Hirdetés
ÃÚj parancsnok a fedélzeten
archí­v
Írta: Kelemen Miklós   
2002. február 20. szerda, 02:00

Kelemen Miklós két éves koordinátori működése után 2001 őszétől Futó Gábor lett a válogatott csapatkapitánya és szervezője. A válogatott gerincét alkotó játékosok kiöregedése és az új talentumok hiánya miatt nem volt könnyű dolga az új kormányosnak...

A focibajnokság mellett karunk labdarúgó válogatottja is megújult idén. A csapat új vezetője Futó Gábor lett és a keret is átalakult. A régi motorosok közül maradt az elpusztíthatatlan Csire Balázs, aki tavaly óta a válogatott örökös tagja is. Ezt, a remélhetően megtisztelő címet tavaly alapítottuk, és minden évben egy akkor diplomázó csapattagnak kívánjuk odaítélni. Az idén diplomázó évfolyam, a "nagy generáció" tagjaiból maradt Baticz Csaba, Cseterics Krisztián és a kapus Bencze Berci. A negyedik évfolyamot Nagy Ádám és Futó Gábor képviseli. Az újoncok névsorát a válogatottban már tavaly szeptemberben bemutatkozó, idén a BennFikában remeklő kapus Szabó Bence indítja. Mellette a Vörös Lobogó kulcsembere Szlivka Gergő és a Kristály Palack játékmestere Lemmich Attila húzhatta fel a válogatott kék-piros mezét. Rajtuk kívül Futó Gábor a tavaszi Borsodi Sör Kupán számít még Gyalog Balázs, Jákfalvi Attila és Czencz László játékára is.

A csapat a kezdeti botladozások, és a Juventus Top 18 tornán való peches szereplés után egyre jobb formába lendül a Mogyoródi úton rendezett kispályás bajnokságban. Február 3-án addigi legjobb játékával biztos győzelmet aratott ellenfelével szemben. Az alábbiakban ennek a mérkőzésnek a részletes tudósítását, továbbá a korábbi meccsek eredményeit közöljük, néhányat közülük is részletesen kommentálva.   

 

2001.11.17.

ELTE - Hobby FC 5-2 

ELTE: Szabó B. - Futó G., Nagy Á., Csire B., - Cseterics K., Baticz Cs.

Gólszerző: Baticz (2), Futó (2), Nagy Az ellenfél pocakos öregjeit különösebb erőlködés nélkül sikerült kétvállra fektetni. Belülről élvezetes meccs volt...  

 

2001.11.24.

ELTE - Kelenföld 0-4 

ELTE: Bencze B. - Futó, Cseterics, Gyalog, Szlivka - Baticz, Csire, Lemmich 

Az utolsó percekig egyetlen góllal vezetett az ellen, és csak nagy egyéni hibák (például utolsó emberként eladott labda; az ellenfél indítása bedobásból) miatt alakult ki a gyászos eredmény. Sajnos ezen a meccsen az ellenfél sokkal harcosabb volt, és a foci piszkosabb oldalát jobban használta - pontosabban csak ők használták.Jellemző, hogy a következő héten ismét megmérkőztünk velük (igaz, a bajnokságon kívül), és mivel az odarúgásokat, könyökléseket ill. a bíró ütlegelésének kilátásba helyezését mellőzték, az első félidőután 5-0 volt ide. (Tekintve, hogy ez az aznapi második meccsünk volt, nagyon feljött a Kelenföld a második játékrészben, úgyhogy a végeredményt inkább hagyjuk...)  

 

2001.12.02.

ELTE - Victory FC 3-3 

ELTE: Szabó - Futó, Szlivka, Nagy Á. -  Baticz, Cseterics, Csire, Lemmich

Gólszerző: Lemmich (2), Nagy Á. 

Ezen a napon az ellenfél jobb volt, mi végig az eredmény után futottunk. Mégsem sokon múlt, hogy az utolsó öt percben csak az egyenlítésre futotta (1-3 -ról!), de a győztes gólt nem sikerült bepréselni. A döntetlen sajnos a Kelenföld és -jobb gólaránya miatt- a Victory továbbjutását jelentette.   

 

2001.12.15.

ELTE - Swensea City 2-6 

ELTE: Nagy Zs. (Bencze) - Anh Vu, Csire, Lénárd B, Bencze (Nagy Zs.)

