Hirdetés
Jogászválogatott 2005-2006: Megvalósult álmok
archí­v
Írta: Kelemen Miklós   
2006. február 20. hétfő, 02:00

Az eredetileg csak hiánypótló jelleggel, az új válogatott megszervezése és összetartása céljából történő benevezés a Világliga szerdai bajnokságába váratlan lehetőséget kínált csapatunknak. A rájátszás mindkét mérkőzésének megnyerése azt jelentette, hogy az utolsó fordulóban már a döntetlen is elég lett volna ahhoz, hogy a csapat első tornáján első győzelmét begyűjtse.

Mérnök Világliga, rájátszás, I. forduló 

ELTE-ÁJK - Furik 3-2 (2-1)

ELTE ÁJK: Szombati - Palojtay, Bozóki, Bódai, Lassu - Huszár, Orbán, Szabó

Gólszerzők: Bódai, Orbán, Szabó 2006. február 1. 

 

ELTE-ÁJK - Bár-Szalonna 3-1 (2-1)

ELTE ÁJK: Szombati - Palojtay, Bozóki, Szentirmay, Lassu - Huszár, Orbán, Barabás

Gólszerzők: Orbán (2), Szentirmay 

A válogatott óriási küzdelemben, a mérkőzést végig harcolva-küzdve, igazi csapatgyőzelmet aratott a rendkívül rutinos, minden hájjal megkent Szalonna ellen. Bozóki gyorsan elvégzett szögletét Orbán pörgette a kapuba, ám a félidő hajrájában az ellenfél kiegyenlített. A bíró már a lefújáshoz gyűjtögette a levegőt, amikor Szentirmay fellökte az Szalonna védőjét, majd óriási gólt ragasztott a jobb felsőbe. (Aki látott már ilyet, az nagyjából tudja, miről is van szó...) A második játékrészben az egész csapat, a szakapparátus, valamint a csapatból sportszerűtlen életmódja [kártya, italozó életmód, kétes nőügyek] miatt kiszorulni látszó Bódai töretlen buzdítása mellett iszonyatosan nagyot küzdve tartotta a sovány előnyt, mígnem nem sokkal a vége előtt Orbán csúnya, ütemtelen lövéssel, csőrrel kilőtte a jobb alsót. Ezt, illetve az ellenfél egy játékosának sérülését követően már kívülről is hozhatónak tűnt a mérkőzés - így is lett. Bár a Jogászválogatott két, az alapszakaszban csoportgyőztes vetélytársával szemben egy pontos hátránnyal indult, két győzelemmel, száz százalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát. Jövő héten, a legerősebb csapat, a Kaucsuk Team ellen igazi döntőt játszik válogatottunk! Ha az utolsó akadályt is sikerrel veszi az ezúttal Németh Mártonnal felálló csapat, úgy egészen hihetetlen módon megnyerheti a sokkal rutinosabb, összeszokottabb csapatokkal teletűzdelt Világligát! Gratulálunk a szenzációs győzelemhez, és sok sikert kívánunk a végső összecsapáshoz! 2006. február 8.   

 

Mérnök Világliga, rájátszás, III. forduló 

ELTE-ÁJK - Kaucsuk Team 2-1 (0-0)

ELTE ÁJK: Németh - Palojtay, Bódai, Juhász, Lassu - Huszár, Orbán, Barabás, Szabó

Gólszerzők: Huszár (2) 

Az előjelek azonban nem voltak kedvezőek. A Kaucsuk Team a legerősebb csapata a rájátszásnak, kilencet vágott az általunk egy hete csak nehezen megvert Bár-Szalonnának. Emellett a csapatnak nélkülöznie kellett a védelem két oszlopát, a kapus Szombatit és a keddre lebetegedő középhátvédet, Szentirmayt. Az új összetételű hátvédsor mögé így a (addig) második számú kapus Németh Marci került, a bekksor közepét pedig Bódainak kellett tartania. A két szélsőhátvéd az alapfelállásban csak cserének számító Juhász és Lassu lett. Az elmúlt hetek bevált hadrendjéhez hű maradva Palojtay továbbra is védekező középpályást játszott, így Orbán volt a kezdőben az egyetlen támadó.  A mérkőzés első félideje taktikai csatát hozott, mindkét csapat kerülte a kockázatokat, hiszen ezen a szinten egy jó lefordulás vagy gyors kényszerítő is gólhelyzetet jelent. Jól szerelő játékosainknak köszönhetően nem volt az ellenfélnek komolyabb helyzete, igaz nálunk sem jutott elöl túl sokra a magára hagyott Orbán. A stabil, de passzív játékunkat úgy próbáltuk aktívabbá tenni, hogy Palojtay visszament a védelembe, elöl pedig a Huszár-Barabás-Orbán hármas forgatásával kívántunk támadóbban fellépni. Huszár és Barabás fáradhatatlan védőmunkájának köszönhetően továbbra is sok labdát szereztünk elöl, de egy szépen kijátszott gyors háromszögelés után mégis az ellenfél szerzett vezetést. Dolgunkat nehezítette, hogy eddig rendszeresen mi lőttük az első gólt és addigi gólfelelőseink közül Szentirmay hiányzott, Orbánnak pedig nem jöttek be a húzásai.  Egyértelmű volt, hogy a Huszár-Barabás párosnak kell majd megvillannia, akik az elmúlt hetekben végre igazi tudásuknak megfelelően fociztak. Nem is csalódtunk. Huszár egy Némethtől kapott labdával jól fordult le a védőjéről és azt kíméletlenül a jobb alsóba vágta. A csere nélkül felálló ellenfél ezt követően mindent egy lapra tett fel, teljesen kinyílt és ha Orbán ajtó-ablak helyzetben nem lő kapufát hamarabb megnyugodhattunk volna. Így azonban a nagyszerű napot kifogó Németh védéseire is szükség volt ahhoz, hogy az eredmény számunkra kedvező maradjon. Az erejével teljesen elkészült Kaucsukból az utolsó percben még meg is sérült egy játékos, így Huszár már egy földön fekvő nagyvadnak adta meg a kegyelemdöfést.  Története első győzelmét aratta a csapatként végig nagyszerűen helytálló ÁJK fociválogatott. Az utolsó, mindent eldöntő mérkőzést olyan emberek (Németh, Huszár, Barabás) hozták, akik korábban annyira nem villogtak. Talán elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy karunkon egy új nagy csapat született, amely jó eséllyel várja az igazi megmérettetések, a nagy tavaszi országos tornák kihívásait. 

SZÉP VOLT FIÚK!    

Eredmények:

   Kaucsuk Team   Bár-SzalonnaELTE-ÁJKFurik
Kaucsuk Team 9-21-23-3
Bár-Szalonna2-9 1-32-3
ELTE-ÁJK2-13-1 3-2
Furik3-33-22-3 

 

A Világliga végeredménye:

 
1.ELTE-ÁJK33--8-46
2.Kaucsuk Team211113-75
3.Furik31118-85
4.Bár-Szalonna3--35-150
 
dutchia.jpg
3csapatkep (9).jpg
Oldalainkat 55 vendég böngészi