Hirdetés
Jogászválogatott 2005-2006: Edzés új arcokkal
archí­v
Írta: Kelemen Miklós   
2006. március 16. csütörtök, 02:00

A tornagyőzelemmel végződött téli bajnokságot követően március 11-én találkoztak egymással a válogatott tagjai. A kétórás ankét apropója kevésbé volt magasztos vagy komoly, mint a korábbi összejövetelek, de hasznosságát tekintve fontos szerepet játszott. A Draft kupán megfogalmazódott cél, a Kari B-válogatott felállításához vezető út fontos állomása volt a szombati edzés, ahol több, a Draft kupán feltűnt tehetséges játékos újbóli szemrevételezése lett volna a cél.

Sajnos zömmel éppen a draftolásra kiszemeltek mondták le betegség vagy síelés miatt a programot, így Jakus Szabolcs, Rada Mátyás, Auer Márton és Dunai Tamás játékáról nem kaphattunk újabb információkat. A válogatott törzsgárdistái közül mindössze Lassu Peti hiányzott. Csatlakozott azonban a válogatotthoz a fanatikus Szádeczky a Földintúliaktól, a télen felfedezett balhátvéd Szabó István és a Rosszmájúakban tavasszal fantasztikus formában játszó (eddig hét gólig jutó) Zsoldos. A válogatott ily módon kibővített kerete számára tartott edzésen három csapat alakult. Az első csapat bevallottan-be nem vallva, az elitet, a Borsodi Sörömfocin kezdőként megálmodott csapatot tömörítette Szombatival a kapuban, a Szentirmay-Bódai védőpárossal, Palojtayval a védekező középpályás posztján ás Orbánnal az egyszemélyes csatársorban.  A második csapatot teljes egészében válogatott játékosok alkották: Németh M. - Bozóki, Juhász - Huszár, Barabás összetételben. A harmadik gárdában túlsúlyban voltak az újoncok, de sokat segített, hogy a csapat kapujában a liga talán legjobb kapusa Taba állt. Előtte Szabó István és Szádeczky védekezett, Szabó Tamás és Zsoldos jelentette a támadó részleget.  

Mivel az edzés zárt kapuk mögött zajlott a belső történésekről, részeredményekről éppúgy nem számolhatunk be, mint a csodafegyverként tartogatott dobás- és szabadrúgás-kombinációkról, de annyit azért elárulhatunk, hogy a rögtönzött kis tornánk váratlan végeredményt hozott, vagyis nem a fentebb leírt bemutatási sorrend lett a torna sorrendje... Szomorúan állapítottuk meg, hogy Taba személyében egy átkozottul jó kapus lép ki jövőre az egyetem és a válogatott keret kötelékéből. Szabó István is egyre megbízhatóbb teljesítményt nyújt és a Szádeczky - Zsoldos párosra is lehet majd a jövőben építeni, talán nem is csak a B-válogatott szintjén.

A következő hetekben egy kötelező összetartás még vár a csapatra, hiszen az április 13-ifg nevezhető Borsodi Sörömfoci nevezési díja a két csapatnak összesen 40 söröskupak. Emellett áprilisban még tartunk egy újabb edzést, remélhetőleg már a szabadban. Ha minden jól megy a hónap folyamán új mezeiket is átvehetik a gárda tagjai, vagyis minden adott az áprilisi bajnoki és válogatott tornákon való jó szerepléshez.

 

 
celte.jpg
csapatkep (29).JPG
Oldalainkat 51 vendég böngészi