Gólszerző: Nagy Zs. (2) 

Mivel a bajnokságra csak az utolsó (utáni) pillanatban sikerült nevezni, komoly gondot okozott a csapat összeállítása az első meccsre. Szerencsére a "nagy öregek" közül ketten is  rendelkezésre álltak, így ki tudtunk állni. Nagy Zs. Az Analhoz hasonlóan itt is igen eredményesen játszott. Nagyjából ennyi volt a pozitívum ezen a meccsen.  

 

2001.12.22.

ELTE - Wágner FC 3-6 

ELTE: Bencze - Futó, Nagy, Szlivka - Csire, Lemmich

Gólszerző: Szlivka, Futó, Lemmich 

Karácsony előtt két nappal ugyancsak gondot okozott a csapata összehívása. Sajnos csak csere nélkül tudtunk kiállni, így hiába vezettünk kétszer is, a második félidő teljesen az ellenfélé volt.  

 

2002.01.05.

ELTE - 1. FC Külkerslautern 2-0 

ELTE: Bencze - Futó, Anh Vu, Cseterics - Csire, Baticz, Lemmich, Inotai

Gólszerző: Baticz, Lemmich 

A meccs érdekessége Inotai váratlan magyarországi felbukkanása, illeteve az, hogy végre egy erős egyetemi válogatott lépett pályára. Az eredmény az ellenfélre nézve hízelgő.  

 

2002.01.12.

ELTE - Northern Lights 3-1

 ELTE: Szabó - Futó, Cseterics - Baticz, Anh Vu, Csire, Lemmich

Gólszerző: Baticz (2), Futó

Kiállítva: Futó, Cseterics 

Erre a játéknapra két meccs is jutott, így szerencse, két cserével fel tudott állni a csapat. Az első meccsen a csoport elvileg leggyengébb együttese volt az ellenfél. Végül ha óriaási csatában is, de sikerült hozni a meccset. Meglehető simán indult a meccs: Baticz Csabi két góljával hamar elhúzott az ELTE, de -noha az ellenfél is egyetemi csapat volt- már ekkor is kőkemény volt a harc, nemritkán alattomos is. Aztán egyszerre csak elszabadultak az indulatok: egy rövid ütésváltás után a két csapat tagjai csaknem egymásnak estek. A két perces közjátéknak vgéül egy páros kiállítás vetett véget (két perces, nem végleges). Ekkor a maga a meccs is igen pörgős volt, amiből sajnos az ellenfél jött ki jobban: egy újabb kiállítás után betaláltak, majd’ egy félidőn át levegőben lógott az egyenlítés. Végül egy három érintéses támadásból született góllal eldőlt a meccs, de az indulatok mit sem csökkentek. Az első verekedésben érintett ellenfél visszatért a pályára, ott kiosztott egy újabb könyököst, és nagy igyekezetében kifordította a saját bokáját; sajnos mentő vitte el. A meccset ugyan sikerült hozni, de sokat kivett a csapatból, ami nem sok jót ígért a következő meccsre, ahol is a táblázatot száz százalékosan vezető (29-6 -os gólarányú!) Szőlős SC volt az ellenfél.  

 

ELTE - Szőlős SC 3-3 

ELTE: Szabó - Futó, Cseterics - Baticz, Anh Vu, Csire, Lemmich

Gólszerző: Anh Vu, Baticz (2)

Kiállítva: Csire 

 

