Hirdetés
Jogászválogatott 2005-2006: Újra itt van a (nagy) csapat!
archí­v
Írta: Kelemen Miklós   
2005. december 01. csütörtök, 02:00

A kocka el van vetve, Csipkerózsika felébredt, a motor berúgva, újra itt van a nagy csapat... A 2003. januárjától hivatalosan és ténylegesen sem működő jogi kari kispályás  labdarúgó válogatott újjászerveződött.

A szervezők (akik egyben a BennFika koordinátorai is) előző évben határozták el magukat saját klubjuk megfiatalítására, annak érdekében, hogy azt a jövőben is aktív joghallgatók és ne múmiákat megszégyenítően befáslizott lábú és térdgépekkel egyben tartott végtagokkal mozgó pocakos apukák alkossák. Kutatásaik eredményeként három harmadéves és egy gólya csatlakozott a kerethez, vagyis bebizonyosodott, hogy a fiatal generációkon belül is igenis vannak jó játékosok, csak egy kicsit több időbe telik megtalálni őket. Az említett négy játékos mellett a gólyatáborban és a B-ligában további lelkes emberek is felbukkantak, így minden személyi feltétel adott volt a korábban hét éven át megszakítás nélkül működő, de egy éve érthetetlen módon leépített jogi kari válogatott újjászervezésére.  Az anyagi feltételeket a szervezők meghitelezték, a HÖK sportügyekkel megbízott felelőse Várhomoki Ambrus pedig utólag kifizette, így megteremtődtek az indulás feltételei.

A keret első felét a BennFika fiatal játékosai adják. A védő Szentirmay makkos Marci az aranylabda szavazás 6. helyezettje, aki ezzel az aktív hallgatók közül a legjobb eredményt érte el a szavazáson. Hozzá csatlakozott a csatár Huszár Gábor (aranylabda 11.-a legjobb újonc), és ikertestvére a Barabás Scholes László, továbbá a hátul elpusztíthatatlan Bódai Balázs. Bódai méltó párja lehet a védelemben a Harcosok Klubjában feltűnt és ott remeklő (a Harcosok eddig 2 gólt kaptak az idényben) Palojtay Máté, akinél - Bódaihoz hasonlóan - a szende külső könyörtelen belsőt takar (már ami a játékot illeti). Az újoncként több, mint 15 A-ligás gólt termelő Orbán Balázs lehet a csapat támadójátékának alapköve, aki az új válogatott történetének első gólját szerezte szerdán. Ugyancsak a J-Law-ból érkezik az univerzális Szabó Tamás és a liga leghűségesebb játékosa Juhász Juhi Jancsi (klubcsapatának egyik mérkőzésen sem hiányzott a négy év alatt). A kapuban Szombati Zoltán hosszú távra megnyugtató megoldást jelent. A fentebb vázolt gerinc mellett több játékosnak kalapban van még a neve: a közeljövőben az újonc Lehoczky Péter (BennFika), Lassu Péter (Tequila), Bozóki Bence (Hubertus Juventus) és Auer Márton (Dutch-ia) számíthat meghívóra. A kapuban Németh Mártonnal (Rosszmájúak) kívánnak a szervezők Szombatival szemben konkurenciát támasztani. Ebből a keretből fog január végére kialakulni az a 8-10 fős mag, amely egyetemünket képviseli majd a nagy tavaszi labdarúgó tornákon (Borsodi Sör Kupa, Arany Ászok stb.). A válogatott az említett személyek mellett minden joghallgató előtt nyitva áll: feltűnés, briliáns játék, önjelentkezés, gólkirályi cím, (Draft kupa...), egy mérkőzésen megvillanó géniusz alapján egyaránt bárki bekerülhet ebbe a csapatba, a legrosszabb, ami történhet, hogy gyorsan kikerül. A bizonyítás lehetőségét azonban mindenki megkapja. Szóval tessék jelentkezni, vagy másokat beajánlani nyugodtan! Amennyiben a Közművelődési Kuratórium támogatja csapatunk pályázatát, válogatottunk januártól már új mezekben pompázik.    

2005. november 15. 

 

A Mérnök Világligában a válogatott! 

