Hirdetés
Jogászválogatott
- válogatott -
Írta: Adminisztrátor   
2013. szeptember 30. hétfő, 10:23

Aki éjjel legény...avagy beszámoló az Egyetemek Kupájáról!

 Aki éjjel legény…

avagy

beszámoló az Egyetemek Kupájáról

 

Októberben kezdetét veszi a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, ahol a Jogászfoci legjobbjaiból összeálló futsal-válogatott igyekszik majd minél eredményesebben képviselni Karunkat. A színvonalas mezőny miatt kulcsfontosságú a keret összerázódása, amelyhez nagyszerű alkalmat kínált a szeptember 27-én, Zuglóban megrendezésre került Egyetemek Kupája, ahol a budapesti egyetemek mellett Nyíregyháza, Miskolc, Eger és Győr is delegált csapatokat.

Az előzetes összeállítás alapján akár tornaesélyes csapat szakmai vezetése azonban nem számolt azzal a jelentős akadállyal, hogy a kupát megelőző napon Összjogász nyitóbuli került megrendezésre, ahol természetesen szigorúan csapatépítő jelleggel megjelentek az aranylábú fiatalok is. A nap legnagyobb kihívását ennek megfelelően az alakulat összetrombitálása és a helyszínre történő kiutaztatása jelentette, ami a kezdeti viszontagságok ellenére eredményesnek bizonyult, hiszen ideálisnak mondható, 3 cserés kerettel vágott neki a küzdelmeknek az ELTE-ÁJK.

Kőkemény csoportellenfelek és hasogató fejfájás várt az éjjeli legényekre, akik némileg a poszt-alkoholos állapotnak is köszönhetően nagyon vidám hangulatban öltöttek szerelést, és rögtön barátságot kötöttek több rivális csapat játékosával is. Az első meccsen rögtön a címvédő Óbudai Egyetem várt a srácokra, akik annyira tisztelték a neves ellenfelet, hogy nem átallottak a magyar válogatott bukaresti nyitányát idézve rögtön a középkezdésből gólt kapni. A rossz kezdés után is az óbudaiak domináltak tovább, ám az ELTE pár villámgyors kontrával jelezte, hogy nem adja olcsón a bőrét, és sokáig harcban állt az egyenlítésért, ám végül egy klasszismozdulat eldöntötte az érdemi kérdéseket, megérdemelten nyert az Óbudai Egyetem (0-3).

A második találkozó előtt a hidratálásra helyezték a hangsúlyt a fiúk, hiszen a Gödöllő ellen csak a győzelem jelentett reményt a továbbjutásra. A „teher alatt nő a pálma” tézisét igazolva itt már egy jóval összeszedettebb és harcosabb ELTE lépett pályára, a Gödöllő csak elvétve jutott el a kiválóan védő Hortobágyi Gergő kapujáig. A kulcsfontosságú meccset végül a rengeteg kihagyott ziccer miatt csak 1-0 arányban sikerült abszolválni, a győztes gólt az egész nap tarthatatlan Zimermann Zoltán szerezte.

Az utolsó csoportmeccs előtt egyszerű képlet állt elő: ha sikerül nyerni a Győr ellen, akkor csoport másodikként mehetünk tovább, minden más eredmény a fájó búcsút jelenti. A futball iránti alázatot hírből sem ismerő győriek egy egyéni hibát követően vezetéshez jutottak, de a játékban egyre inkább összeálló jogászválogatott óriási szívvel és kis szerencsével megfordította a meccset: előbb egy röviden hazapasszolt labdát csípett el, és helyezett kapuba a saját cikkét önfényezésre is felhasználó Farkas Márton, majd egy emberelőnyt hősiesen kivédekezve, az utolsó percben lejátszott kontra végén újfent Zimermann talált a kapuba, beállítva a 2-1-es végeredményt.

Győzelmével a legjobb nyolc csapat közé kvalifikálta magát az ELTE, ahol a rutinos kuparésztvevő Testnevelési Főiskola került útjába. Sajnos ezen a meccsen már nem tarthatott a csapattal a védelmet tökéletes ütemű megelőző szereléseivel irányító Kulcsár Ádám, és bizony a jelentős mennyiségű alváskiesés jelei is egyre markánsabban mutatkoztak a derék futballistákon. A negyeddöntőben a sorcserével kiálló TF irányította az első félidőt, de a veszélyes kontrajáték következtében felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A vezetést „természetesen” ezúttal is az ellenfél szerezte meg, ám az erre adott válasz is megfelelt a sormintának: Zimermann tette fel a koronát egész napi produkciójára, és mintegy 12 méterről bal lábbal lőtte ki a hosszú felső sarkot. A bíztató első félidő után azonban látványosan fáradni kezdett a csapat, amelyet a TF két további találat formájában számszerűsített, az ELTE pedig csak a kapufa gyakori szétlövéséig jutott, így összességében megérdemelten jutott a legjobb négy közé az összehangolt gépezetként működő TF.

Az előzeteshez képest szerényebb eredmény ellenére sikeres felkészülést hozott a futsalcsapat számára az Egyetemek Kupája, hiszen jó erőkből álló csapatokat tudott maga mögé szorítani, és szemmel látható fejlődést mutatott az idő előrehaladtával. A folytatás október 2-án következik, amikor már a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság első fordulójában játszik vérre menő meccset a hiányzókkal kiegészülve bárki ellen győzelemre esélyes ELTE-ÁJK.

 

jogászválogatott

 

A kupán szereplő csapat tagjai (balról jobbra): Hortobágyi Gergő, Emri Attila, Zimermann Zoltán, Farkas Márton, Pálffy László, Kelemen Tibor, Deák Milán, Kulcsár Ádám(a képről hiányzik)

 

 

/írta Farkas Márton/


 

 
hk.jpg
csapatkep (63).JPG
Oldalainkat 75 vendég böngészi