Az első percek azzal teltek, hogy a labdát kerestük, és a Szőlős percenként háromszor lőtt kapura. Meg is lett az eredmény az első félidő közepén már két gólos hátrányban voltunk. Az ellenfél játékosai rengeteget változtatták a helyüket és láthatóan pontosan ismerték egymás gondolatatát; nemritkán saját magunkat fogtuk az ellenfél támadásainál. Ekkor váratlanul Anh Vu vezette át a labdát a teljes védelmen, majd a pályán lévő tizenegy másik játékos meglepetésére a kapussal együtt berúgta azt. Nyíltabbá vált a játék, mert bár a Szőlős támadott, de a gyors Baticz-Anh Vu-Csire labdakihozatalok veszélyesek voltak. A második félidőre megnyugodott a csapat, és már mi jártunk közelebb a gólhoz, amikor is a játékvezető (aki egyébként az ellenfélnek fújt, már csak a z előző meccs balhéi, ill. a nagy számban jelenlévő Szőlős - szimpatizánsok bekiabálásai miatt is) előbb befújt egy szabadrúgást a hatos vonaláról. Ezt az ellenfél csatára berúgta, amíg a bíró azt magyarázta, miért fogja a fél csapatot végleg kiállítani. Innentől azonban valószínűleg feloldódtak a gátlások, és minden-mindegy alapon játszani kezdett az ELTE, és a meccs hátralévő idejében mi kényszerítettük (ha nem is kétségbeesett) védekezésre az ellenfelet. Kétszer is szögletből szereztünk gólt, mindkétszer Baticz: előbb sarokkal (!) a léc alá, majd egy csordogáló labdát vágott nyolc láb között a hálóba. Az utolsó percekre elfogyott minden szusz és csak Szabó védéseinek köszönhető, hogy végül igen értékes döntetlent sikerült elérnünk.  

 

2002.01.19.

ELTE - Swensea City 4-2

ELTE: Bencze - Futó, Gyalog, Cseterics - Csire, Baticz, Anh Vu

Gólszerző: Futó, Anh Vu, Gyalog, Baticz 

A tavaszi szezon első meccsén sikerlült visszavágni a legelső meccsen elszenvedett vereségért, igaz, most nem vészcsapattal állt fel a válogatott. A vizsgák szorításában újra a régi tagokhoz kellett nyúlni; ezúttal Gyalog Balázs segítette ki a csapatot, és bebizonyította, hogy még mindig nagyon nagy szükség lenne rá. A meccs elejétől fogva vezettünk, a győzelem nem forgott veszélyben. Egyetlen meleg pillanat akkor adódott, amikor 4-2 -nél tíz perccel a vége előtt hetest kapott az ellenfél, ezt azonban Berci megfogta. Döntő momentumnak bizonyult, hogy Csire B. néhány percre felhagyott az öncélú játékkal, és gyorsan kiosztott három (és fél) gólpasszt. Összességében meglehetősen sima meccs volt.  

 

2002.01.26.

ELTE - 1.FC. Külkerslautern 4-1

ELTE: Szabó - Futó, Gyalog - Kovács, Csire, Anh Vu, Gombik

Gólszerző: Anh Vu, Kovács, Csire, Gyalog 

Kötelező győzelem, amely Gyalog ill. Csire B. góljairól maradhat emlékezetes. (Előbbi tizenöt méteres ballábas kapásgól, utóbbi pedig a kapus elfektetése utáni lágy emelés, megspékelve a szokásos Csire-féle flikk-flakkokkal. Ezúttal nagyon bejött.)  

 

2002.02.02.03.

ELTE -  Wágner FC 6-2

ELTE: Szabó - Futó, Gyalog, Csire - Anh Vu, Baticz, Cseterics, Lemmich

Gólszerző: öngól, Csire, Anh Vu, Futó, Cseterics, Lemmich 

Ismét legerősebb összeállításában lépett pályára a válogatott, amelynek meg is lett az eredménye. Egy szerencsés körülmények közt keletkezett öngóllal szereztünk vezetést, amelyet az ellenfelünk gyorsan kiegyenlített. Ekkor nem igazán ment a játék, át is vette a vezetést a másik csapat. A félidő végére szerencsére sikerült egyenlíteni, egy végigjátszott helyzet végén Futó labdáját Csire juttatta a gólvonalról a hálóba. A következő gólnál ismét a csapatkapitány volt az előkészítő, ezúttal Anh Vu volt a befejező. A második félidőre már erőnlétileg is felülmúltuk a Wágnert, főleg, hogy Gyalog is befutott. A Macsó elnyűhetetlen védője futtatta a bal oldalon Anh Vut, aki nagyszerűen ívelt keresztbe, ahol az érkező Cseterics csodálatos mozdulattal, futtából fejelt a bal felső sarokba. Innen kezdve már örömfocit játszottunk, és ha a befejezéseknél jobban figyelünk akár tízig is elmehettünk volna. Futó és Lemmich lőtt még kettőt a végén, így végülis hatig jutottunk. Remélhetőleg kitart még sokáig a jó forma. 

 
pussycat.jpg
csapatkep (49).JPG
Oldalainkat 22 vendég böngészi