Hirdetés
Egyetemi bajnokság 1998.
archí­v
Írta: Hunyady Dénes, Varró Krisztián   
1998. november 10. kedd, 02:00

Ebben az évben már az új sportügyi elnök-helyettes, Hunyady Dénes koordinálta a válogatottat, amely váltakozó sikerrel harcolt az akkor még létező egyetemek közötti bajnokság küzdemeiben.

 

A Jogi Kari Labdarúgó válogatott kerete:

Kapusok: Nagy Zsombor (Anal Terror) és Czencz László (Parathinaikosz),

Mezőnyjátékosok: Haász Gábor, Cseterics Krisztián, Baticz Csaba, Inasi András (mind Szpartak Vodka), Gyalog Balázs, Tekler Norbert, Istvánfi Dániel, Lékó Zoltán (mind Macsó Bojz), Várkövi Krisztián (Anal Terror), Wieland Zsolt, Török Árpád, Szántó Dániel, Szalay László (FC. Celtics), Gáldi György, Jákfalvi Attila (Parathinaikosz), Csire Balázs (BSZKSI). 

A nevezett játékosok közül Istvánfi Dani lemondta a válogatottságot, de talán meggyőzhető, főleg úgy, hogy Inasi Andris a múlt heti válogatott mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett (részleges bokaszalag-szakadás), így az idén már nem játszhat. A válogatottba egyébként mindenki bekerülhet, aki a pénteki fordulóban kiemelkedően teljesít. A csapat eddigi szerepléséről a jövő heti számban bővebb beszámolót olvashattok.  

Hunyady Dénes

Jurátus, 1998. november 3.   

 

Jogász fociválogatott: a jobb folytatás reményében 

A válogatott múlt hétfőn lejátszotta negyedik mérkőzését is az egyetemek és főiskolák közötti kispályás bajnokságon, így talán nem érdektelen, hogyan is állnak a fiúk a pontvadászat félidejében. Október 5-én az Ybl ellen a Várkövi-Tekler, Funtig, Inasi (2), Csire, Cseterics (Bacskó 1) tartalékos csapat lépett pályára és 3-2-re győzött úgy, hogy az ellenfél 3+1-es felállásban játszotta végig a 30 percet. Erről a mérkőzésről azt hiszem ennyi elég is...Egy héttel később a HIETE ellen már teljes létszámmal kiálló ellenfelet sikerült 9-6-ra vernie a Nagy Zs. (Bencze)-Várkövi (1, Lénárd), Inasi (2), Csire (1, Cseterics), Baticz (3), Lékó (1, Bacskó 1) csapatnak, ezúttal a lőtt gólok számával nem is volt gond, csak hát a védekezés... A kéthetes szünet után, október 26-án a Nagy Zs.-Haász, Várkövi, Wieland (Csire), Inasi (1, Cseterics), Jákfalvi (Szántó) csapat lépett pályára a Műegyetem ellen, és 1-0-s félidei vezetés után 2-1-es vereséget szenvedett. Sajnálatos módon a második félidő közepén súlyos sérülést szenvedett csapatunk legjobbja, Inasi András. Végezetül november 2-án a Kandó ellen a Nagy Zs.- Haász, Novák (Wieland), Csire (1), Szántó (Jákfalvi), Lékó csapat 1-1-re végzett, úgy, hogy ezúttal is mi szereztünk vezetést. 

A csoport állása az 5. forduló után: 

1. Műegyetem 4 3 1 - 21-6 10p.

2.Kandó           5 2 3 -18-13 9p.

3.ELTE            4 2 1 1 14-11 7p.

4. Ybl              4 1 1 2  16-13 4p.

5.PSZF            3 - 2 1   8-14  2p.

6.HIETE          4 - -  4    10-30  - 

A csoportból az első három jut majd fel a tavaszi rájátszásra. Csapatunk még mindegyik ellenfelével játszik visszavágót, a PSZF elleni elmaradt mérkőzés mellett. A másik csoportban egyébként a Tanítóképző vezet 100%-os teljesítménnyel, a Kossuth, a Bánki és a Külker előtt. 

Összeállította: Varró Krisztián

Jurátus, 1998. november 10

 
jogasz.jpg
csapatkep (18).JPG
Oldalainkat 23 vendég böngészi