Hirdetés
Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság
- válogatott -
Írta: Adminisztrátor   
2013. október 23. szerda, 12:59

Beszámoló az ELTE - ÁJK - Testnevelési Főiskola mérkőzésről!


ELTE-ÁJK Futsal – Testnevelési Főiskola

Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 3. forduló

 

ELTE-ÁJK – TF 2-3

2013. október 16., Sportmax Újbuda

ELTE-ÁJK: Hortobágyi-Kulcsár-Farkas-Kelemen-Emri

csere: Pálffy, Deák, Vatai

gólszerzők: Emri (34.), Farkas (45.), ill. Fehérvári (1.), Faragó (25.), Szopkó (29.)

 

A harmadik fordulóban érkezett el az első igazán komoly erőfelmérő az ELTE Jogászválogatottja számára, akik a hatalmas létszámú, három sorral érkező TF ellen igyekeztek helyt állni. A csarnokba kilátogató népes ELTE szurkolótábor nagyszerű hangulatot teremtett a találkozóra, tovább lelkesítve győzelemre készülő csapatukat. Ennek ellenére szinte azonnal vezetéshez jutott a TF, az agresszív letámadás eredményeként egy röviden keresztbepasszolt labdát csíptek el és juttatták a tehetetlen Hortobágyi kapujába. A vezetés ellenére sem csökkentettek a tempón a tesisek, míg a jogászok számára nehézséget okozott a támadásépítés a folyamatos presszió következtében. Gólt azonban így is könnyedén szerezhetett volna az ÁJK, Deák Milán ugrott ki a félpályáról egy védelmi hiba után, ám a kapus leolvasta a cselét, így nem jött össze az egyenlítés. Sajnos az első félidőt keretbe foglalta két TF gól, mivel az utolsó percben is kapitulált a jogászok védelme, egy sikertelen mentési kísérlet után szerencsés góllal növelte előnyét az ellenfél.

A második félidőben már egy sokkal bátrabb ELTE lépett pályára, hiszen egyik játékos sem szeretett volna csalódást okozni nagyszerű szurkolótáborának. A nagyobb iram mellett azonban egyre gyakoribb volt a kapkodás is, így mindig hiba került a támadások lezárásába. Már-már úgy tűnt, hogy sikerülhet felzárkózni egy gólra, amikor nagyon rutintalan módon, egy szabadrúgás legurítás után zörrent újra az ÁJK hálója, gyakorlatilag kilátástalanná téve a jogászok helyzetét. Megfutamodásról azonban szó sem lehetett, ráadásul játékban egyre inkább ellenfele fölé nőtt az ELTE, amit az egyre gyakoribb TF-es faultok és durvaságok is jeleztek. A kitartó küzdelem egy szépítő találatot eredményezett, Emri csípett el egy pontatlan átadást, és egy kíméletlen lövéssel módosított 1-3-ra az eredményjelzőn. A nagy iramban jelentkező egyre komolyabb fáradtság ellenére tovább folytatódott a rohamozás, míg a másik oldalon az ismét parádésan védő Hortobágyi babonázta meg a kontrákból veszélyeztető TF-támadókat. Öt perccel a meccs vége előtt újabb siker koronázta az ELTE erőfeszítéseit: Vatai szerezte meg a labdát a félpályánál, majd Emrit hozta játékba, aki a legjobb ütemben ugratta ki az oldalvonal mellett érkező Farkast, aki egy átvétel után spiccel lőtte ki a hosszú felső sarkot, 2-3. Szinte felrobbant a csarnok az őrjöngő szurkolóktól, hiszen elérhető közelségbe került a pontszerzés az egyre zavarodottabban játszó TF ellen. Sajnos a meccset egy erősen megkérdőjelezhető játékvezetői döntés zárta le: 5-5-ös fault állásnál a félpályánál egy egyértelműnek tűnő szabálytalanságot úszott meg a TF, olyannyira, hogy a sértett mozdulatát ítélte szabálytalannak, 10 méteres büntetőhöz jutott a TFSE. Az ítéletvégrehajtó azonban annyira koncentrált, hogy a kapu mellé lőtte a labdát, azonban a hátralevő másfél percben már nem tudott érdemi helyzetet kialakítani a minden követ megmozgató ELTE, amely így elkönyvelhette első vereségét a nagy rivális ellen.

A csapat tagjai nevében ezúton is szeretném hálámat kifejezni minden kilátogató szurkolónak, akik szüntelen bíztatásukkal sokat segítettek nekünk a kritikus szituációkban. Az esemény kapcsán a Jogászválogatott egy hordó sört ajánl fel a meccseken részt vevő rajongóknak, melyet az utolsó forduló után vehetnek birtokba. Aki szeretne csatlakozni a hősies ultracsoporthoz, keresse az ELTE-ÁJK Futsal ULTRAS elnevezésű Facebook csoportot, ahol már többek között szurkolói egyenpóló és dobszerelés is a témák között van.    

 
nszk.jpg
csapatkep (53).JPG
Oldalainkat 79 vendég böngészi