Hirdetés
Második helyezett az ELTE vízilabdacsapata!
- egyéb -
Írta: Adminisztrátor   
2014. április 07. hétfő, 18:58

Óriási küzdelemben az előkelő második helyet szerezte meg a négy jogászhallgatóval felálló ELTE vízilabda-válogatott a II. Magyar Egyetemi - Főiskolai Vízilabda-bajnokságon.


Második helyezett az ELTE vízilabdacsapata!

Óriási küzdelemben az előkelő második helyet szerezte meg a négy jogászhallgatóval felálló ELTE vízilabda-válogatott a II. Magyar Egyetemi - Főiskolai Vízilabda-bajnokságon.

 

csapat

 

Teltházas lelátók, gyönyörű lányok, kidolgozott férfi felsőtestek a vízben, színvonalas és parázs meccsek, kitűnő hangulat, professzionális szervezés. Nagyjából így jellemezhető a Kondorosi úti Nyéki Imre uszodában megrendezett Magyar Egyetemi - Főiskolai Vízilabda-bajnokság, melyet a tavalyi év után immáron második alkalommal rendeztek meg.

 

Az esemény fővédnöke Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora, dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke, egyetemünk professor emeritusa és dr. Faragó Tamás, olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó volt. A bajnokság presztízsét növelte, hogy a játékvezetői szerepben csupa olimpiai és világbajnok vízilabdázó tevékenykedett: Fodor Rajmund, Gergely István, Kenéz György, de Faragó Tamás, valamint a férfi válogatott szövetségi kapitánya, Benedek Tibor is bírói feladatokat látott el. Megjelent a szövetség elnöke, dr. Kemény Dénes is, aki kiemelte az ilyesfajta sportesemény jelentőségét, valamint pedzegette, hogy a jövőben nem csak egy hétvégi program keretében zajlanának a mérkőzések, hanem szeptembertől májusig, amikor régiók szerinti selejtezők révén juthatnának a legjobb nyolc közé a csapatok.

 

Intézményünk válogatottja nem volt könnyű helyzetben, hisz első mérkőzését a tavalyi bronzérmes Budapesti Műszaki Egyetem csapata ellen vívta a szombati csoportmeccsek során. A fiúkon a megilletődöttség halvány jelét sem lehetett látni, ugyanis magabiztos játékkal, végig vezetve 9-6-ra nyertek. Miután a Debreceni Egyetem 12-7-re diadalmaskodott a műszakis fiúk ellen, a szombat esti meccs egyben a csoportdöntőt is jelentette: a győztes a vasárnapi Final Fourban folytathatta, a vesztes akár az 5. helyért rendezett helyosztóról is lemaradhatott.

 

Az ELTE még simább mérkőzésen, végül 12-5-re páholta el a cívis város egyetemistáit, ezzel kialakult a két elődöntő párosítása, ahol ELTE-Pécsi Tudományegyetem illetve Budapesti Corvinus Egyetem - Budapesti Gazdasági Főiskola mérkőzést rendeztek a döntőbe jutásért.

 

A vasárnap délben kezdődő meccsen álmosabb kezdés után sikerült csak bebiztosítani a győzelmet; a 17-11-es siker azonban bizakodásra adott okot a finálé előtt. A BCE - BGF rangadót a tavalyi bajnoki döntő visszavágójának is tekinthettük; akkor a Corvinus örülhetett a végén, most azonban a tavalyi ezüstérmes törlesztett, és rendkívül magas színvonalú meccsen, 13-11-es végeredménnyel masíroztak a döntőbe.

 

A tizenegy csapatot felvonultató torna 5. helyét a Semmelweis Egyetem szerezte meg a Szegedi Tudományegyetem előtt, míg a bronzmeccsen a BCE kerekedett felül a PTE csapatán. Az utolsó meccs előtt Kelet-Nyugat női gálamérkőzésre is sor került, ahol az alakulatokat egyik oldalon Faragó Tamás irányította - aki a női válogatott szövetségi kapitányként világbajnokságot is nyert - , a másik oldalon Merész András, jelenlegi szövetségi kapitány tevékenykedett.

 

17:00-kor vette kezdetét az ELTE-BGF döntő, ahol a több OB 1-es játékossal rendelkező főiskolai csapatot tartották esélyesebbnek. Az utolsó negyed elejéig sikerült ugyan lépést tartani, amikor is 6-8 volt az állás, ott azonban egy rövidzárlat elég volt ahhoz, hogy a BGF tetemes előnyt szerezzen és a meccs végéig meg is tartson, kialakítva ezzel a 16-9-es végeredményt -  és megszerezve a bajnoki címet.

 

Az ELTE elsősorban annak köszönheti sikerét, hogy csapatként funkcionálva sikerült végig egyenletes teljesítményt nyújtania, kiemelendő azonban a csapat házi gólkirálya és húzóembere, az Ifjúsági EB-győztes, magyar bajnok vízilabdázó Fazekas Tibor, aki góljai mellett klasszis játékával vitte hátán a csapatot.

 A jogi kar hírnevét négyen öregbítették jó játékukkal: Szász Péter a kapuban, míg az OB 1-es Nagy Sándor (aki az ELTE ÁJK Futsal válogatottjában is rendszeresen szerepel), Lajtai Márk és Homa András (a Hypoel Tel Aviv játékosa) a mezőnyben nyújtott teljesítményével járult hozzá a sikerhez.

 

ajk
 
A jogász különítmény, balról jobbra: Homa András, Lajtai Márk, Nagy Sándor, Szász Péter

 Csoportmeccsek

BME-ELTE 6-9

gól: Fazekas Tibor 5, Homa András 2, Nagy Sándor, Turbók András

ELTE-DE 12-5

gól: Nagy S. 4, Fazekas 3, Homa 2, Lajtai Márk, Imre Ádám, Major András

Elődöntő

ELTE-PTE 17-11

gól: Fazekas 5, Nagy S. 4, Jancsó 3, Homa 2, Major A. 2, Major Dániel

Döntő

ELTE-BGF 9-16

gól: Nagy 3, Imre Á. 2, Major D., Szabó Péter, Pintér Luyi, Jancsó D.

 
madrid.jpg
3csapatkep (7).jpg
Oldalainkat 97 vendég böngészi