárbajra hagyja az elődöntőbe jutás kérdését. Itt már jókora lelki fórral nekiállva a büntetőknek egyik rúgónk lába sem remegett meg (Kulcsár, Bagdi és a duplázó Bánk értékesítette a heteseket), így Tombor parádés védése összességében elődöntőt és továbbjutást ért (hetesekkel 4-3).

 

A torna legnehezebb meccse után az elődöntőben már a fáradtság jelentette a legnagyobb ellenfelet, ám végtelen taktikus játékkal, a legjobb időpontokban szerzett gólokkal a tornán addig impozáns támadójátékot bemutató Bénakacsák csapatát lenullázva 3-0-val bebiztosította a csapat a helyén a döntőben – valamint az országoson. A döntőben aztán megadatott a visszavágás lehetősége, hiszen a másik ágról a csoportból megismert Bizsda jutott a fináléba. A csapat tanulva az első meccs hibáiból végig kézben tartotta a meccset és nem hagyott kérdést a tornagyőzelmet illetően. A torna végére összeálló védelem sokkal stabilabban zárt, Tombor az elődöntő után a döntőben is lehúzta a rolót, míg elől bombagólokkal (a tornán addig egyedüliként gólképtelen Lehoczky, a legjobbkor vert eszméletlen nagy gólt a döntőben, de Bagdi szabadrúgásból szerzett találata is élményszámba ment) sikerült szomorítani az ellenfél kapusait, Bánk pedig a torna gólkirályi címét is bezsebelte (a számszerűség kedvéért a vége itt is 3-0 lett). A csapat a Bizsda elleni győzelemmel szépen foglalta keretbe a tornát, s a tavaszi országos döntőn nemcsak az ELTE-t, de karunkat is képviseli majd.

 

 

 
állnak (balról): Szabó György, Tombor Márton, Lehoczky Péter, Futó Balázs
guggolnak: Schuszter Ádám, Árendás Tamás, Kulcsár Ádám, Bagdi Áron, Bánk Levente

 

 
ambi.jpg
csapatkep (63).JPG
Oldalainkat 84 vendég böngészi