A válogatott 2005. novemberétől 2006. januárjáig tartó mérnök utcai futball bajnokságban (Világliga) indult el. A salakos pályát teniszpályák módjára befedték, így kifejezetten kellemes hőmérsékletben lehet majd játszani. A válogatott első mérkőzését 2005. november 23-án este kilenc órakor a játssza a Mérnök utca - Bártfai utca kereszteződésében található salakos pályán. (Minden érdeklődőt, szurkolót sok szeretettel várunk!) A szerdai csapatot előre láthatóan BennFikás, J-Law -s, JogÁSZos és HK-s játékosok fogják alkotni. Az erősen formálódóban lévő keret tagjai B-ligás alakulatok tagjaival egészülhetnek ki a közeljövőben. 

2005. november 21. 

 

Mérnök Világliga I. forduló 

Süti - ELTE-ÁJK 0-1

ELTE-ÁJK: Szombati - Bódai, Szabó T., Palojtay, Huszár, Barabás, Orbán B.

Gólszerző: Orbán B. 

2005. november 24. 

 

Mérnök Világliga II. forduló 

Padid - ELTE-ÁJK 1-2

ELTE-ÁJK: Szombati - Bódai, Szentirmay, Juhász, Lassu - Palojtay, Szabó T., Orbán B.

Gólszerző: Szabó T. (2)  

Második mérkőzésen is győzött a kari válogatott! Legjobbjaink ezúttal a BKV ificsapatát (!) győzték le igen szoros mérkőzésen. A kapuban Szombati állt, a csapat védő keretét Bódai és Palojtay, valamint a két újonc, Lassu és Szentirmay alkották. Szintén első alkalommal szerepelt a csapatban Juhász, aki DMC-t játszott; a csatárduót a J-Law - féle Orbán - Szabó tengely alkotta. Bár a csatársorban némi (számbeli) deficit mutatkozott, Palojtay előretolásával a csatároknak is lehetősége lett a cserére. Az első félidőben a csapat a múlt heti mérkőzésen mutatottnál lényegesen nyugodtabban, taktikusabban játszott, amiben igen komoly szerepe volt a két tapasztalatlan újonc :))), Szentirmay és  Juhász beálltának. Védekezésünk igen masszív volt, bár két alkalommal átvágta magát az ellen. Ebben az esetben - csakúgy, mint egy távoli bomba esetében - Szombati hatalmas védései kellettek a gól elkerüléséhez.  A félidő közepén Bódai rekontrázta az ellenfelet: a labdát felhozó védőtől elcsente... erőszakos módon, a hátvédet a salakba döngölve elvette a labdát (a bíró sípja meglepetésünkre néma maradt), majd középre centerezett, és az érkező Orbánon megpattanó labdát Szabó Tamás különösebb elmélkedés nélkül a kapuba vágta. Sajnos a válasz néhány percen belül megérkezett: az ellenfél beszorította a válogatottat, és egy takarásból eleresztett lövés a rövid alsóban kötött ki. A csapatok egy-eggyel fordultak.  A második félidőben is nagyon nyomott a Padid gárdája. Rengeteget futottak, összeszokottan passzolgattak, a jogász csapat bekkelt; a megszerzett labdákat sajnos nem is igen tudta megtartani. Aztán amikor az ellenfél fáradni látszott Orbán Balázs villámgyorsan elvégzett egy szögletet (még nem állt vissza az ellenfél), a beadást pedig a Szabó Tamás nagyon bevarta. A hátralévő 8-10 percben még jobban nyomott a narancssárga BKV csapat. Bódai több alkalommal is az utolsó pillanatba szerelt, Szombati számos remek védést mutatott be. A csapat végül kibekkelte a találkozót, nem kis mértékben a szerencsének, illetve az ultra-defenzív felállásnak köszönhetően. Ez azonban mit sem változtat a lényegen: a Jogászválogatott a mérkőzés végét taktikusan kivédekezve, szórványos kontrákkal operálva második győzelmét is megszerezte a tornán! 

2005. december 1.       

 
tequila.jpg
3csapatkep (14).jpg
Oldalainkat 60 vendég böngészi